gventa

Jméno
Vašek
Věk
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Garfield 2
Garfield: A Tail of Two Kitties
20 %

Smrt kocoura!

Film, který je velmi podobný jedničce... Ne, příběhem, ne hereckými výkony, ale tím, že se opět a čím dál víc vzdaluje malované předloze. To je rozhodně velikánská škoda, protože kresleného Garfielda musí mít všichni rádi. Jinak animace je rozhodně o chlup dál, než před dvoumi lety, i vtipné je to - to zejména v první části... Ale stejnak musím dát tomuto filmu méně než prvnímu dílu a to kvůli tomu, že jednička nás drobnými vtípky baví po celý film, jednička mě prostě nezklamala jako Garfield 2... jestli chce vaše děcko, abyste na to s ním šli, tak mu jednoduše řekněte: Piráti jsou taky dobrý!20%...!

2. srpna 2006
plakát filmu
Odvážní mužové / Sanjuro
Tsubaki Sanjûrô
90 %

Kurosawa!

Další skvělý snímek z dílny filmového génia a ViolenceMana :-)) Akiry Kurosawy... Který se opět vrátil k třicetiletému Sanjurovi z Kaméliové zahrady, společně se skvělým Toshirem Mifunem a řadou dalších výborných herců, výbornou hudbou, kterou opět složil mistr Sató... A s velice zvláštní kamerou, která sice občas zakolísá, ale vynahrazuje nám to ten fakt, že film není tak zdlouhavý, jak tomu je u Yojimba. Naopak, co je horší... je zase to, že u Yojimba nám dává Kurosawa možnost nahlédnout do tábora obou stran... To znamená, že jednu stranu prostě znáte nazpamět, ale to není vůbec nic důležitého - je to jen fakt změny, která mi přiliš nevyhovuje. Je sice pravdou, že se o Sanjuru, jako celku mluví jako o horším filmu, než je Yojimbo, ale mě to tak nepřipadá... Opět hýří ćhytrým vtipem - na tehdejší dobru naprosto neobvyklým a je stejně, a možná i více nebojácný a odvážný - v oblasti násilí... Skvělý scénář a naprosto dokonalý závěr... který by Hollywoodští cenzurańti asi nestrávili... nic strašného, ale napětím vážně přestanete dýchyt!85%...!

2. srpna 2006
plakát filmu
Walk The Line
Walk The Line
80 %

Nezahýbám...

Skvělý námět - toť zajímavý život Johnnyho Cashe, kterého jsem měl osobně velmi rád, tedy tím myslím jeho hudbu, o jeho životě jsem se měl šanci něco dozvědět až při sledování tohoto krásného životopisného snímku, který vás oslní nejen, jak už jsem uvedl skvělým životním scénářem, ale i vynikajícími hereckými výkony - J.Phoenix, nejen, že parádně hraje, ale mě přesvědčil, že i krásně zpívá - stejně tak jako R.Whiterspoonová, která konečně přesedlala do, kde může ukázat své umění hrát, ale jak víme - je toho zase na chvíli konec - jen se koukněte na její plán nátáčení, další s odpuštěním "sračky" jako je například Pravá blondýnky. Ale abych jí nezahanboval - ona si jen nedokáže vybrat ten správný projekt - až na tuto vyjímku, která jí rozhodně po zásluze vynesla Oscara. Moc se mi líbily i pěkné kostýmy a zajímavý humor... Nemluvě o "prostě senzační" hudbě :-)). Myslím, že je rozhodně dobře, že se opět začínají točit životopisné snímku - v loni to byl Howard Hughes jako Letec, letos Johnny R. Cash, který nezahýbá... po pravdě řečeno - zfilmování tohoto snímku se mi líbilo o hodně víc než Letec, i když to není až tak podivuhodný příběh... Mě prostě dostal a rád ho vidím zas a zas... 79%...!

1. srpna 2006
plakát filmu
Kmotr III
The Godfather: Part III
100 %

Závěr klasiky...

Docela jsem se zděsil, když jsem si všiml, že můj názor je teprvé třetí v řadě k tomuto podle mého dost povedenému závěru mafiánské trilogie. Kmotr je prostě Kmotr, i když hodně lidí trojku odsuzuje i k těm nejhorším "třetím dílům" trilogií. Já to tak, ale nevidím. Do varu mě už ze začátku dostává to, že ti herci jsou prostě jiní :-)), ano asi to bude stářím, ale díky tomu tu můžeme obdivovat, že sále umí hrát, a také tím máme možnost poznat nové postavy... syny a dcery našich starých hrdinů. Ze všech herců bych chtěl obzvláště pochválit Andyho Garciu - jako skvělého Vincenta Manciniho/Dona Vincenza Corleona, dále stále úžasného Ala Pacina, který si zde i zařve, což v Kmotrech zatím často neukázal, samozžejmě Diane Keaton, Tally Shireovou, Sofii Coppolovou atd. - herci byli tedy hodně dobří. Tak jako scénář - tím chválím i knihu. Skvělé byly, ale i hudba tatínka F.F. Coppoly - Carmina Coppoly. Kamera slušná. Kostýmy a celková vysáž filmu také prostě skvělé... Srandovní je film taky občas - a ro například, že ze syna Michaela Corleona vyroste něco opravdu zvláštního :-)), ale zpíva hezky, tak co?... Skvělá trilogie, pěkný závěr trilogie... Krása, krása, krása... Co dodat?... Asi nejspíš nic!99,6%!

31. července 2006

Příběh dvojí ženy! Nebo trojí?

Mno ať už je to jakkoliv, tak je to senzační drama podívaná... Mě okouzlila nejvíc část zpomínková, kde Kate Winslet hraje perfektně svojí Ajris :-)). Když už jsem u chválení hereckých výkonů, tak je asi povinností pochválit "oscarového" Jimma Broadbenta, také však Judy Denchové a Hugh Bonneville, tedy hlavní hrdiny filmu... Je to perfektní skutečný příběh, který se asi jen tak nevidí. Nebudu se zbytečně vypisovat - film není nijak extra převratný, ale je to dokonalé... Na závěr bych se asi optal: Kdy jedeme??? :-)))... takže tragicky i vtipné... perfect konec, takže 75%...!

31. července 2006
plakát filmu
Hlava rodiny
Father of the Bride
60 %

Klasická rodinná komedie...

Jako vždy jsem se u Hlavy rodiny dost pousmíval... záchvaty smíchu vám rozhodně nezpůsobí, ale rozhodně vám zvedne náladu. To hlavně Steve Martin, který měl v sobě stále ještě trochu vtipu, což už se tedka říci nedá - mno vzpomente si například na nového Růžového pantera. Když už chválím Steva, tak musím pochválit také P.M.Goetze a D.Keaton... která byla jako vždy okouzlující. Co jiného pochválit, mno už asi nic... ale jestli bych vám měl tendle film doporučit, tak to rozhodně udělám... je to taková rodinná klasika. 58,5%...!

22. července 2006
plakát filmu
Kmotr II
The Godfather: Part II
100 %

Dokonalost sama...

Není často vidět, aby se druhý díl trilogie mohl rovnat prvnímu, toto však F.F.Coppola dokázal a ukázal světu, že jednička nebyla náhoda a že dokáže být ještě lepší. Godfather Part II je vskutku mistrovské dílo, s úchvatnýmy hereckými výkony všech - což v jedničce tak dobré nebylo, s dokonalou kamerou, zvukem, krásnou hudnou Nina Roty, nadměrně dobrým scénářem Maria Puzza, s pěknými kostými... mno prostě se vším - dokonale promyšleným. Do varu mě dostávají například návraty do minulosti, kde exceluje Robert DeNiro... Dále už nejde chválit, je to prostě dokonalost sama - ještě možná o něco lepší než Part I, ale řadím je na stejnou úroveň... a to mezi nejlepší filmy, jaké kdy vůbec vznikly. Je to sice o gangsterech, je to sice krimi, ale užijete si i legrace, stejně jako v jedničce... Al Pacino! Je úžasný, jeho zamítání je skvělé... Je to krása jaká se nevidí... Paráda!100%...!

22. července 2006

Kurosawa!

Docela jsem se divil, když jsem před pár dněmi zjistil, že jsme v naší databázi neměli režiséra a scénáristu Akiru Kurosawu, který dal filmovému světu víc než mnohé dnešní hvězdy, jako například Bruce Willis, nebo pro příklad jiný režisér asijského původu - Ang Lee. Jsou sice dobří, ale ne tak jako A.K. Proto jsem se rozhodl rozvážně začít přidávat jeho filmy. Ted byste se mohli ptát: "Proč jsi začal zrovna s Yojimbem?" Na to je vážně jednoduchá odpověď: "Je to první film, kterej jsem od něj viděl, pro mě rozhodně ne nejlepší, ale pro řadu lidí rozhodně. Právě tento film zařídil, že jsem si sehnal Sedm samurajů a další veledíla a také zařídil, že se Kurosawa stal mým oblíbencem... Teď již můžu začít s hodocením samotného filmu. Tak tedy než začnu chválit jednotlivé části filmu (kameru, zvuk, hudbu a tak.), tak musím nejdříve pokárat Kurosawu za zdlouhavost filmu v druhé část, která může řadu z lidí od tohoto kousku odradit, ale jinak je film svěží, akční, vtipný, odvážný a povedený!... Tak teď tedy chvála - protože nemám rád stálé chválení prostě "dobrých" filmů, tak to řeknu asi takle: Musím pochváli snad úplně všechny kousky a drobnosti filmu - nejvíc ze všeho mě okouzlila akce, zvuk, efekty, hudba, kamera, úžasné samurajské kostýmy, režii, scénář a dokonalý herecký výkon miláčka A.Kurosawy - Toshira Mifune, který je jak záporácký, atk kladný, jak blbý, tak chytrý a i přesto mu to všechno jde a jeho výkon jde ohodnotit jedině kladně! Tento film je vlastně jedním...

22. července 2006

Kurosawa!

...Tento film je vlastně jedním velikánským divadelním představením, kde však mají herci neomezený prostor k hraní. Nějakou větší výpravou však nehýří - Naopak dokáže navázat skvělou a nezapomenutelnou atmosféru vynikajícími a autentyckými stavbami a všemi interiéry i exteriéry, které jsou mno prostě krásné! Ještě jsem zapomněl pochválit vtipný herecký výkon Ikioe Sawamura, který si doskočil u mne pro nejvtipnější postavu filmu - rozhodně. Ale i přes neustálý vtip filmu - dočkáte se i masakru! Je to prostě "eastern" jaký se jentak nevidí, je geniální stejně tak jako byl Kurosawa - a zaslouží si ode mne 85%. Zaslouženě... Parádní podívaná, se zajímavým koncem, kterou vám můžu jedině doporučit - stejně jako všechny filmy tohoto filmového mága a génia!:-))

22. července 2006
plakát filmu
Moebius
Moebius
40 %

Topologie nuda je...

Jojojo... musím objektivně uznat, že je to sice jen studentský film, jak se hned na začátku uvádí a tak ho musím brát z nadhledem, ale přesto si zaslouží úctu za svojí kvalitu - při nejmenším skvělé kamery a za navázání vynikající "metro" atmosféry. Herci jsou zvláštní, ale ne nějak oslnivý. A scénář??? No blbost jaká se nevidí. Někomu to může připadat vtipné, jiného docela zajímavé, ale mě to přišlo strašně odpudivé... Moebiova smyčka!:-)). Mno dobře, je to film pro lajky, zkušení matematici ho nejspíš nepochopí... ale jestli se nudíte a baví vás se nudit u filmu, tak si dejte do přehrávače tuhle argentinskou pecku!

21. července 2006

Srandovní nuda!

Film je opravdu nesnesitelně nudný, ale je tak krátký, že možná někomu ta nudnost ani nepříde... Je sice občas smutný a taky depresivní, ale pro milovníky černého humoru a hořkých komedií je to právě to pravé ořechové... Srandy je tam vážně nabito hafo, pojetí je zajímavé... herci jsou prostě hrozní a to je tady v tom filmu potřeba... protože nejde o herce, ale o normální lidi... je to moc zajímavý a hafo moooc čerokomediální snímeček, u kterého se možná budete chvílemi nudit, ale zase vás dostane synkova hypnóza nebo vynikající konec!...Tím pádem musím více pochválit druhou povídku...což jste asi pochopili...55%...!

18. července 2006
plakát filmu
Auta
Cars
100 %

Hippies! Auta! Bzum! Ferrari!

Mooooc povedený animák, musím jednoznačně uznat, že je nejlepší od Pixaru - od toho nejlepšího animačního studia na světě. Anamiace je stále na vyšší úrovni, příběhy jsou stále zamotanější a tím pádem zajímavější. Nwž začnu z přehnanou chválou, kterou si "Auta" rozhodně zaslouží, tak musím pokárat tvůrce za občasné "nudné" scény, ale je jich tam málo a není to zas tak špatné, protože je za prvé vylepšuje geniální animace, za druhé skvělá kamery, za třetí originální hudba, za čtvrté parádní kvalita například vozovek a za páté rozotomilost jednotlivých autíček. Takže teď můžu naplno začít s chválou: Je to naprosto geniální snímek, plný krásné hudby, výborných efektů, zmíněné úžasné kamery atd. Navíc mě dostávalo do varu par věcí: auto Hippiesák, fanda Ferrari ital Luigi, komentátor Karol :-)), to je vážně geniální geniální nápad, dále pak včelky/auta, to je také senzační, mooooc sexy jazýčky, kterým dali rozhodně animátorům zabrat, a proto se na tam objevují jen zřídka, ale když tam už jsou tak je to báječné, Kardanová Lhota! A rozhodně nesmí zapomenout na geniální věc, jakou je to kino úplně na závěr filmu - udělat parodii na valstní filmy, tomu říkám odvaha, ale toto - to bylo vážně úchvatné, sranda k popukání. Tedy pro znalce těchto filmů :-)). Ten roztomilý, ale pro někoho smutný konec taky nebyl špatný, takže film, který se měl původně jmenovat "Route 66", tedy "Silnice 66" se podle mě může řadit společně s "dvojkou" Doby Ledové mezi "zatím" nejlepší animáky roku a to...

17. července 2006
plakát filmu
Auta
Cars
100 %

Hippies! Auta! Bzum! Ferrari!

... a to doslova. Ale stále nás může ještě více překvapit Monster House, AntBully, Barnyard, Everyones Hero, Open Season, FoodFight, Flushed Away, Happy Feet nebo Bessonův Artur a Minimojové či Meet the Robinsons atd, no nechme se překvapit! Ale "Auta" jsou prostě bombice, kterou musíte vidět. Věřte mi, já se již můžu řadit mezi experty na animaci a animované filmy :-)))))) a tohle je vážně pecka. Doporučuji! A dávám mu 95%...!

17. července 2006
plakát filmu
Desperado
Desperado
90 %

Kultovní klasika...

Tento film musí znát sna duplně každý, jeho repliky scény jou legendární... všechno je prostě boží a stalo se to jednozančně kultem!... Je tam jak sranda, tak napětí, střílení, zase sranda, pak je tam taky Tarantino, kterej je ze svým legendárním vtípkem naprosto geniální... miluju Rodriguezovi film (teda až na Žraločáka a Lávovku) a filmy s Mariachim... a navíc když mluvíme o mariachim, což je v překladu muzikant, tak musím pochcáli skvělou hudbu...střih...scénář...zvuk....režii....kostýmy....výprava nebyla nijak veliká, ale stejnak good! Je to prostě kutovní klasika, kterou musí každý vidět... 85%....!:-))

16. července 2006
plakát filmu
Tootsie
Tootsie
80 %

Jednozančně změnil dějiny!

Parádní snímek, plný srandy, úchylností, romantiky, problémů... atak... Je to snímek, který nasměroval pozdější "filmy tohoto typu", které před Dorothy vůbec nebyly... tím tedy chválím scénář... pak také musím pochválit Sydeyho Pollacka, jak za vynikající režii, tak za vynikající herecký výkon... z hudby se mi pár kousků taktéž líbilo, obzváště skladba, která zazní jako úplně poslední ve filmu, je sice romantická, což moc nemusím, ale je to klasická krásná píseň... mno komu by se nelíbila?!...:-))...Dále když mluvíme o Tootsie, tak mým hlavním ukolem je pochválit dokonalé Hofmana, který zahraje vždy dokonale, ale tohleto...dámy a pánové...uznejme, že Dustin je jeden z největších herců... teda z poloviny tohoto film, to tak nevypadá... a v tom je to kouzlo, že dokáže zahrát i tak těžké role jako je právě Michael/Dororthy... Skvěle zahrála i Teri Garr v roli Sandy....nemá cenu, abych to dále rozepisoval... Tootsie prostě změnila filmové dějiny (jen se například kouknete na Tátu v sukni, nebo podobné blbosti... kdepak asi brali inspiraci, že???!!!)...Skvělá sranda, moc hodně super hlášek, skvělej Hofman... prostě krásnej film, kterej musíte vidět... A sydím se, že jsem jej viděl poprvé teprve před třemi lety...:-))...

16. července 2006
plakát filmu
Kmotr
The Godfather
100 %

Godfather!

Neopovažuju si tvrdit, že má tento film nějakou chybu: Všechny sféry, které tvoří film jsou v prvním Kmotrovi na tak vysoké úrovni, že už se jen kvalitou... například takové zbytečnosti jako je zvuk :-))))))) rázem řadí mezi nejlepší na světě. Když už jsem u toho chválení, tak obzvláště musím pochválit skvělou režii F.F.Coppoly, skvělý scénář Puzza a Coppoly... navíc zajímavou a velice povedenou hudbu, i kamera Gordona Willise byla vynikající... no prostě úchvatný po všech stránkách, i po těch, které jsem nezmínil. Navíc mě dostali výkonu dvou herců: Marlona Branda a Ala Pacina, kteří mi do toho filmu tak seděli, že mě to na 200% vtáhlo do děje. A také musím pochválit herečku Diane Keaton, která hrála také velmi pěkně. Ale Al Pacino byl tak skvělý, že si rozhodně i on zasloužil Oscara, ale Brando mu ho prostě vyfouk...:-))...také zaslouženě, samozřejmě... Perfektní hrátky za zády, i do očí všech gangsterů... dále už to nemá cenu rozrpisovat... je to prostě nejlepší film jaký kdy vznikl, a nikdo ho nikdy nepřekoná.... jestli jste ho neviděli tak se máte stydět a ihned po tom co si přečtete můj komentář tak máte utíkat do půjčovny a zakoukat se nejlépe do všech tří dílů, což je na mou duši... to nejlepší co můžete kdy udělat... Fantasie dokonalosti!...dávám 150%...!:-))

15. července 2006

Polanski -!

Polanskiho velmi nepovedený film, který postrádá trochu více akčnosti... Film nedokázal zachránit ani Ford, který mě ve scéně, ve které říkal, že je Američan a že se ted nezdá - dostal vážně do kolen... ale zpět: Naprosto mě od filmu odrazují ty scény bez hudby, které jsou příšerné... a když tam konečně hudba hraje tak je na dost nevhodné části filmu... mě se prostě tendle Polanskiho film vůbec nelíbil... ještě ale musím pochválit kameru, která byla výborná, skvělé záběry... ale jí to bohužel kazí hrozný střih... teda ten film není skoro stříhaný, takže se nedá mluvit o střihu, ale o nestřihu!....Viděl jsem jej před lety, ale stejnak jsem v tom nic moc umělecky záměrného nespatřil. 45%...!:-((

15. července 2006
plakát filmu
Jádro
Core, The
60 %

Jo...katastrofák...?

Zajímavý katastrofický snímek, ve kterém neměla prostor se v plné míře ukázat Hilary Swank, která by kvalutu snímku ještě více pozvedla... ale i tak můžeme bát rádi za skvělé efekty, pár dobrých kamorových zaběrů, občas povedené hudby a ještě "zemských" super vtipných hlášek, kterých tam bylo na katastrofák vážně dost! Myslím, že jako snímek americký, si tu AMERIKU nebere náko extra k srdci jako to bylo například u Armageddon, nebo jinýho podobnýgo svinstva... ale stejnak je to naprosto zbytečný film... což mám rád, takže mu můžu klidánko dát 60 %, přestože jsem se více méně nudil.

15. července 2006
plakát filmu
Bílý oleandr
White Oleander
30 %

Hmm... bez scénáře ani ránu!

Bílý oleadr je film, který dost možná mnoho lidí vůbec nepochopí... a to není však vaše chyba... protože ten film naprosto postrádá jakýkoliv příběh, jentak se tam mluví o blbostech... ale ne zas v dobrém slova smyslu... tím myslím ne jako v Pulp Fiction, nebo Big Lebowski... Jediné co musím pochválit je kamera a barevné zpracování, které jsou velmi poutavé, ale jinak je to zbytečný, nic neříkající film...(Já ale nejsem Ježíš!):-)))...25%...!

14. července 2006
plakát filmu
Slez ze stromu
Human Nature
80 %

Senzace!

Human Nature je z jedné strany skvěle rozpracované dílo... to všechno... ta hra z minulostí, budoucností, součastností... prostě krása a na druhou stranu vynikající komedie, plná úžasných hereckých výkonů, to zejména Mirandy Ottové a Tima Robinse...a rozhodně musím pochválit Rhyse Ifanse, který svého "Paffa" zvládl na výbornou. Dobrou komedii dále skvěle dotváří srandovní hlášky, kterými se tu také nešetří... hudba je také pěkně zvolená... a například jedna věc, která se mi nelíbila... byla animace testovaných myšek... Do kterých ale dali tvůrci tolik nápadů, že vám to rázem přestane vadit... Nápadů je tu hodně moc a jsou fantastické a velmi povedené, což je dobře... Navíc má film nadměrně skvělý konec... Který je naprosto předvídatelný, ale přesto vás neuvěřitelně překvapí... bombice, která rozhodně potěší... dávám 75%...:-))!

13. července 2006
plakát filmu
Kámoš 2
Shiloh 2: Shiloh Season
20 %

Pěkné, pro děti dokonce velmi...

Zajímavý filmeček, který si užijou hlavně děti... je to takový klasický béčkový rodinný snímek, kde se i ten největší záporák dokáže změnit v milovaného hrdinu... podporovaný psy... co horšího může být, to vážně nevím... snad ještě by to mohlo mít úplně nesmislnej scénář a špatnou hudbu, což rozhodně nemá a to velmi chválím...ale i přesto jsem nucen dát Kámošovi "dvojce" tak maximálně 25%...!...nic moc, ale když se nudíte a díváte se na bednu, tak jí nemusíte vypnout... mě se to teda nelíbilo, ale stejnak jsem elektřinu neušetřil, no škoda! :-)))...

10. července 2006
plakát filmu
Nevěsta na útěku
Runaway Bride
40 %

Nemastný, neslaný...

Přestože jsem čekal ohromnou hrůzu, tak mě to mile překvapilo... ne že by se mi to líbilo, ale když jste otočenej zády k obrazovce, nebo plátnu tak se na to dá koukat ....:-)).... Výkony hlavních hrdinů: Julie a Richarda nebyl zas tak oslnivý, až ná pár vyjímek to nebylo ani vtipné... a scénář je děravý jak ementál, takže musím hodnotit pouze za 45%...!

10. července 2006
plakát filmu
Erin Brockovich
Erin Brockovich
90 %

Parádička...

Rozhodně nejlepší film, ve kterém hrála Julie Roberts... svojí E.B. zahrála naprosto dokonale! Jak scénář, již zmíněné herecké výkony, tak i kamera, či hudba jsou velice povedené. Mě se film velmi líbil, myslím, že se u ňho nedá nudit, ikdyž ho vidíte poněkolikáté... takže si právem zasluhuje ode mne dostat 85%...:-))

9. července 2006
plakát filmu
Frekvence
Frequency
80 %

Zajímavé... a povedené...!

Pěkně rozpracovaný film, který může působit jako krimi, komedie, rodinný, thriller, horror, či dokonce dobrodružný snímek... a však i přes tyto rozdílné žánry si zanechává svou důstojnost a krásu příběhu... Film je jak napínavý, tak i veselý, či smutný... Rozhodně vás dostanou ty změny historie, různé zvraty atak... a rozhodně nad nimi budete muset aspon chvíli přemýšlet, takže se vám nestane, že byste se nudili, to rozhodně ne!!!... Herci byli také velmi dobří, určitě podali maximum... hudba napínavá, ale i do tragických pasáží dobře zvolená... vážně nemůžu než chválit, takže....dávám....84%....!!!:-))

P.S. Nedošla mi jedna scéna, když se najednou otec a syn setkají na konci....Neměl náhodou otec zemřít na rakovinu v roce 1989?...jinak fakt mazeček!

9. července 2006
plakát filmu
Bratříčku, kde jsi?
O brother, where art thou?
90 %

Bombice!

Krása, krása a zase jenom krása... ne že by to byla nějaká komediální řežba, to ne... ale film je krásně stylizovaný, má krásný příběh...herci jsou dokonalí, hudba též... aj té srandy tam je po rozjezdu hafo.... Coenovic jsou géniové....takže nemůžu dáti mín jak 90%...!...vážně užasnejfilm, všem moc doporučuju...

9. července 2006