gventa

Jméno
Vašek
Věk
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
90 %

Pekelně dobré!

Výjimečný film, který mě dokázal naprosto přibít k obrazovce a já jsem mohl jen žasnout. Film si již od dramatického začátku vytváří skvělou a děsivou atmosféru. Roman Polanski si vzal na sebe velmi těžkou ulohu (zfilmovat uspesny roman Ira Levina) a přestože je Rosemary jeho vůbec první hollywoodský film, tak je na víru dobrý. Skvělý, strašidelný. Postupné "zhutňování" té pravé hororové atmosféry - což navíc podporují skvělí herci (vynikjaící Mia Farrow v hlavní roli, dábelstí sousedi jsou ještě lepší), nevím proč, ale od půlky filmu mi už všichni herci připadali jako "dáblíci" - skvělá hudba (to božské "la, la, la, la" mi už v hlavě zůstane až do konce života), oslňující kamera = excelentí horor, zaplať Satanu, že se toho ujal právě Roman. Jen škoda, že dnes už se takové horory netočí - skutečně viděli jste za posledních pár let nějaký skutečně mrazivý (kvalitní) horor - já tedy ne, na cestách klikatých potkávám jen samé béčka, občas i céčka, která mi však vždy zlepší náladu (a to právě tím, že jsou tak špatná a já mám možnost vpomínat na toto skvělé dílo z díly pana Polanského)... Díky, Satane! :))

22. ledna 2007
plakát filmu
Noc v muzeu
Night at the Museum
50 %

Ben Stiller jako hlídač?!

Už je to tak a k tomu všemu navíc v nudném muzeu, od chvíle, když se však v tom nudném baráku začnou dít podivné věci, tak film nabírá na obrátkách. Škoda ohraných "klišé", nepovedené animace a některých, skoro až přehnaných faktů ve scénáři. Jinak se dá rozhodně pochválit kamera a slušivý herecký výkon komika Ben Stillera. Není třeba se dále rozepisovat... Viz moji recenze, která je s odstupem času ještě dost měkká. A pokračování... ach bože.

22. ledna 2007
plakát filmu
Okno do dvora
Rear Window
90 %

Kuk na něj!

Excelentní dílo mistra napětí Alfréda Hitchcocka - první půlka = skvělé, mysteriózní drama, druhá polovina filmu = extravagantně napjatý thriller s báječným vyvrcholením! Film navíc podporuje krásná, zdrcující hudba. Krásná kamera. Ten fakt - že skoro celý film je natočen pohledem s objektivu, či z dalekohledu - filmu ještě více přidává na kvalitě. Prestože to je trochu ulítlý nápad, tak se s tím Hitchcock vypořádal nad míru dobře. Navíc skvělé herecké výkony. Občasné vtipné scénky (kupříkladu konec filmu - záběr na skvělého Jimmyho Stewarta se zlomenýma nohama, či celá role jeho ošetřovatelky). Tento film jen dokazuje režijní umění tohoto filmového génia... Opravdu skvělé dílo!

20. ledna 2007
plakát filmu
Rudovous
Akahige
90 %

Ech ju...

Nestává se mi často, že bych měl na něco, nebo na někoho stejný názor, ale teď se to vyjímečně stalo - naprosto souhlasím s Filoslavovým míněním (protože všechno, co on napsal je podle mne absolutní pravda), film je skutečně založen na minimu a ohraném ději, ale o 400% výš ho vyzdvyhá naprosto dokonalá režie a další skvělé složky filmu. Kurosawa zde opět dokázal, že jeho legenda má proč "žít"... Jo a ten klučina (rejsek) je fakt roztomilej:))

15. ledna 2007
plakát filmu
Příběh rytíře
Knight's Tale, A
70 %

Ju, ju...

Tendle film jsem přijal bez jakýchkoliv debat, je to prostě klasická oddechovka s ohranými vtipy, které vás však dostanou do děje. Ne že by se u toho dalo nějak extra zasmát, to ne, ale potěší. Stejně tak jako krásné české exteriéry - prostě krásné. Po druhém shlédnutí jsem v ánsámblu objevil už 5 čechů... nevýrazní, ale opět potěší - svými ulítlými roličkami (viz. Upír Krejčí v roli kováře, či Alice Bendová v roli svůdné špionky:)) Jistý dramatický příběh se tam taky objeví, a ten vtipný (opravdu směšný) český dabing vás opravdu zvedne z křesla! Povedená pohádka...:)) 65%!

13. ledna 2007
plakát filmu
30 %

Nechutné...

Moji neoblíbení bratři v kalhotách natočili další romantickou komedii, kterou bohužel nezachrání ani skvělý Jack Black... nechutný film, s ohranými vtípky a také nám nepřinesl nic nového... trapný a nevkusný film!

13. ledna 2007
plakát filmu
Potíže s Harrym
Trouble with Harry, The
80 %

Pane jo...

Mnoho komedií od Hitchcocka jsem skutečně nevidel, ale tato rozhodně stojí za to. S každým vykopáním a zakopáním Harryho film dostává větší grády... jako černá komedie užasný, se skvělou dramatickou zápletkou a s typických Alfredovým napětím... jestli si chcete užít srandu od mistra napětí, tak jděte do tohdle filmu!

13. ledna 2007
plakát filmu
Střihoruký Edward
Edward Scissorhands
90 %

Krásné...

Toto je film, který musí mít rád snad uplně každý člověk, který se o film zajímá, či je mu uplně lhostejný. Tim Burton totiž natočil film, který dokáže s divákem udelat nemožné... dokázal z malého příběhu o chlapci, který nebyl svým výrobcem "dotvořen", a kterému zůstaly místo rukou nůžky vytvořit velkolepý film, se skvělými barvami, excelentní hudbou, svěží a hbitou kamerou a veselou, až smutnou atmosférou... Navíc skvělé masky, hlavně tedy u Johnnyho (který mimochodem podal užasný výkon)... Bude vám líto hlavního hrdiny, budete ho milovat... zamilujete si tento film!

13. ledna 2007

Velké překvapení...

Viděl jsem všechny filmy mistra režie, na shlédnutí každého z nich jsem se ohromně těšil - na tento však ne, nevím proč, že by tím, že se všude tvrdí, že to inspirovalo Star Wars (které upřímně "nemám rád"), nebo snad něčím jiným... No to už je dnes jedno! Podíval jsem se, nemohl jsem uvěřit. Začátek - naprosto velkolepý, provázení dvou příběhů, vzájemné splývání, drzost Kurosawovo chtíče, konec - dokonalý. Drásavá, však fantastkní hudba, která ve vás zůstane ještě hezkých pár chvilek. Exceletní kamera... Film je naprosto DOKONALÝ! Jeden z nejlepších Kurosawů. Akiro, děkuju za skvělý zážitek...:))

12. ledna 2007
plakát filmu
Sedm samurajů
Shichinin no samurai
100 %

Prostě Sedm Samurajů...

Film Sedm Samurajů je jedna z největších klasik světové kinematografie vůbec. A svým hodnocením bych mohl jen někomu znepříjemnit a zneuctit zážitek z filmu. Až se na něj podíváte, tak uvidíte... Je tak kráááásný. Já prostě nemám slov, nejslavnější a pro mne jeden z nejlepších filmů mistra režie Akiry Kurosawy...:))

12. ledna 2007
plakát filmu
Opilý anděl
Yoidore tenshi
70 %

Oddechovka, Odkašlovka...

Tento Akirův film mne opět nezklamal. Není sice tak silný a dramaticky na vrcholu jako vtšina jeho filmečků, ale stejnak stojí za to. Je to vlastně taková jeho "oddechovka"... lehká a přitom velmi těžká (silný příběh, který vrazí oči do slz:)) Překvapující, drzý a neomalený, nádherně vykreslený... ale za některé zdlouhavější pasáže (například kamera/rybník, atd.) musím dát "jen" 75%... Ale rozhodně si ho nenechte ujít! Jinak, ještě se nelekněte "úlekného" zvuku, který vydává pan Takashi Shimura... děsivý:))

12. ledna 2007
plakát filmu
Žít
Ikiru
100 %

Dokonalost sama...

Jedna z největších "pecek" mistra režie Akiry Kurosawy. Po tomto jsem se tomuto pánovi naprosto oddal. Toto je přesě můj šálek čaje. Tímto směrem se já ubírám. Tento styl já miluji! :)) Již na začátku filmu víme, že náš hrdina za pár minut zemře... (žaludek opravdu nechutný), v půlce filmu hlavní hrdina zemře a je fuč! Ha, a co teď, mistře Kurosawo? Ano, přesně tak! :)) Mnoho z vás mne asi teďka nechápe, ale takto natočit film je naprosto uítlé, může se to zdát zdlouhavé... Blbost! Rozhodně ne! Ba naopak! Přetože se ve filmu reší to, co divák již dávno ví, není to nudné. Přesně naopak... to je ale divné, že? Jinak výkon mistra Takashi Shimury byl naprosto geniální... je to Shikula...:)) Výborné, smutné, dynamické, a konec je přímo bláhový... Jděte do toho... 100%!

12. ledna 2007
plakát filmu
70 %

Ach, začátky...

Neznám mnoho lidí, kteří by viděli tuto prvotinu mistra režie (tady tedy pomocné režie) Akiry Kurosawy... on nikdy nenatočil špatný film, on, on, on... UMA je film, který dokáže rozesmát, rozplakat, prostě vás svou kvalitou a skvělým vybarvení (prvopočátky pro nádherné díla - Sedm samurajů, Hidden Fortress) vtáhne do svého děje a bude vás bavit. Ale rozhodně přijdou v jeho filmografii lepší - mnohem lepší. Nechci Koně, ale nijak urážet - to rozhodně ne, ale pokud se na něj podíváte tak se můžete těšit z toho, že takhle dobrý film není vůbec žádný vrchol tohoto pána. Dávám mu 70%!

12. ledna 2007
plakát filmu
Účastníci zájezdu
Účastníci zájezdu
60 %

Hmm... Sranda, no...:-(

Přestože jsem se téméř celý film dost bavil, tak jsem odešel z kina poměrně zklamaný... Je fakt, že BeachBoy Boba Klepla byl neskutečně dobrý a ostatní také docela šli - teda až na nepříjemnou průvodkyni Pavlínu, které přátelé říkají Pamela! Mno, má to být sice vtipná postava, ale ten hnusnej ksichtík Kocurové se mi tam prostě nelíbí. Neříkám, že hnusnej ksichtík Polívkové mi tam sedí, ale ta alespoň nějak hraje, a nespolíhá jen na Michala V. a na jeho umění psát... Je tu pár hodně vtipných scén a taky i dokonce pár dramatických, ale dojem mi kazí - přehuštěných posledních minut, dobré konce a stále slabší výkony, které prostě ten úžasný lehký letní filmík - hrozně kazí. Ale přesto dám Vejdělkovi, alespon 65%...!

19. srpna 2006
plakát filmu
Muž na Měsíci
Man on the Moon
90 %

Perfecto! Bombastico! Dokonalico!

Boží, krásný, prostě dokonalý film, který vás překvapí již svým neodolatelně půvabným začátkem, u kterého se prostě musíte řezat smíchy - to ale platí o celém filmu - ale přesto bych příběh tohoto člověka "na měsící" neoznačoval za komedii... Jim Carrey - on je komedie, on je perfektní kdykoliv, ale tohle si výžně vystřihl na 1 s hvězdičkou - skutečně. Tento výkon by si zasloužil rozhodně Oscara. Jako celý film, jako celý příběh, jako prostě všechno... Tendle film se vám prostě nemůže nelíbit - je pravda, že ho možná nepochopíte, jako já - poprvé - ale po 50é se vám to bude líbit, a přesto se vám to nebude zdáti ohrané. Bombastický film, kterému prostě musím dát 94%...netuším proč mu nedám 100%... ale i tak je moje hodnocená vysoké - zasloužené! Doporučuji, rozhodně po shlédnutí tohoto filmu budete mít v sobě lepší pocit, než kdybyste sledovali nějakou bláznivou komedii...:-))

19. srpna 2006
plakát filmu
Včera narozeni
Born Yesterday
30 %

V Chicagu jsem takhle blbá nebyla..

Krutá podívaná, kterou navíc hatí jinak vždy skvělý záporák Goodman, který je zde opravdu herecky ohavný.:-)), cože je mi líto. Jeho záporáci se mi vždy líbili. Film má smaozřejmě neskutečně hloupý scénář a režisér si to uvědomuje a tak se toho snaží využít - to je důvod proč jsem se párkrát pousmál. Jinak hloupoučký film, s nesnesitělně blbým koncem. A ostatní herci - bohužel nikdo mě neoslovil v dobrém slova smyslu, takže musím dát za 30%...!

19. srpna 2006
plakát filmu
Zítra nehrajeme!
Prairie Home Companion, A
70 %

Zejtra naposled, a za tejden zas...

Velice zajímavá podívaná - něco opravdu úplně nového, Robert Altman si prostě umí vybírat projekty i při svém vysokém věku a natočit je - ještě lépe! Film plný suverénních hereckých výkonů, zejména mne uchvátila samozřejmě Meryl, ale i fantastický Tommy Lee, nebo parádní Woody a co teprve úžasný Keilor, či mladá Lindsay Lohanová, která mě velmi překvapila - ve filmu je sice nenápadná, ale skvěle ho dotváří, a samozřejmě mu dává větší šmrnc a šťávu! Dále se mi líbí na tomto filmu celkové propracování, jak například jednotlivých postav ve filmu - v rozhlase, ale i například, že film jede skoro až do konce v jednom kuse, bez nějakých časových posunů - je to prostě velkolepá živá show, jak se patří. Do varu mě taky dostává při sledování filmu - postava anděla. Skvělý nápad, toto nejde jinak než chválit. Hudba je samozřejmě dobře zvolená a šikovní herci si s tím dokázali poradit... Spousta vtipných situací, ale dostanou vás i skvělé vtípky jednotlivých postav a jejich neobyčejné životní příběhy. A ty reklamní bloky - například na kečup, či izolepu jsou také vynikající, toto jsem vážně nikde jinde neviděl - oni 4 minuty plácají o izolepě a diváci v kině se řechtají jak pominutí. Konec podle mne také není špatný, i když jsem ho čekal o pár minut dřívě. Solidní zábavná podívaná, která vás jednozančně rozesměje, ale přesto ve vás nechá úžasný nostalgický zážitek! Kvalitě musím dát za 75%...! Klaním se Vám, pane Altmane:-)

12. srpna 2006
plakát filmu
Jay a mlčenlivý Bob vrací úder
Jay and Silent Bob Strike Back
70 %

Dokonalá blbost!!!

Podle mne je tento film ve filmu, s filmem na konci, uprostřed filmu naprosto dokonalý, ať si každý říká, co chce. Má jak perfektní nápady, tak i osvěžující výkony - parodovat sám sebe, musí bát těžké, ale esa jako Ben Affleck :-)), či jiní herci jsou prostě "dobří"! Zábavu, ale neobstarávají jen filmové hvězdy, parodováním, ale například i opička, či neherci! Film prostě nepostrádá žádný nápad a co je překvapující - není zas tak přecpaný. Perfektní mafiánky, výborné hlášky, Jay a Bob jsou prostě hvězdy a v žádném případě se nenechají pomlouvat na internetu - mno vidíte, ohromně moc nápadů, které se podařilo skvěle natočit, já musím dát 75%...!Bomba!

12. srpna 2006

Garfield 0!

Že by předchůdce našeho milované kocoura, co má rád lasagne - nikoliv! Je to naprosto nová hvězda, naopak se zálibou v koblihách a jak sám říká: "V penězích těch druhých"... Dost nenápaditá podívaná, zejména v druhé části filmu, která je plná (ne)romantiky a příšerně nudně vyhlížejícím plácání o penězích. V té první si aspoň užíváte vtipu Dannyho DeVita, vtípků o koblihách a dalších zdařilých pokusech o pobavení diváka! Jenže jak už jsem řekl, kazí to druhá část a nakonec příšerný konec - co může být horšího, než když celou dobu NIC a nejdnou JO! No, nebudu to dále rozebírat a dám mu 49%...!

12. srpna 2006
plakát filmu
Špína Londýna
Dirty Pretty Things
80 %

Kde se tu vzala ta špína?!

Velice zajímavý snímek, který je jak drsný a někdy depresivní, tak i dojemný... zejména na velmi povedeném konci, ne že byste se rozbuleli, ale je to prostě pěkné, a přitom to není trapné... Jako drama je to velice pěkné, ale až moc předvídatelné, což je myslím velmi důležité, aby se toto nestalo. Jinak herci - jsou prostě famózní, film dokáže někdy i pobavit, takže můžu se spojeností v tváři říci, že to není sice bůhvíjaké převratné dílo, ale za zhlídnutí to rozhodně stojí... O pěkné, občas trošku depresivní hudbě nemluvě - dodává filmu pěknou atmosféru, která je v dramatu velmi důležitá. 80%...!

9. srpna 2006
plakát filmu
Trhala fialky dynamitem
Trhala fialky dynamitem
20 %

Hehe...

Zatím jsem si zde nepřečetl žádné "kladné" komentáře... že by to bylo vážně tím, že film je poskládán pouze, jak zde již zaznělo z "katastrofického" scénáře, mizerných hereckých výkonů a dalších krásných výrazů - ano je to tak, nevím o co se tvůrci snažili, ale rozhodně ten záměr nebyl správný, ale pokud však byl záměr takový jako je finální výsledek, tak bohužel tvůrce lituju - a stydím se za nás. Protože ten, kdo zde nevyrostl, tak to asi těžko pochopí. Navíc ten příšerný hudební hlavní motiv... No, bože - Snad ani paní Růžičková zde nebyla dobrá... Jestli si vážně nechcete zkazit dobře rozjetý večer... tak nechte tuhle blbost blbostí, i když se u ní dá vydržet až dokonce, ale bohužel však pro mne, za 25%... Jednu důležitou věc - není to předchůdce Kameňáku!

9. srpna 2006
plakát filmu
Mars útočí!
Mars Attacks!
60 %

Marsutotši!

Na jednu stranu je to zajímavý, ale přesto nudný fantasy film, který postrádá kouska Timovy barevnosti a fantasie, ale na druhou stranu je to výborná parodie na filmy s podobným tématem, ale jak si čtu názory ostatních, tak to moc z vás nepochopilo - ti, kdo jste si to celý film neuvědomovali, rychle utíkejte do videopůjčovny, ne však srovna pro Marťany s praskajícíma hlavama, když slyší emerickou klasiku, nýbrž pro filmy se stejným tématem - vyhlazení lidstva ufounama, námi. Abych pravdu řekl, Tim mne trošku zklamal, když chtěl parodovat filmy, ve kterých nás zabíjejí, ale budiž. I pro nepochopitele je tu pár vtipných okamžiků, takže si myslím, že film, který dokonce disponuje se zdařilou hudbu, ode mne může klidně dostat 70%, ale já to tak prostě necítím... film ve mne nezanechal pocit, jako po zhlédnutí všech ostatních filmů mistra Burtona... Ale musím mu dát navíc 2% za skvělého Nicholsona a další 2% za Burtonovu představu mimozemštanů, řeknu vám - zajímavé! 64%...!

9. srpna 2006
plakát filmu
50 %

Chtělo to více Nicholsona...

Zajímavý snímek, který však není nijak extra poutavý - ano musí se uznat, že herci podávají pěkné výkony, i další sekvence filmů jsou pěkné, ale je až příliš přehuštěný plácáním o "Rudém zákonu" a jiných věcech. Mladíček Cruise hraje slušně a jeho postava je velmi pěkně napsaná, ale je škoda, že se ve filmu víc neobjeví mistr herec Jack Nicholson, který by jistě dodal filmu ještě větší štávu, než jen když je obrazovce, či plátně pouhých dvanáct minut - to snad ani. Ale má to nápad, režie jakási takási, připomíná mi to režii seriálu, ale se zavřeným koncem... Ano konec, ten se taky velmi povedl - je jak vtipný, tak zároveň možná smutný, takže mu můžu v pohodičce dát 50%...! Doufám, že se neurazí fandové tohoto filmu, ale toto je vážně pro mně u tohoto filmu vysoké ohodnocení.

6. srpna 2006
plakát filmu
Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže
Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
80 %

I love Johnny...

Film se mi ohromně líbil, ale rád udělil zvláštní pochvalu třem "věcem" - Johnny Deppovi, který si podle mě opět zasluhuje za roli Jacka Sparrowa nejméně nominaci na Oscara, protože jeho výkon naprosto zdokonaluje bez něho si myslím celkem nudný film, jeho vtip, šarm, kouzlo, prostě umění hrát je naprosto boží. Dále musím pochváli mojí milovanou hudbu, když si kdykoli poslechnu hudbu z Pirátů, tak mám hned lepší náladu - obzvláště skvělý hlavní motiv. A ještě mistra Verbinskeho - opět mě nezklamal, udělal opět výborný film - jako vždy a za to si ode mně právem zasluhuje velkou pochvalu... Jinak samozřejmě chválím skvělé kostýmy a masky - na Daveyho Jonese se prostě nedá zapomenout, krása! Pochválit také musím výbornou akční kameru. Poutavý scénář a bezchybnou práci střihačů... Ale, co ten film prostě dělá je kapitán Jack Sparow - Johnny Depp je prostě herecký génius a velký umělec - herec... Jako pokračování si myslím, že se film povedl. Konec filmu - mno, co na to říci, že?!... Jedině toto: Už se těším na troju, Gore! 85%...! P.S. Když se na Johnnyho piráty vypravíte do kin, nenechte se oblafnout dabovanou verzí, protože to by prostě nebylo ono!

4. srpna 2006

Láska je pes!

Výborný scénář, protínání dějových línií... a všeho ostatního mě vždy dostane. Tři výborné příběhy, u kterých vás bude mrazit, ale přitom se budete bavit a možná i smát. Je to film by měl rozhodně vyplnit vaše očekávání, už jen díky sympatickým hereckým výkonům, úspěšnému pokusu navázat filmovou atmosféru a dalšímu. I kamera je velmi zvláštní, jediné co mi příliš nesedí, je to, že se ve filmu objevují naprosto prázdná místa, která nejsou pro jistotu ani podkreslena hudbo - za to mu strhávám 15%. a další 3% strhávám za ohavný název, se kterým k nám film distributoři vypustili. Jinak je to velice zajímavá a zábavná, pro někoho možná deprimující podívaná, kterou za každou cenu musíte vidět... 82%...!

4. srpna 2006