avatar uživatele

azrael

Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Kletba zlatého květu
Man cheng jin dai huang jin jia
100 %

super

Na rzdieľ od predchádzajúceho názoru, ja hodnotím Kliatby vyššie ako Klan lietajúcich dýk. Dávam Kliatbu na druhú priečku, hneď za hrdinu, ktorý je u mňa jedným z TOP filmov, čo som kedy videl. KLiatba sa mu aj veľmi podobá výtvarným prevedením, sýtosťou farieb a hrou s kamerou. Keď mi niekto povie, že v dámo holywoodskom filme bola skvelá kamera, vždy ho odkážem Zhangove filmy, aby videl, čo to skvelá kamera je :-).

Nedá sa , len doporučiť....

20. června 2007
plakát filmu
Božská relikvie 2
Fei ying gai wak / Armour of God II: Operation Condor
90 %

este

za čias VHS kaziet som si tento film pozrel celkom dosť krát. A vždy som sa neskutočne bavil. Neskutočné hlášky, gagy a nápady (ktoré treba brať s nadhľadom) dokážu veľmi príjemne pobaviť. Scéna a bitka vo veternom tunely na základni patrí k úplne najviac podareným...Supermaaaaan :-)
Na oddych a pobavenie ako stvorené

20. června 2007
plakát filmu
Božská relikvie
Long xiong hu di / Armour of God
80 %

osobne

sa mi páčila viac dvojka, ale to je len môj osobný názor. Ďalšia z nadpriemerných Jackieho akčných dobrodružných komédii. Čo sa o jeho posledných filmoch rozhodne povedať nedá. Holt, asi nám starne :).

V každom prípade, oplatí sa porieť a nechať sa unášať akciou a naháňačkami. Doporučujem.

20. června 2007
plakát filmu
Shrek Třetí
Shrek the Third
50 %

pre

m§a je to jednoznačnde najhorší zo Shrekov (a to som si myslel, že po dvojke už môže byť len lepší). Úplne v ňom zničili duch Shreka ako takého, ktorý paroduje všetko, čo sa len dá, včítane výchovy atď. Akosi mu nesadnú moralistické dristy, morálna prevýchova mladíka, hľadanie jeho samého a podobné kraviny, ktoré sa k nemu jednoducho nehodia. Tvorcovia mohli rozohrať s danou zápletkou ďaleko lepší kolotoč gagov a nápadov. Takto sa z toho stala nudne moralizujúca, psedo rodinná americká nuda.. mám pocit, že som sa zasmial presne dva krát počas celého filmu.
fakt nuda

20. června 2007
plakát filmu
Adéla ještě nevečeřela
Adéla ještě nevečeřela
100 %

uplne

skvelá komédia, parodujúca všemožné "vážne detektívky". Ako zvyknem písavať, ďalši skvost CS kinematografie v jej najlepšom období. Dočolomanský, Hrušínsky, Kopecký...je vidieeť, ako ich natáčanie bavilo, ako si ho uživali. A hlavne, sú ta páni herci, ktorým veríte každú jednu scénu, na rozdiel od terajšej filmovej produkcie, ktorá je zameraná skór na ničnehovoriace tváričky.

Vrele doporučujem

20. června 2007
plakát filmu
Dokonalý trik
The Prestige
100 %

po

Ddlhej dobe jeden z veľmi dobých filmov, ktorý ma zaujal. Veľmi dobrý scénar, skvelý napad. Trošku ma len zamrzelo, že som pointu poznal ešte pred koncom, ale naučím sa s tým žiť :-)

V zbierke minuloročných filmových blbostí, kravín a príšerností jednoznačne svieži vetrík.

27. února 2007
plakát filmu
Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže
Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
100 %

jednoducho

skvelé pokračovanie jednotky, a už sa neviem dočkať trojky. Dúfam, že bude minimálne tak dobré. Len su "love story" medzi jackom a elisabeth si mohli odpustiť...už to visím, ako v trojke will umre a elisabeth bude žiť s jackom spokojne až do smrti :-)

27. února 2007
plakát filmu
V jako Vendeta
V for Vendetta
100 %

super

po dlhšej dobe zae jeden z filmov, ktorý ma chytil. a dokonca nakrútený podla komixu, čo v poslednej dobe znamena pre film skor veľké mínus.

skvelý nápad, vynikajúci scenár (bratia waachowski si ukazali v dobrom svetle) a napatie ktoré nepustí. a prekvapený som bol aj skoro neamerickým koncom. :-)

doporučujem

12. září 2006
plakát filmu
90 %

velmi

solidný film. až som bol zneho prekvapený. zaujímavý pohľad do obchdou zo zbraňami, spôsoboch obchodovania, a o tom, ako môže človek vysoko vyletiť, hlboko padnúť, aako ho sa bez problémov vrátiť :-)

dosť dobré

12. září 2006
plakát filmu
Sudá a lichá
Pari e dispari
90 %

tak

toto je film, ktorý som na videu dokázal pozerať snaď každý deň (samozrejme, keď som bol mladší). Neuveriteľne zábavná, päsťami nabitá a nestárnuca komédia s BS a TH. Jednoznačne sa oplatí, oddych ako vyšitý

31. července 2006

Tento

film nie je v našich končinách príliš známy. Vo svojom žánry (dobrodružno-akčnom) ale nepatrí zase medzi až také zlé. Osobne som ho videl viackrát, a považujem ho dokocna za celkom dobrý, s veľmi zaujímavým nápadom a scenárom. Navyše spojenie retra, s ako keby novodobýmy vynálezmi tiež nie je zlé. Trošku by som ho možno prirovnal skôr k lige výnmočných. Mne osobne sa dosť páčil, ale poznám naopak dosť ľudí, ktorých neoslovil.

31. července 2006
plakát filmu
Tajemství hradu v Karpatech
Tajemství hradu v Karpatech
100 %

podla

mňa je to jedna z najlepších a najprepracovanejších československých komédií. Keď sa človek na túto komédiu opakovane pozerá apočúva, najde neskutočné množstvo hlášok, ktoré na prvé pozretie ani nezachytil, nehovoriac a kulisách a pod. Ďalší z mojich najobľúbenejších filmov. Nemá chybu :)

19. července 2006
plakát filmu
Hroši v Africe
Io sto con gli ippopotami
90 %

dobrodružné

komédie s BS a TH zatiaľ nikd nesklamali. Táto patrí navyše k tým najvydarenejším. Klasika, ktorá nikoho neurazí, absolútna pohodovka a oddychovka, ktorá sa dá pozerať opakovane :-) a aj o to pri filme niekedy ide. doporučujem

19. července 2006
plakát filmu
Generálova dcera
General's Daughter, The
80 %

celkom

zaujímavý film, kde sa klbko pekne postupne rozvíja, rozbaluje a ukazuje, že nemusí byť všetko tak, ako vyzerá. Aj keď od istého času Travoltu moc nemusím, tak týmto filmom si u mňa zase trošku vylepšil pozíciu. V každom prípade film určite stojí za pozretie, nie je to strata času.

19. července 2006
plakát filmu
Vrať se do hrobu!
Vrať se do hrobu!
60 %

veľmi

zvláštny film, ktorý bol nakrútený v podobnom štýle, ako točila viera chytilová. Osobne tento štýl moc nemusím, skôr mám rád trošku uvoľnenejšie filmy, ktoré sa nesnažia aj nasilu za každú cenu niečo povedať, prípadne povedať tak, že to človek bez náležitého výkladu nemá šancu pochopiť. Ale v globále tento film nie je zlý, akurát že je veľmi ťažko zaraditeľný. Ani komédia, ani dráma, ani psychologický. Skôr taký fim, ktorý sa snaží byť zo života..ale akosi mu to až tak nejde

19. července 2006
plakát filmu
Vůně cibule
Cipolla Colt
80 %

tiež

som tento film videl prvý krát ako dieťa a logicky som sa do neho zamiloval. z toho dôvodu predsa nepôjdem sám proti sebe, a označím film ako podarenú westernovú komédiu :-) keďže som ho videl naposledy ešte raz asi 10 rokov dozadu, neviem ako by som sa k nemu postavil teraz. ale keďže bud spencerovky sami páčia, asi by som ho žral rovnako :)

19. července 2006
plakát filmu
Tootsie
Tootsie
80 %

film

ako taký sa mi páčil, ale vždy mi na ňom niečovadilo, aj keď neviem prečo. Nikdy som si ho nenahral na video, niekdy som si ho ani nepožičal. Keď tak som si ho pozrel len v TV. Skrátka vo mne nevbudzoval tú chuť, "dobrovoľne" si ho sám pustit..ale film určite stojí za to oplatí sa pozrieť

19. července 2006
plakát filmu
30 %

dooosť

veľká pitomina a blbost. videl som ten film síce už pekne dávno, keď sa človek pozeral ďaleko menej kriticky na podobné filmy, ale viem, že už vtedy sa mi nepáčil. myslím, že v dnešnej dobe by pozeranie tohto filmu bola už len čistá strata času

19. července 2006
plakát filmu
50 %

nuda

tak by som asi hodnotil tento Shyamalanov film. Podľa mňa sa asi jedná o jeho najslabší film ktorý som videl (predsa len, tretie opakovanie skoro toho istého už je celkom solídna nuda), a nezachraňujú to ani "akčnejšie" scény ku koncu filmu. Ak niekto od neho nevidel ani jeden jediný film, môže si hodnotenie o niečo zodvihnúť. Inak ralatívna strata času.

19. července 2006
plakát filmu
20 %

film

som dopozeral odhadom len do polovičky, potom som to už dlhšie nezvládol a vypol ho. Pre mňa totálny B- čkový brak, natočený možno pre polodementné americké publikum, ktoré sa viac venuje jedeniu popcornu a jeho následného zapíjania colou. Škoda času, oči, televízora a neviem čoho ešte. Ruky preč

19. července 2006
plakát filmu
Zúčtování v Malém Tokiu
Showdown in Little Tokyo
50 %

paste

lietajú vzduchom, kopance sa len tak mihajú. Netreba riešiť zápletku, traba sa len posadiť a sledovať čistú akciu. Film sa aspoň na nič nehrá, nič nesľubuje. Nenadche, ale ak chcete len vypnúť mozog a užiť si akciu, nie je o čom.

19. července 2006
plakát filmu
Žhavé výstřely 2
Hot Shots! Part Deux
80 %

velmi

podarená komédia, s množstvom skvelých vtipov, hlášok, gagov, narážok. Určite patrí k tomu naj žo sa z amerických komédii dá vybrať. Navyše sa dá pozrieť aj viackrátl, čo je pri US komedialnej produkcii dosť výnimka. Takže hor sa na to....

19. července 2006
plakát filmu
Šifra mistra Leonarda
The Da Vinci Code
80 %

osobne

som bol filmom jemne sklamaný (pravdu povediac, posledná tretina knihy tiež už bola skôr nudnou zlátaniniu naháňajúca počet strán, ako ten skvelý román prvých dvoch tretín)...v kine som sa totiž celkom aj nudil, Možno keby film skrátili o pol hodinku, akurát by to bola ideálna stopáž na to, čo sa vo filme dialo. Takto sú tam pre ľudí, čo knihu čítali ( a nielen pre nich) dosť nič nehovoriace a nudné pasáže.

Čo sa hereckých výkonov týka, ani sa nečudujem, že pri predpremiere v Canes sa kritici valali od smiechu, pri Tomov oznámení hlavnej hrdinke, že je potomok Márie. Tomu ako to zahral sa snáď musel smiať aj on sám :-o
Ale ináč sa dá film pozrieť, len od neho netreba čakať príliš veľa. Čistá oddychovka

19. července 2006
plakát filmu
Tři vejce do skla
Tři vejce do skla
60 %

Tak

tento film s Vlastom sa mi akosi nikdy moc nepáčil. Skutočne neviem prečo, ale aj keď ho mám rád ako komika (nie samozrejme vo všetkých filmoch), tak tento film ma nechával chladným. Možno je to aj zápletkou, keďže filmy (obzvlášť komédia) založené na zámene osôb akosi bytostne priam až neznášam. Skrátka, pre mňa dosť slabota....

19. června 2006
plakát filmu
Jasné nebezpečí
Clear and Present Danger
90 %

Podľa

mňa jeden z najlepších filmov s postavou Jacka Ryana (samozrejme hneď za Honbou na ponorku, s J. Connerym). Vynikajúci scenár, vynikajúci predstaviteľ hlavnej postavy, veľmi atraktívna zápletka z bojov proti narkobarónom a slušná dávka akcie do toho. Dá sa dokonca aj opakovane pozrieť. U mňa Jasná voľba :-)

19. června 2006