avatar uživatele

miven

Jméno
Trojan
Věk
Bydliště
Jilemnice
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Máj
Máj
70 %

MÁJ

Již před zhlednutím samotného představení jsem přečetl několik nelichotivých ohlasů a recenzí, také po samotném filmu jsem se setkal s negativními reakcemi, ale přesto bych chtěl tímto krátkým názorem oponovat a připomenout kvalitní momenty filmu.
F.A. Brabec se snažil co mohl, aby Máchovým slovům propůjčil co nejlepší obraz a zvuk. Jeho nový film měl splňovat hlavně jeho představy, které mu vytanuli při čtení této básně a v tom si myslím, že spočívá obtížnost ztvárnění lyriky. Vždyť každý vidí abstraktní pojmy jinak, slyší jinak, cítí jinak. O to zajímavější je však vidět ztvárnění těchto pocitů osobou druhou, nám víceméně neznámou.
Člověk, který z nerozvážnosti, mladické horkokrevnosti zabije svého vlastního otce a zničí si tím svůj budoucí nedlouhý život a uvědomí si to; musí projít neuvěřitelným šokem. Ten více než dobře symbolizuje vpád hudby Support Lesbiens do jinak klasicky pojatého filmu.
Nebo často odsuzované erotické záběry Jarmily. Jak měla tedy vypadat? Zabalená v národním stejnokroji od hlavy až k patě? Proč se do ní asi Vilém zčista jasna zamiloval? Podle mě jsou to akorát předhazované stereotypní názory, které nám brání v pochopení některých momentů filmu.
Už z důvodu zatvrzelosti ve svých představách a iluzích o Máji, bych ho nehodnotil nejvyšším možným počtem bodů. Našel bych několik kýčovitých, nelíbivých momentů, které mě až zarazili a to zejména technické nezvládnutí smrti otce Viléma, nebo některé Třískovy zdlouhavé vzdálené tvrdé pohledy.
Nadevšechno stavím kameru, obraz byl prostě skvělý.
I proto bych celý film hodnotil jako lehce nadprůměrný, pro mě zajímavý a odvážný snímek, který rozhodně nemůžeme jen tak s odporem a neúctou smést ze stolu.

5. ledna 2009
plakát filmu
Casanova
Casanova
60 %

Casanova

Jo film je to docela pěknej dobrý výkony herců, co se mi ale nezdálo, byl konec ten je fakt moc happy. Závěrečná scéna mě určitě nepříde dojemná spíš víc trapná, možná mírně legrační, prostě ten konec měl vypadat jinak. Ale jinak je to pěknej film a myslim že je to taky zásluha režiséra Lasse Hallströma. 65%

8. září 2006
plakát filmu
Prokletí žlutozeleného škorpiona
Curse of the Jade Scorpion, The
90 %

Prokletí Žlutozeleného Škorpiona

Prostě skvělý asi nejlepší komedie.Originální skvělý příběh, je to dokonalej film sice oddechovej a propletenej intelektuálními sexuálně laděnými dialogy ale to je Allen a mě se to líbí :).

8. září 2006

Match point- hra osudu

Skvělý nevim co k tomu říct, ten konec úžasný, kolíkatej to je jeho film a stále originální. Je pravda, že by Chriss Wilton po morální stránce asi zasloužil, ale.... Je to osud :o)

8. září 2006
plakát filmu
Mariňák
Jarhead
90 %

Mariňák

Podle mě hodně povedenej film. Výborný herecký výkony, pěknej příběh, parádní myšlenka. Jestli to tak doopravdy je tak to musí bejt pakárna.

17. května 2006
plakát filmu
Doba ledová 2: Obleva
Ice Age: The Meltdown
80 %

Doba ledová 2

Mně se to líbilo a hodně, dokonce lepší než jednička. Sice mně tam moc nezapadli ti supi, zato ale vačičáci byli dokonálí. Povedená komedie.

11. května 2006
plakát filmu
Elizabethtown
Elizabethtown
70 %

Elizabethtown

Mě se to docela líbilo, není to tak užásnej film je to taková pohoda. Já bych dokonce řek, že ten film je hlavně optimistickej, protože všechno pesimistický je podsouváno jako fraška, což mi příde jako naprosto skvělý. Pěkné.

3. března 2006
plakát filmu
King Kong
King Kong
60 %

KONG

Mě se ten film prostě nelíbil, sice má vynikající grafický efekty. Ale špatnej scénař a to dost špatnej. Jak už tady padlo je to jen splněnej dětskej sen Stevena Spilberga. Doufám že už jich nebude víc.

15. února 2006
plakát filmu
Oliver Twist
Oliver Twist
50 %

Twist

Tenhle film mě rozhodně sklamal, čekal jsem daleko víc. Oliver mi přišel misty spiš směšny. S pianistou se to nedá ani trochu srovnat. Jsou to zbytečně vyhozeny penize. Dávám mu 55% a to jen proto že byl natočenej v česku a docela se mi libil vykon Jamie Foremana.

10. února 2006
plakát filmu
Šílení
Šílení
80 %

Šílení

V kolonce žánr je vyplněno horor. Původně se mi to zdálo přehnané. Nyní však můžu jen potvrdit není to sice horor v pravém slova smyslu, ale zamrazilo mě při něm vzádech. Lepší parodii lidského světa jen tak neuvidíte, jen doufám, že je těch kusů hovězího jen několik málo exemplářů.

20. ledna 2006

Rozhodně jsem od tohohle filmu čekal víc, děj by ještě nějak tak ušel, ale "citový" scény mi byli doopravdy k smíchu -neuvěřitelně protažený.Vůbec nejhorši se mi zdál konec. Tak špatnej Happy end jsem ještě neviděl.

9. ledna 2006
plakát filmu
Moje léto lásky
My Summer of Love
70 %

Moje léto lásky

Mě se ten film docela líbil, ale když jsem si přečet Fruikův názor musim uznat , že má docela pravdu. To ale nic nemění na tom, že se mi ten film líbil a to celej i děj i když byl mírně předvidatelnej. Nejlepší na něm byla promyšlenost postav. A proto sem rád že jsem na ten film šel.

5. ledna 2006
plakát filmu
Noční hlídka
Nochnoy dozor
80 %

Noční hlídka

Byl to můj první ruský akční film a myslim si že dost dobrej a zároveň dost odlišnej. Některý scény byly docela drastický. Za to závěr ten se mi líbil no a tím pádem celej děj.
Tenhle snímek je dobrý vidět.

8. prosince 2005
plakát filmu
Harry Potter a Ohnivý pohár
Harry Potter and the Goblet of Fire
80 %

Harry

Celkem dobrý řekl bych, ale určitě by se ještě dalo vylepšit zpracování děje. Naopak počítačový efekty nebo hudba, pokud to můžu posoudit tak i kamera to mi přišlo fakt dobrý. Rozhodně je to nadprůměrný film ne však na ohodnocení sto procent.

7. prosince 2005
plakát filmu
Štěstí
Štěstí
90 %

Štěstí

Film který je určitě dobrý vidět, film který určitě působí depresivně (a je to dobře), film který vám něco řekne, film který má skvělé herecké výkony, film který zase jen tak neuvidíte.

13. listopadu 2005