avatar uživatele

Verik

Jméno
Verik
Věk
32 let (Beran)
Bydliště
v Havířově
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
8 MM
8 MM
70 %

Příliš nefandím klasickým kriminálkám, ale tato pro mě byla milým překvapením. Už proto, že se odehrávala v moc neotvíraném prostředí pornografie. Všechno to tajemno kolem mi opravdu nahánělo husí kůži a šlo vidět, že tvůrci film se s tím opravdu nepárali a ukázali snad maximum z toho, co ukázat šlo. Cage už je pro mě tak trochu klasika, takže mě touto rolí nepřekvapil. Phoenixe mám ráda a většinou jsem jej viděla jako záporáka, ale tato role mu vážně sedla. Na filmu se mi líbí, že se celou dobu něco děje, možná až na nějakou chvíli "oddychu" a závěr mě dostal asi nejvíc. Nevím, jestli se na snímek ještě někdy podívám, ale rozhodně jsem ráda, že jsem jej viděla.

12. listopadu 2012
plakát filmu
Stroj času
Time Machine, The
30 %

Nemám ráda sci-fi ani nic co se spojuje s vesmírem. Téma cestování v čase, mě ale baví, takže jsem se na začátek filmu dívala s nadšením. Líbil se mi nápad s otázkou, zda jde změnit budoucnost, protože už i mě to často napadlo. Tak jsem sledovala, jak se hlavní hrdina dozví odpověď. Že se v celkem blízké budoucnosti moc dlouho nezdržel mi ani nevadilo, nápad se zničeným měsícem mě dostal, to bylo opravdu povedené. Ani ta hodně vzdálená budoucnost mi nějak nevadila, ale už mě to od té části přestávalo bavit. Mohli jsme sledovat život jakýchsi pralesních lidí, které můžeme vídat ještě dnes a film už tak pro mě ztratil své kouzlo. Navíc jakoby hlavní hrdina z toho všeho nového zapomněl, proč se vlastně do budoucnosti vypravil. A pak přišly na řadu podzemní příšery, které film kvalitu filmu naprosto pohřbily a bylo pro mě čím dál tím horší vnímat, co se vlastně děje. Závěr ani neřeším, ten už prostě tak nějak nechali. Doufala jsem, že Alexander najde odpověď na to co hledá, nebo že se do toho taky trochu zapojí nějaká psychologie. Bohužel se nestalo a já už snímek nemusím nikdy znovu vidět.

9. listopadu 2012
plakát filmu
Imaginárium dr. Parnasse
The Imaginarium of Doctor Parnassus
20 %

Na film jsem se hrozně těšila. Už proto že tam měli hrát jedni z mích oblíbených herců. Ale musím říct, že jsem byla dost zklamaná. Připadalo mi to jako šílená slátanina. Všechno se to tak nějak dělo, aniž by to dávalo smysl a postavy se podle mého chovaly dost divně. Možná kromě toho trpaslíka, ten jediný mi přišel normální. I když byl film dost barevný a pořád se v něm něco dělo, ani jednou jsem se u něj nebavila. Navíc bych nepovažovala modelku, která hrála Valentinu za nějakou krásku a už vůbec bych na to ve filmu neupozorňovala. Nápad je zajímavý, ale zpracování dost podivné.

12. října 2012
plakát filmu
Slavíci v kleci
Choristes, Les
90 %

Mám ráda filmy ze staré doby a tím víc mě tento snímek zaujal, že byl z Francie a ještě tím víc, že byl z chlapeckého ústavu. Myslím, že ani nemusíte být milovníci hudby, ale chlapecký sbor vás zasáhne. Mě tedy zasáhnul a když začal zpívat chlapec s andělskou tváří, doslova mě to dojalo. Navíc se mi film i celkově moc líbil a určitě se na něj ještě někdy ráda podívám.

13. září 2012
plakát filmu
Začalo to jedné žhavé noci
One Night at McCool's
70 %

Je pravda, že film není nic světového, ale myslím si, že je to fakt povedená a dobře natočená komedie. Já musím uznat, že jsem se upřímně bavila a kdybych někdy zase měla chuť se zasmát, ráda se k tomuto snímku vrátím. Navíc Liv mě v této roli překvapila, myslím, že jí to seklo.

11. září 2012
plakát filmu
Bastardi
Bastardi
80 %

Už na začátku filmu je nám nabídnuta celkem šílená podívaná. Snímek mě opravdu zaujal a je vážně děsivé, že něco takového se opravdu děje. Úvod filmu, kdy jsme viděli i rodiče hlavních hrdinů se povedl. Je krásně vidět, kde to všechno začalo. Už jsem zvědavá na další díl.

11. září 2012
plakát filmu
100 %

Film se zaobírá vážně dost drsným tématem a myslím, že se povedl. Liama mám hrozně ráda, už pro ten jeho smutný pohled. A tato role mu vážně sedla jako ulitá. Po celý film jsem cítila strach a byla jsem napjatá, což je správné. Nejvíce se mi líbila část, když byla ta dcera pod postelí. A jestli se to takto opravdu ve světě děje, tak musím říct, že je to vážně šílené.

11. září 2012
plakát filmu
Jako malé děti
Little Children
100 %

Musím říct, že už dlouho jsem neviděla tak zajímavě natočený film. Už od začátku na něm bylo vidět, že bude takový jiný. Vypravěč zde opravdu pasoval a bylo skvělé vědět, co si postavy myslí a proč se chovají tak jak ses chovají. To mi v hodně filmech chybí, proto mi knižní předlohy většinou připadají lepší. Navíc bylo pro mě toto dílko celkem nepředvídatelné a vůbec mě nenapadlo, že dopadne tak jak dopadlo. Sledujeme zde i příběhy jiných postav a v podstatě nikdo pro mě nebyl úplně pravý záporák a nenašel se snad nikdo, koho bych měla nerada, což se mi snad ještě u žádného jiného filmu nestalo. Dokonce i postava Ronnieho, ve skutečnosti bych takového člověka nesnášela, ale ve filmu mi ho bylo až líto. Myslím, že je to opravdu zajímavý snímek, který stojí za zhlédnutí. Dá se u něj dobře pobavit a musím říct, že jsem se ani jednou nenudila, nenašel se tam pro mě žádný stereotyp, ale vždy se stalo něco, co film ozvláštnilo. Pro mě na výbornou a doufám, že snímek ještě někdy uvidím.

5. srpna 2012
plakát filmu
Dumbo
Dumbo
40 %

Jsem milovnice Disneyovek, ale tuhle pohádku jsem viděla až nedávno. A možná je to škoda, protože to teď hodnotím dospělýma očima a není to ono. Nevím proč, ale oproti ostatním Disneyho pohádkám mi tato připadá taková dost nudná. Asi je to dost ovlivněno tím, že prostě nemám ráda cirkusové prostředí. Dumba jsem si jako hlavní postavu nijak zvlášť neoblíbila a na konci filmu jsem nepocítila pocit nadšení. Je to snad první Dis. pohádka, která ve mě nezanechala takový ten příjemný pocit, chybělo mi i napětí. Ale vážně nevím, možná kdybych film viděla jako malá, hodnotila bych jinak. A scéna s alkoholem mě dost překvapila a přišla mi možná až zbytečně moc dlouhá a otravná, navíc pro děti zcela nevhodná. Zkrátka Dumbo ve mě nezanechal žádné emoce a myslím, že už bych jej nikdy nemusela vidět.

5. srpna 2012
plakát filmu
Můj hříšný muž
Můj hříšný muž
60 %

Z filmu si myslím jde trochu "cítit" Steindlerovo podílení, když to porovnám se snímkem Vrať se do hrobu. Naše filmy tohoto typu mám ráda. Toto je podle mě ukázka čisté reality. Navíc Dagmar zde předvedla, že dokáže zahrát i pořádnou roli, jenom s Kaisrem mi moc nešla dohromady, ale snímek to podle mě neovlivnilo, protože mě něčím zaujal. Možná tou krutou realitou, kterou dnes potkávám skoro na každém rohu. Jen jsem ráda, že se dnes tak nerazí heslo, že žena se musí obětovat pro rodinu. Jen bych možná uvítala další díl, protože by mě opravdu zajímalo jak to dopadlo.

5. srpna 2012
plakát filmu
1941
1941
80 %

Včera jsem film náhodou viděla a musím říct, že mě spousta scén upřímně pobavila. Sice občas působil hodně zmateně, třeba ta část, kdy začala taneční soutěž, ale i tak jsem se dobře bavila.

1. července 2012
plakát filmu
Zaříkávač koní
Horse Whisperer, The
100 %

Film je spíše určen lidem, kteří více vnímají přírodu a hlavně mají rádi koně, jinak moc nemá smysl se na něj dívat. Já jsem do koní přímo blázen, jen se na ně dívat je pro mě úžasný zážitek. A tento film byl pro mě vážně krásná podívaná. Poprvé jsem ho viděla před delší dobou a nedávno znovu a pořád má pro mě neuvěřitelné kouzlo o hledání ztracené důvěry mezi člověkem a koněm. Při sledování tohoto filmu budu vždy cítit zvláštní pocit, už jen z některých krásných záběrů na Pilgrima.

18. června 2012
plakát filmu
50 %

Na zabavení

Popelka zase trochu jinak. Je pravda, že do určité chvíle mě nenapadlo, že by se mohlo jednat o další úpravu původní pohádky, ovšem do části, kdy došlo ke ztrátě střevíčku, což mi přišlo nevím proč v tomto filmu dost trapné a zbytečné. Ale už to k popelce patří no. Některé scény byly spíše směšné. Jennifer to jako krásné "princezně" vážně slušelo, ale myslím si, že moc hrát neumí a namyšlená holka mi na ni seděla víc, než ta šedá myška. Na film se dá podívat, když už v televizi nic jiného nenajdete.

16. června 2012
plakát filmu
Krvavý diamant
The Blood Diamond
90 %

O filmu jsem si předem žádné informace nevyhledávala, takže jsem nevěděla co od něj čekat. To co se odehrávalo mě velice překvapilo. Už od začátku filmu se dělo něco co vám rozbuší srdce a vůbec nevíte jak vše dopadne. Takže jsem se ani trochu nenudila, nebyl totiž důvod, pořád se musíte na něco soustředit nebo být z něčeho vynervovaní. Musím přiznat, že jsem vůbec neměla tušení, jak to s diamanty doopravdy je, takže tím více mě to co jsem viděla šokovalo. Když se do filmu dostal DiCaprio na kterého jsem byla vážně zvědavá, tak mi na chvíli přišlo, že film ztratil pěkně navlečenou nit zezačátku, což mě trochu zklamalo. I zapojení krásné novinářky, to už jsem vážně měla strach, že půjde o nějaký pitomý akční film s mnou tak nenáviděnou klasickou lovestroy. Ale mé zklamání trvalo jenom do scény ve vězení. Pak začala hlavní a nejlepší část filmu. Hledání rodiny, odporné výcviky povstalců nad kterými zůstává rozum stát. A z Archera a hlavně novinářky Maddy se vyklubali citlivé postavy, které si oblíbíte. Navíc mě zaujalo to přirozené chování postav, hlavně Archera, který se i po tom všem hlavně staral o sebe. A ani závěr filmu mě nenudil, právě naopak. Tady bylo opravdu vidět, že tvůrci nechtěli nechat žádnou scénu jen tak prázdnou a odbytou, jako aby už to nějak dopadlo. A zaujalo mne i načasování vtipnějších hlášek. Po něčem vtipném ihned následovalo něco nečekaného z čeho vás ihned smích přešel, takže v podstatě ani nebyl čas se něčemu zasmát. A moje oblíbená scéna, a možná i jedna z nejdojemnějších, Solomonův pohled na diamantový náhrdelník. Zkrátka, film byl podle mě téměř bezchybný, takže doporučuji. Ať už jako film plný skvělé akce, dobrých hereckých výkonů, nebo jenom jako uvědomění si, že spousta lidí na světě je na tom hůř než my a že něco co je na první pohled krásné, je stvořeno z něčeho tak odporného.

12. června 2012
plakát filmu
Funny Games USA
Funny Games U.S.
80 %

Musím říct, že po shlédnutí nevím co si mám o filmu myslet. Za prvé jsem vůbec nepochopila proč ti dva mladíci hráli tuhle hru. Jestli to mělo být něco jako sázka s diváky, něco jako reality show? Záběry kamery byly hrozně zvláštní. Po onom známém natáčení toho kdo zrovna mluví, až hodně nezvyklé a možná i chvílemi otravné, protože jsme zkrátka zvyklí na to, že ten kdo mluví je i vidět v televizi, maximálně s krátkými záběry na jiné herce. Ale tady ne. Navíc některé scény byly opravdu hodně dlouhé. Opět to porušovalo veškerá pravidla moderních filmů, kdy hlavní postavy, které jsou v nebezpečí, hned vědí jak se chovat, všechno jim hraje do karet a oni zdárně přežijí. To mě možná na filmu dost zaujalo. To přirozené chování lidí, protože stejně bychom se chovali všichni. Závěr filmu na lodi mě opravdu dostal, na těch dvou bylo vidět, že i pravidla her se porušují a podvádí se a úplný konec? Ten pohled na diváky řekl úplně vše.

7. května 2012
plakát filmu
Habermannův mlýn
Habermannův mlýn
80 %

Filmy z období války mám ráda. Na tomto příběhu bylo vidět, že autor původní předlohy musel čerpat ze skutečných lidských příběhů, protože podle mě byl celý příběh vážně dobře promyšlený a vše co se tam dělo mělo později nějaký vážný důvod. Herz se ve filmu nebál použít vážně až brutální scény, které působily hodně reálně. Původně jsem si myslela, že film potáhne Roden, ale byla to právě postava Habermanna, která vedla. S Habermannem, ačkoli to byl Němec, jsem opravdu soucítila a jako postavu jsem si jej oblíbila, i když jsem nechápala některé jeho zásahy, ale později se ukázalo proč to všechno dělal. Skvělá byla i postava pana Pospíchala, nebyla sice moc výrazná, ale rozhodně velice zajímavá. Chvílemi až šílená hudba celý film krásně podtrhla. U závěru filmu je jasné, že by si to člověk musel prožít, aby pochopil následné chování Čechů, kteří se potom až příliš podobali Němcům.
A ještě dodatek pro některé kritiky. V titulcích bylo uvedeno, že postavy ve filmu byly smyšlené.

29. dubna 2012
plakát filmu
Simon Birch
Simon Birch
80 %

Mám velice ráda knihy Johna Irvinga, mají takovou zvláštní velice příjemnou atmosféru a zajímavé neohrané děje. Simon Birch není výjimkou. Narazila jsem na film náhodou v televizi a jsem ráda, že jsem tento snímek viděla. Dýchá z něj ta Irvingovská atmosféra, hlavní postavu Simona si ihned zamilujete a obdivujete jej, věřím, že spousta lidí by byla nešťastná, kdyby měli vadu růstu jako on, ale Simon stále pevně věřil, že s ním má Bůh nějaké plány, tedy, že je má s každým, a že se zrovna on stane hrdinou. Musím říct, že jedna scéna mě tam velice překvapila, právě ta na basebalovém hřišti. Simon se doopravdy stane hrdinou. Závěr filmu velice dojemný a přesto divákovi necpe takové ty obvyklé bláboly, které by vás měly rozbrečet. Ne kdepak, ono vás to prostě dokáže rozbrečet samo. Určitě doporučuji těm co neviděli, je to příjemná podívaná na večer a já už si běžím pro knížku :).

3. dubna 2012
plakát filmu
10 %

Původně jsem od filmu čekala něco úplně jiného. Nevyhledávala jsem si předem informace o čem má vlastně příběh být, tak jsem čekala něco o pralidech, mamutech atd. Když jsem ale viděla jak oni pralidé přešli kamsi do Egypta, no připadala jsem si jako blázen. Navíc ani děj se mi nezdál nějak dobrý, efekty se zvířaty byly tak na úrovni Letopisů Narnie, takže to spíš působilo jako pohádka, navíc byl i příšerný český dabing a konec filmu mě málem rozbrečel, ale spíše nešťastností než dojemností. Zkrátka a dobře, podle mě naprostá hloupost.

25. března 2012
plakát filmu
Coco Chanel
Coco avant Chanel
80 %

Příběh této módní návrhářky mě vždy velice zajímal, takže jsem se na film těšila. Navíc si myslím, že Audrey sedla role jako ulitá. Nejprve jsem se dívala na televizní film o Coco, který se odehrával už v době, kdy Coco začínala navrhovat klobouky a dál ukazoval její tvorbu. Ale bylo tam toho málo o jejím životě. Oproti tomu tento film, zase ukazuje její tvorbu tak jako vedlejší doplnění příběhu, že tady opravdu šila, ale více se toho zde dozvíme o jejím životě a to ještě z období, kdy byla kabaretní zpěvačka. Velice se mi líbilo jak byl film natočen a i když Coco místy působila jako hrozná zneužívající mrcha, občas mi připadala, že je tam vlastně jediná normální. Pokud máte zájem se o Coco něco dovědět, doporučuji shlédnout oba dva filmy, které se v podstatě krásně doplňují. Nemám, co bych vytknula.

25. března 2012
plakát filmu
Hoří, má panenko
Hoří, má panenko!
50 %

Nevím jestli je to tím, že to natočil Forman, nebo tím, že mám ráda starší české komedie, ale prostě jsem se těšila až se na tento film konečně podívám. Věděla jsem předem, že děj nebude zrovna moc rozkvetlý, ale o to víc mě film zajímal. Bohužel jsem od toho čekala něco víc, bylo to na mě až moc obyčejné a i nudné, ale chtěla jsem si počkat, kdo že se stane královnou plesu. Scéna s krádeží byla velice povedená, to uznávám a černý humor u hořící chalupy mě taky upřímně pobavil, ale i přesto mi na celém příběhu něco chybělo. Chválím, že byly do filmu vybráni spíše neherci, protože tím celý příběh získal reálnější podobu, než v dnešních filmech, kdy jsou na hercích až zoufale vidět jejich hrané pocity. No ale nad 50% jít nemohu, zkrátka jsem od Formana čekala asi něco víc.

19. února 2012
plakát filmu
Co žere Gilberta Grapea
What's Eating Gilbert Grape
90 %

Dneska jsem film viděla poprvé, ani by mě nenapadlo se na něj podívat, ale chtěla jsem si prohlédnou mladého Johnnyho a hlavně Leonarda. Musím říct, jsem ráda, že jsem se touto náhodou na film podívala. Měl vážně něco zvláštního do sebe. Gilbert měl vážně těžký život. Starat se o svou matku a ještě o postiženého bratra, kterého mimochodem Leonardo zvládl vážně bravurně, asi jediná jeho role, při které se mi nevybavuje Titanic, no nominace na Oscara vážně zasloužená. Konec filmu jsem tak trochu čekala, ale ani mě nenapadlo jaké to bude nakonec řešení. Kdo tento film neviděl, tak určitě doporučuji. Nic vám nevnucuje, díváte se jenom na obyčejný, i když docela obtížný život jednoho kluka, název filmu je také opravdu trefný.

29. ledna 2012
plakát filmu
Pravidla moštárny
Cider House Rules, The
60 %

U mě je trochu problém, že jsem předtím četla knihu, která je vážně pořádně tlustá, takže mě zamrzelo dost věcí, které tam mohly být. Film mi připadal krátký na to, abychom se tam mohli pořádně sblížit s jednotlivými postavami. Navíc toho bylo málo ukázáno o tom, jak se v té době dělaly potraty a jak se na ně pohlíželo, což byla škoda, protože to byla jedna z hlavních věcí, která měla mít ve filmu lepší místo. Ale i tak na mě z filmu dýchala ta příjemná atmosféra a celkově se mi způsob natočení líbil. Hlavně soundtrack byl překrásný. Možná ale kdybych nečetla knihu, tak by mi takhle film připadal mnohem lepší. No škoda.

25. ledna 2012
plakát filmu
Kam čert nemůže
Kam čert nemůže
80 %

Jeden z mých oblíbených českých filmů, na který se dívám jenom večer, právě kvůli té duchařské atmosféře. Navíc se mi u něj velice dobře odpočívá, hrozně se mi líbí ta atmosféra, někam se procházet do neznáma nočním městem. No prostě nádhera. Ale i část, kdy je den a celé duchovno tím skončí je perfektní, protože je to potom tak zbytečně zamotané až je to nádhera. Horníčka jsem měla vždycky ráda, on měl skvělý dar, bavit lidi, ale přitom říkat chytré věci a a navíc u toho i vypadat chytře, a Hlaváčová, její skvělá komediální role, úplně se k těm všem "šíleným" hercům hodila. Myslím, že i ta děsivější atmosféra, která je na začátku filmu se povedla a při prvním shlédnutí z ní může i trochu zamrazit. Také jsem ráda, že se tady neobjevuje nic v tom smyslu, že práce je nejlepší a všichni rádi pracují atd. No prostě pro mě výborný uklidňující film.

25. ledna 2012
plakát filmu
Tajemství staré bambitky
Tajemství staré bambitky
100 %

Na tuto pohádku jsem se letos těšila. Tentokrát jsem naštěstí zklamaná nebyla. Děj skvělý, navíc velice aktuální, jen aby sis z něj někteří nevzali příklad :). Klus v roli takového trochu tupého prince byl vážně roztomilý, Kamillu (Anička), jsem do té doby neznala a musím říct, že mě překvapila, dobře zahráno, navíc jí to v pohádce hodně slušelo. Navíc ve filmu zazní spousta krásných písniček, má oblíbená je právě ta o daních :D. Po pohádce Anděl páně tu je další důkaz, že na tom ještě nejsme s pohádkovými příběhy až tak zle a nic není ztraceno, jen škola že podobných děl není více. Kdo se na pohádku o našem Zorrovi ještě nepodíval, tak ať na nic nečeká.

2. ledna 2012
plakát filmu
Notting Hill
Notting Hill
70 %

I když tyhle romantické komedie zrovna moc nemusím, na Notting Hill jsem se těšila. Už hlavně proto, že tam hraje Grant, protože se dalo čekat, že tam zase bude mít nějaké svoje "chytré" obkecávací kecy. A nezklamal. Zvláště část o meruňkách v medu byla výborná. Hezká byla kamera a líbily se mi srazy přátel a jejich porady. Třešnička na dortu byl hodně zvláštní spolubydlící Spike, který i přesto, že byl padlý na hlavu, říkal chytré a pravdivé věci. Bylo tam spousta vtipných scén, které mě upřímně pobavily. I když je pravda, že podruhé už bych to vidět nemusela. Ale jsem ráda, že jsem se na film konečně podívala.

2. ledna 2012