kacak

Jméno
Kačka
Věk
31 let — narozeniny slaví za 71 dní (Rak)
Bydliště
v Praze
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Moje borůvkové noci
My Blueberry Nights
80 %

Zajímavé...

Skoro s žádným názorem pod sebou nesouhlasím. Ano, ze začátku se film podivně vlekl, po necelé hodině jsem se dívala na hodinky a přála si, aby rychle skončil. Ale pak skončil a já s podivem zjistila, že je o hodinu více. Tenhle film byl hrozně emociální, že při něm nebylo ani potřeba slov. Tedy mně osobně přišlo, že se tam moc nemluvilo. Ty dlouhé záběry na Elizabeth, jak v sobě vedla obrovský vnitřní boj... K tomu se slova nepotřebují, každý si dokáže podle vlastních zážitků a zkušeností představit, co se jí zrovna honí v hlavě. Každý (dobře, skoro každý) si v tomhle filmu najde alepsoň kousek sám sebe... Jen škoda, že to končilo tak, jak končilo.

18. července 2008
plakát filmu
Indiana Jones a království křišťálové lebky
Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
40 %

Asi jsem od toho čekala trošku moc, nevím, ale přece jenom... Už po začátku jsem se bála toho, co bude následovat, protože scény, které asi měly být vtipné, mi přišly celkem stupidní. A celá "zápletka" byla taková pochybná. Ano, určitě originální, ale mě prostě nezaujala. Párkrát jsem se usmála, ale to bylo asi tak vše. Snaha tu asi byla, protože pár dobrých scén jsem tu našla, ale moc jich nebylo. Přišlo mi to celkově takové...nijaké. Asi se nemohli dohodnout, jeslti tam bude hodně navazujících situací, nebo právě naopak. Ale asi jako největší rušivý element mi přišel Shia LaBeouf. Jeho postava asi měla být odlehčením a dělat vtipné věci, ale mě to prostě přišlo moc. I když ten konec stát taky za to... Úspěšný comeback Indiana Jonese se podle mě nekoná. Ale možná jsem jenom neměla tu správnou náladu.

22. května 2008
plakát filmu
Tři životy
Tři životy
20 %

Po Andělovi Páně, který se Strachovi hodně povedl, jsem od něj čekala asi něco... lepšího. Na této pohádce mě nezaujalo naprosto nic. Kdyby alespoň děj byl o něčem... Ale nejrušivějším elementem pro mě byl Vojtěch Dyk jako Jakub - nehodil se tam, a možná je to detail, ale mě dost vadilo, že vůči všem zúčastněným byl minimálně o hlavně vyšší. Sečteno a podtrženo - zatím největší zklamání z letošních vánočních pohádek.

26. prosince 2007
plakát filmu
Harry Potter a Fénixův řád
Harry Potter and the Order of the Phoenix
70 %

Mno...tak nevím...

Než jsem šla do kina, tak jsem si přece jen pár recenzí a článku přečetla, abych měla alespoň trošku jasno v tom, jestli se mám moc těšit a být zklamaná, nebo na to jít s odporem a být mile překvapena. Tak po článku, kde ten člověk (opravdu nevím, kdo to byl) rozebíral, co je ve filmu jinak, nebo vůbec není s porovnání s knihou, tak už jsem o filmu začala docela dost pochybovat, protože mi ty věci, která tam neměly být, přišly docela zásadní. A ani jsem se moc nemýlila. Celkově mi ten film přišel až nudný, zasmála jsem se párkrát, ani jsem se nebála a to slibovali, jak to bude "horor pro teenagery"...Ale ke konci film nabral konečně spád, který podel mě postrádal od samého začátku. Scény na minesterstvu se totiž podle mě povedly, ne-li na jedničku, skvěle. Možná slovem famózním, bych daleko od pravdy nebyla, Belatrix mě docela překvapila, protože jsem na ní měla trochu svůj názor, když o ní kamarád pořád básnil, ale docela mi tam Helena Bonham Carter seděla, stejně tak jako Natalia Tena jako Tonksová, i když ta se moc neukázala, což je docela škoda...Ale přece jen je trochu smutné, když film nabere spád až na úplném závěru..tedy, on to nebyl úplný závěr, že, ale tak přece jenom ten úplný mi přišel hodně slabý, ne-li odfláknutý úplně se vytratilo kouzlo scén na ministerstvu. Nevím, co vás všechny na tom tak nadchlo, já jsem se v tom kině bavila jenom poznámkama chlapců, kteří seděli vedle mě :D Jinak ten film podle mne nebyl zas až tak nadprůměrný, jak se od něj možná očekávalo...

19. července 2007

Johnny Depp s Al Pacinem v jednom filmu? Myslím, že to základ toho, aby ten film byl dobrý. A myslím, že byl. Sice Depp za Pacinem trošku (ale vážně jen nepatrně) pokulhával, lae to možná bude tím, že Pacino už nějaké ty mafiánské filmy má. Ale oba podali velmi odbré výkony a ten film, sice není nic moc extra, ale za shlédnutí opravdu stojí.

6. května 2007
plakát filmu
Asterix a Vikingové
Astérix et les Vikings
30 %

Mno...

...tak už z traileru bylo vidět, že asi o nic extra nepůjde, ale nakonec jsem se nechala od sestry přemluvit, abych do kina šla. Mno..tak nevím, který díl byl horší, jestli Asterix v Americe nebo tenhle. S těmi staršími se vůbec nedá srovnávat. Ano, párkrát jsem se i zasmála, třeba při hledání Polárky, ale jinak jsem se dost nudila a většina filmu mi přišla trapná. Hodně rušivým dojmem na mě působilo, že Abba, krásná hlavní hrdninka má vyražený přední zub. Ale to nebylo nic proti ptáku SMS, nebo diskotéce. To na mě opravdu bylo moc. A český dabing..kdyby se mi nezdálo, že jeden člověk namluvil většinu postav, tak by to asi nebylo nejhorší. Lituju, že jsem do toho kina šla, byly to opravdu vyhozené peníze.

9. března 2007
plakát filmu
Jak krtek ke kalhotkám přišel
Jak krtek ke kalhotkám přišel
100 %

Krásná pohádka

Opravdu krásná pohádka, kde je nejkouzelnější postava Krtečka, který sice není tak dobře propracovaný, jako v dalších dílech, ale prostě je první. První a řekla bych i nejlepší. Prostě nádherná pohádka, kde je s nadsázkou popsána výroba lnu, nejvíc mě dostalo barvení s borůvkami :) Dokonce bych řekla, že se může považovat už za kultovní kreslenou pohádku v české kinematografii.

23. ledna 2007
plakát filmu
Medailon
The Medallion
30 %

Mno...

..tak tenhle film byl opravdu velký krok vedle. Když pominu příbeh, který by trapný sám o sobě - medailon, díky kterému získáte nesmrtelnost a bla bla..prostě hrůza. Sice mám Jackieho Chana celekm ráda, tak tohle byl opravdu propadák. "Akční" scény, tak se to ani pomalu nedá nazvat. Prostě lituju času, který jsem u tohohle filmu strávila, protože to nebylo nic extra, prostě béčko. Konec byl předvídatelný již od začátku, ale tak trapný jsem si ho ani nepředstavovala. A o českém dabingu? Mno...k tomu ani není slov. Pár vtipných scén tam bylo, proto těch 30%, jinak to opravdu nestojí za nic.

21. ledna 2007
plakát filmu
Forrest Gump
Forrest Gump
100 %

Krásný....

Po dlohé době jsem se podívala na Forresta a opradu je to jeden z nejkrásnějších filmů, jaké jsem kdy viděla, a myslím, i který byl natočen. Tom Hanks podal strhující výkon, vážně to zahrál naprosto úžasně, takže je úplná samozřejmost, že získal Oscara. V tomhle filmu nechybělo vážně nic. Sice byl smutný, ale prostě to k němu tak nějak patří. vždyť ono bylo smutné i to, jak Forresta všichni odvrhovali, ale on toho dokázal víc, než někteří dohromady. Prostě nádherný film. Myslím, že se dosud nenatočil a asi ani nenatočí lepší film, než je právě Forrest Gump.

5. ledna 2007
plakát filmu
Fanfán Tulipán
Fanfan la tulipe
10 %

Mno...

Tenhle film se opravdu nepovedl. Opravdu ne. Původní verze z roku 1952 s Gérarem Philippem je nádherná a tohle bylo něco na způsob znesvěcení památky. Když pominu příšerné ztvárnění Fanfána Tulipána Vincentem Perezem, tak přicházejí další, třeba kapitán, který ze sebe opravdu schválně dělá idiota. Prostě jedním dechem - obrovské zklamání. Film sliboval velkolepou podívanou, ale opak je pravdou. Pokud nechcete být zklamáni, tak se na to raději nikdy nedívejte.

1. ledna 2007
plakát filmu
Auta
Cars
100 %

Autíčka...

..mi přišly naprosto úžasný! Je pravda, že příběh byl trošku ohranější, ale kde brát pořád nové, že? Ale grafika a nápady jak udělat svět bez lidí...nejvíc mě asi dostaly autíčkové mouchy, ale pár takových počinů je tam víc a to je podle mě krásné oživení. Prostě Auta jsou úžasný film na který se ráda kouknu znova..i když je prý "pro děti" ;)

29. listopadu 2006
plakát filmu
Bídníci
Misérables, Les
90 %

Tohle je pro mě jedna z nejpoveděnějších verzí, které jsem kdy viděla. Sice nemůžu porovnat s knížkou, protože jsem jí (zatím) nečetla, ale každý určitě ví, o čem tak Bídníci jsou a tenhle film to vystihl skvěle.Hvězdné herecké obsazení to ještě podtrhuje a Neeson s Rushem se navzájem skvěle doplňujím, protože vnukli svým postávám zcela odlišný charakter, což si myslím, že se hned tak někomu nepovede. Film se mi opravdu moc líbil a můžu se na něj podívat několikrát a nezdá se mi ohraný.

16. listopadu 2006
plakát filmu
Test
The Recruit
90 %

Test?!

Hodně zajímavý film se skvělým hereckým obsazením. Nebyl to jeden z těch thrillerů, kde jsou jen střílečky, ničení všeho možného atd., ale měl děj, což se hned tak nevidí..podle byl velmi dobrý nápad ukázat, jakou práci je stát se agentem, a Colinu Farrelovi se to myslím docela podařilo, ale přece jen trošku zaostával za vynikajícím Al Pacinem. Možná, že většina z vás odhadla závěr dost dopředu, ale já ne a tak mě docela překvapil...Myslím, že tenhle film má cenu vidět vícekrát.

7. září 2006
plakát filmu
Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže
Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
80 %

Trochu zklamal...

Tak tenhle film mě bohužel trochu zklamal, přece jenom by bylo lepší, kdyby si tvůrci řekli "jednou a dost". Ale nebylo to zas tak špatné, ale chyběla mi tu hudba z prvního dílu, protože opravdu bylo slyšet, že ji tady dělal někdo jiný. Nejtragičtější mi opravdu přišel konec, který dost jasně prozrazuje, o čem bude třetí díl, což mi přišlo trošku mimo mísu.Ale alespoň trošku to zachránili výkony herců. Hlavně Depp tu dostal více prostoru a dokázal ho využít opravdu maximálně, myslím, že se opravdu vyblbnul více než v jedničce, ale tady měl jisté, že už ho nevyhodí, tak si asi vážně dělal, co se mu zachtělo, teď je ale otázka, jeslti je to škoda, nebo ne...Teď jenom můžeme čekat, jeslti tvůrci nezpackají třetí díl ještě více, než tenhle.

26. července 2006
plakát filmu
8 MM
8 MM
90 %

Divnej film...

Na tenhle film jsem slyšela samou chválu, a když jsem ho viděla...jo, je dobře natočený, herecký výkoy jsou dobrý, ale film je hodně realistickej a to mě na tom spíš děsí..ale jinak si myslim, že je povedenej, ale jedno shlédnutí je podle mě až až a stačí...dvakrát ho opravdu vidět nemusim...neni to tium, že by byl špatnej, ale spíš tim, že je docela hnusnej a divnej..

23. července 2006
plakát filmu
Fanfán Tulipán
Fanfan la Tulipe
100 %

klasika...

Tenhle film je vážně klasika...francouzské filmy jsou celkově velmi zajímavé a historické filmy jsou od nich jedni z nejlepších...Gérard Philipe podal nádherný výkon, který už snad nikdo nikdy nepřekoná, protože působil velmi realisticky a úplně se do role vžil, což už se dnes jen tak někomu nepovede...prostě nádherný film se vším všudy a muzika byla fakt krásná..

19. června 2006
plakát filmu
Hrabě Monte Cristo
Count of Monte Cristo, The
40 %

...

Tak tahle verze je snad nejhorší, jaká kdy byla natočená! Lákali na "klasiku", ale podle mě to není nic jinýho, než americká blbost. Herecké obsazení by ještě ušlo, ale děj pozměnili docela dost, což je docela velká škoda, protože knižní předloha je opravdu nádherná, a tenhle film jí spíš "znesvětili" než aby ohromil další alespoň trochu povedenou verzí...jedním dechem - obrovské sklamání.

9. května 2006
plakát filmu
Fotr je lotr
Meet the Parents
40 %

....

Tak tenhle film mi přišel docela dost trapnej. Možná proto, že byl založenej jenom na trapasech a to mi moc vtipný nepřijde...jako netvrdim, že na ten film se nedá koukat, ale tvůrci by se možná mohli řídit heslem "čím míň, típ líp", protože trapasů, které si měly být vtpné tam bylo podle mě až moc...

28. března 2006

....

Rozhodně, je to velkolepý závěr této trilogie, ale bohužel moc veselý neni, ale jsem ráda, že vinnetou zase obživne v seriálu, jinak nevim....opět je to na tamtu dobu velmi povedený film a knižní předloze se taky celkem podobá, což je podle mě dobře, protože knižní předloha je naprosto skvělá! prostě a jednoznačně 100%....

27. března 2006

.....

Moc hezké pokračování a je jednou z mála vyjímek, kdy pokračování není propadák...velmi pěkně zpracovaný děj a k hereckému obsazení nemá ani nemá moc cenu se vyjadřovat, protože v čele s Pierrem Bricem a Lexem Barkrem je naprosto skvělé a hudba skvěle vykresluje indiánské prostředí...

27. března 2006
plakát filmu
Vinnetou
Winnetou I
100 %

....

Tenhle film je jeden z nejlepších z "mayovek"....sice nepřekoná Poklad na stříbrném jezeře, ale opravdu je velmi pěkně natočený, hudba Martina Böttchera mu dodává tu správnou atmosféru a výkony obou hlavních hrdinů jsou nepřekonatelné a hlavně je to taková klasika, nehledě na to, že je to jeden z mála dobrých westernů! A podobá se to knižní předloze docela hodně, což je podle mě dobře, protože kartel may píše tyto příběhy fantasticky...

26. března 2006
plakát filmu
Podzim v New Yorku
Autumn in New York
50 %

....

Kdo má rád romantické filmy s Richardem Gerem, tohle je něco pro něj. Gere potká svou osudovou lásku, jsou dokonalý pár a bla bla bla.... Prostě ne. Tenhle film mi přišel dost nudný, ale hlavně o ničem. Sama se divím, že jsem to nevypla a dodívala to do konce.

26. února 2006
plakát filmu
60 %

Ale jo...

...není to špatná komedie, rozhodně na oddech je fajn, ale na víc ne. I když Wilson s Chanem jsou dobrá dvojka, dokonce mě to překvapilo, jak se spolu sehráli, ale myslím, že jednou to vidět stačilo, sice se u toho někdy zasmějete, ale prostě nemusím to vidět víckrát.

7. února 2006
plakát filmu
Žut
Der Schut
80 %

....

Sice souhlasim s tim, že filmům s Vinnetouem a Old Shatterhandem se to nevyrovná, ale jinak je to podle mě velmi povedený film se skvělým hereckým obsazením a některými hláškama.

7. února 2006
plakát filmu
Zorro: Tajemná tvář
Mask of Zorro, The
80 %

.....

První díl o maskovaném Zorrovi je podle mě povedený, i když volba Antonia Banderase jako Zorra nebyla nejlepší. Mnohem lepší volba byla Anthony Hopkinse, jako "starého" Zorra, myslím, že ten dokonce ten film táhl. Ale tak na zasnámí ten film není špatný, ale myslím, že jedno shlédnutí bohatě stačí.

4. února 2006