avatar uživatele

Rexik

Jméno
Mišánek
Věk
Bydliště
V domě:-)))
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Marketa Lazarová
Marketa Lazarová
20 %

Vážení, říkejte si, co chcete, lynčujte mne, kamenujte, pranýřujte, zkrátka si dělejte co chcete, ale já jsem byla na tomhle filmu se školou, přičemž jsem celé ty tři hodiny seděla v první řadě a lízala plátno. No divíte se mi ještě, že tomu dávám 20???

26. dubna 2008
plakát filmu
Pád do tmy
Descent, the
70 %

Tenhleten filmeček má velmi pomalý rozjezd a vcelku nudnou první půlku. Přesně do chvíle, kdy skupinka skalám holdujících dam sleze do dosud neznámé soustavy jeskyní a setká se tu s jejími původními obyvateli, kteří si bodré amazonky zařadí bez nějakých dlouhých cavyků na svůj jídelníček. Od tohoto okamžiku můžeme sledovat velice drsnou vyvražďovačku s hutnou atmosférou, která rozhodně není pro slabší nátury. Je jen škoda, že místy autoři až příliš tlačí na pilu, ale o napětí každopádně není nouze. Milovníkům krvavých orgií, vyhřezlých vnitřností a podobných radovánek nelze než doporučit.

7. dubna 2008
plakát filmu
Monstrum
Cloverfield
90 %

Je super zjistit, že po tak velkém internetovém humbuku okolo tohoto projektu člověk dostane dostatečnou pecku. A že to teda pecka byla. No Abrahams s Reevesem vědí, co na nás platí a s touhle "Blair Witch Godzilou" mi skoro vypálili bulvy. Ten začátek na tý oslavě je docela dlouha nuda, ale beru to jako takovej rozjezd, aby si mohl člověk zvyknout na tu rozklepanou kameru. No a když už monstrum konečně zaútočí, tak se to celé změní ve strhující napínavou podívanou se smrtícím tempem. Poté už jsem se opravdu ani na chvilku nenudila a na některé pasáže jsem koukala s otevřenou pusou. Pohledy na monstrum byly dávkovány tak akorát, abych byla vždycky dostatečně vyšokovaná. Prostě hodně milé překvapení. Kéž by každý film, o kterém se hodně mluví, dopadnul takhle dobře.

6. dubna 2008
plakát filmu
60 %

Vcelku průměrný "horor" se slibným začátkem, po první třetině ovšem napětí začne uvadat a projeví se nedostatek nápadů, mrtvá dcera vyloženě leze na nervi, stejně tak flashbacky na jeho rodinu, které se snaží dojmout, ale spíše to kazí děj. Nejlepší scéna z filmu je, když se poprvé objeví chlápek z maskou a nožíkem, který je tam v průběhu sice víckrát, ale už nemá takové kouzlo, a co se týče ostatních lekaček, jsou velmi slabé. Konec je taky hodně zvláštní, k celkovému pojetí filmu mi moc nesedí a je tam snad za trest.

4. dubna 2008
plakát filmu
Akce nemluvně
Bo bui gai wak
80 %

Po delší době Jackie Chan opět předvedl že umí pobavit. Jeho styl boje-bojuju se všim co najdu-je velmi povedený, dokonce i vtipy netýkající se boje jsou na slušné úrovni.

2. dubna 2008

Stále ještě trošku vtipné,ale už značně ubylo akce. Ratner to vzal za špatný konec a vůbec nevyužil Jackieho (kterému i po několika posledních průserech stále věřím) a jelikož je to můj oblíbenec, no tak mě děsně naštval. Rush hour je průměrná podívaná s párem dobrých fórků a vcelku slušnou akcí, ale do čtyřky bych už se raději nepouštěla. A nebo když už tak za kameru dát někoho odvážnějšího, kdo tam narve nějakou tu akci.

30. března 2008
plakát filmu
Jumper
Jumper
60 %

To zase jednou Hollywood vyprodukoval hovadinu. Film je zaměřen spíš naž na děj na efektní triky a na hezké herecké tvářičky, ale skutek utek. Dívkám je sympatický Anakin, klukům zase Rachel a skutečná herecká hvězda Samuel L. Jackson má naopak jen velmi málo prostoru a vzhledem ke stupidnímu scénáři je jeho role velmi nevýrazná. Věta, že paladinové odjakživa bojují proti skokanům mě rozesmála natolik, že jsem vyprsknula smíchy až neslušně hlasitě, čímž chci naznačit, že spíš než o nějaký akční thriller šlo o šlušnou komedii:-) Nicméně efekty jsou zde skutečně docela dobré, i když objevovat se a zase mizet je ten nejjednodušší digitální trik :-) Film mi nic nedal, ale naštěsní ani nic nesebral.

26. března 2008
plakát filmu
Roboti
Robots
80 %

Mě hlavně uchvátila obrovská invence tvůrců - od postaviček přes MHD, město až po různé odkazy na současnou popkulturu. Děj jednoduchý, mravokárný, ale vtipný a odsýpá. Film evidentně těží z poptávky po animovaných filmech, ale vrcholu nedosahuje.

26. března 2008
plakát filmu
Oko
Eye, The
40 %

Ne, remake Oka opravdu není dobrým filmem. Prkenná Jessica Alba se celým snímkem potácí s jedním zkroušeným výrazem, pronáší "chytré" monology a je strašně zábavné se na ni koukat. Těch pár strašidelných scén, které byly v původním filmu, je zde naprosto znehodnoceno a zadupáno do země. Zkrátka Oko podle mne není dobrá volba, a to jak americké, tak i původní hongkongské.

25. března 2008
plakát filmu
Božský Evan
Evan Almighty
80 %

Tak to vypadá, že budu opět jako ta pověstná rybka v moři, ale tenhle film není zas tak špatný. Jasně S. Carell není Jim Carrey, ale taky si na něj nehraje. Jeho vtípky nemají být k popukání, spíše k lehkému pousmání. Ale nevadí mi to. Nevim, jestli si film na sebe vydělal, každopádně je to naprosto pohodová komedie sloužící k oddychu a já se u ní dobře bavila a odpočinula si. Pohodička každým coulem a vynikající Freeman. Jen si tvůrci mohli odpustit ten závěrečný sestřih při finálních titulkách. A nehodnotím grafickou stránku plavby archy:-)

8. února 2008
plakát filmu
Pan Včelka
Bee Movie
50 %

Další z řady průměrných animáků, který brzy zapadne do zapomnění. Nejvíce se mi líbilo prvních 15 minut a pohled do obyčejných včelích životů, pak už to začínalo skřípat. Bez hlasu Jerryho Seinfelda by to bylo úplně ztracené.

5. února 2008
plakát filmu
Michael Clayton
Michael Clayton
80 %

Film z hereckou a produkční účastí Clooneyho - dvě možnosti. Oddechovka nebo náročnějšé snímek s morálním přesahem. MC je jednoznačně to druhé a je to špička. Herci bez chyby, scénář až na miniaturní vady velmi dobrý a jeho realizace taktéž. Tony Gilroy si pro debut vybral dobré téma a sestavil skvělý tým (jste za vodou, když vám v nejhorším může poradit Sydney Pollack, ne?). Diváka nutí myslet a dávat pozor, aby z filmu něco měl, a vyzývá k několikerému shlédnutí. Na první u mě nešlo o to, že náš svět je občas žumpa plná ..., ale o pohled na to, co vám účast na těch věcech může udělat s duší a životem. Beru.

5. února 2008
plakát filmu
Z nuly hrdinou
The New Guy
80 %

Jedinej skvělej film tohoto žánru. Změna z ošklivky na krásku mě moc nezaujala v žádnym filmu nebo seriálu, ale tohle je lepší. Je to na úrovni. Zábavné, smutné...

25. ledna 2008
plakát filmu
Jádro
Core, The
10 %

Jako fanda sci-fi musím říct, že větší ptákovinu jsem v roce 2003 neviděla a to jsem byla pilná a sledovala spoustu filmů. Armagedonovský hrdinný konec aneb s Amerikou na věčné časy. Totální ignorace fyzikálních zákonů. Deset bodů za zničení Colosea a vcelku působivou scénu s ptáky (viva Hitchcock)...

25. ledna 2008
plakát filmu
Zaříkávač koní
Horse Whisperer, The
80 %

Opět jeden z kvalitních filmů. Krásná příroda, koně na pláních rančeři jak mají být a uprostřed toho vynikající Robert Redford, který ze sebe vydal jako vždy skvělý herecký výkon. Mladá Scarlett Johansson už zde ukázala své herecké kvality, při kterých nejeden divák ronil slzy...

16. ledna 2008
plakát filmu
Apollo 13
Apollo 13
100 %

Až jsem překvapená co to se mnou dělá! Pokud si dobře vzpomínám, tak když jsem to viděla poprvé, tak jsem brečela. Nyní jsem jenom s ústy dokořán koukala a semtam se i malinko nudila (možná zato mohla ta německá televize,kde to davali :))). Z toho vyplývá, že je to film na pár shlédnutí, ale ne místo každodenní večeře. Popravdě jsem přišla na spoustu nesrovnalostí, které mi vrtaly hlavou, ale vždy jen malou chvilku, protože tohle, je absolutní vymejvač mozku! Jedna věc je ale jistá. Americký film končí happyendem. A když se něco dělá často, tak se to časem dělá dobře, a pokud ti Američtí filmaři něco umí, tak jsou to bezesprou happyendy! Dojemné, šťastné, ubrečené a sladké konce. Toma Hankse miluju. Tady není co řešit, opět zde ukázal svůj světovvě nepřekonatelný um. Ostatní dva borci, samozřejmě zahráli také skvěle, ale Tom je prostě Tom! Velice mě zde zaujlala střihová skladba! Při sledování jsem si to ani neuvědomila, ale spětně se mi vybavuje, tak geniálně je to zeditované. V jednu chvíli prostřihy snad z pěti různých míst (apollo 13, NASA - houston, domov hlavaního hrdiny, domov důchodců s fandící babičkou atd.) které jsou spojeny sledováním vypjaté situace přez obrazovku a jsou jakoby vyjádřeny emoce, že každý v daný okamžik plný napětí sleduje jak to dopadne. Každopádně jde o vesmírný film, který nám divákům a většině i laikům zprostředkovává výlet tří kosmonautů do vesmíru, koktrétně na měsíc. Setkáváme se s vymoženou technikou, počítači a vůbec se zařízením NASA, která je bohatá jak... hodně. Sami si na vlastní kůži poznáme jak je hustá atmosféra při řešení nějakého problému, ktreých jak je vidět není nikdy dost.

13. ledna 2008
plakát filmu
Já, legenda
I Am Legend
80 %

První půlka filmu je snad na stovku. Jak to u těchto survival akčních hororů je, vždycky začátek, tajemný, budující atmosféru zastíní málo akční pasáže ve druhé části filmu. Trošku to zamrzí, obzvlášť když se film honosí takovým titulkem. Žádných legendárních momentů se nedočkáte, ale pohled na vylidněné město je neskutečně mrazivý. Film mi připomíná Resident Evil. Lekačky jsou parádní a akce střízlivě natočená, žádné monstrózní efektní orgie se nekonají. Já Legenda je prakticky ve všem lepší než poslední tragický R.E. s Millou Jovovich, ale pořád si říkáte, mohlo to být o chloupek lepší.

11. ledna 2008
plakát filmu
Holka na hlídání
Nanny Diaries, The
50 %

Tragické až zcela zoufalé. Scarlett do čeho si se to pustila. Čekala jsem komedii, u které se alespon dobře pobavím, ale toto opravdu vtipné nebylo. Natočit to od začátku jako drama, bylo by to možná lepší,ale toto byl celkový žánrový výsměch. Navíc ten strašný způsob neříkat jména, ale pouze nějáké přezdívky nebo písmena, byl opravdu hodně přihlouplý. Na to, aby to alespon zachránil Chris, tam byl skandálně krátkou dobu a navíc se bojím, že by v tomto případě nepomohl ani zázrak. 45%

11. ledna 2008
plakát filmu
Návrat do budoucnosti
Back To The Future
100 %

Jistě, že už tady bylo snad všechno řečeno, přesto mi dovolte taky říct pár slov k tomuhle filmu. Celá trilogie patří na 100 procent k mým nejoblíbenějším filmům. A troufnu si jej dát přímo na 1. místo v žebříčku. Miluji ji už od dětství a od té doby jsem ji viděla snad bezspočetkrát. Dobrodružství, romantika a cesty časem v geniálním mixu od Boba Galea pod taktovkou vynikajícího Boba Zemeckise s geniální impozantní hudbou A. silvestriho. Říkat něco k výkonu M.J. Foxe nebo ke ztvárnění "šíleného" vynálezce E. Browna by bylo nošením dříví do lesa. Takovýhle film se natočí jednou za sto let. Klasika, kult...............dochází mi slova.

11. ledna 2008
plakát filmu
Síť
Net, The
50 %

Občas trochu napínavé, ale jinak plné klišé a ohraných scénářů. Jednoduchý příběh se snaží režisér zamaskovat Sandrou Bullock v hlavní roli, ale v vzhledem k tomu, že tato osoba neumí hrát, se záměr minul účinkem. Na film se dá koukat, když opravdu, ale opravdu nemáte co dělat.

11. ledna 2008
plakát filmu
Sám doma a bohatý
Ri¢hie Ri¢h
40 %

Přijít potřetí s úplně tím samím by byla asi sebevražda....jednička byla skvělá, dvojka taky v pohodě, ale trojka už je fakt dost o něčem jiným. Docela obyčejný rodinný film jakých je k vidění každý den deset. Jediné co ho udržuje jakeš takeš v pozornosti diváků je značka "Sám doma" v názvu a Macaulay Culkin. Dost průměrná záležitost.

10. ledna 2008
plakát filmu
Zamilovaný profesor 2: Klumpovi
Nutty Professor II: The Klumps
10 %

Dlouho jsem váhala, jestli dát 0 nebo 10. Těch 10 bych dala za Eddieho a za pár dobrých - nefekálních - fórků. Jenže nechci, aby se takovéhle filmy točily, protože ač snesu hodně, tohle bylo opravdu moc. Není to jen opravdu ubohým humorem, ale i scénářem, který prostě je děsný a místy jen hodně násilně a rychle spojuje scény, které mají být vtipné a nejsou.

10. ledna 2008
plakát filmu
Krotitelé duchů
Ghostbusters
100 %

Bill Murray mě dokáže pobavit ať hraje v čemkoli, tato komedie je jedna z nejlepších co jsem s ním viděla. A není to jen on, který z filmu dělá nejzábavnější komedii o duchách, jsou to jak Aykroyd nebo S.Weaver a další. Komedie má také jednu z nejznámějších písniček filmového plátna. Prostě krotitelé duchů vždy budou komedií, která zaručeně pobaví.

10. ledna 2008
plakát filmu
Krotitelé duchů 2
Ghostbusters II
100 %

Dvojka je dle mého názoru ještě lepší než první díl. Celkově je zábavnější, příběh je propracovanější, trikové scény dokonalejší a závěr dotaženější...zkrátka skvělá zábava pro všechny.

10. ledna 2008
plakát filmu
50 %

Je to tak blbé, až je to zábavné. Pokud je úkolem tohoto filmu odhalit skutečné komerční pozadí oblíbených křesťanských svátků, pak funguje bezvadně. Je to výborná parodie na vánoční filmy - vlastně je to antivánoční film. Co taky může vzniknout, když kombinujete vánoční nostalgii s akčností.

9. ledna 2008