avatar uživatele

evanii

Jméno
Evanii
Věk
37 let (Býk)
Bydliště
Brno
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Harry Potter a Princ dvojí krve
Harry Potter and the Half-Blood Prince
80 %

Knihou téměř nedotčená a po hrůzných dojmech z předchozího filmového dílu jsem se do kina opravdu velmi netěšila. Přeci jen jsem to ale riskla a vůbec jsem toho nelitovala. Konečně zde nebylo tolik "megaúžasných superefektních" scén, které mě v předchozím díle nejvíc štvaly (snad jen pád mostu na začátku si mohli tvůrci odpuustit, vzhledem k tomu, že pro děj fimlu to opravdu žádný význam nemělo). Tentokrát jsem se dokonce i bavila (pubertální trapasopokusy z plesu v minulém dílu to o hodně trumflo). Chvílemi byl film dokonce i strašidelný.... tedy, prostě a jednoduše, Harry tentokrát předčil má očekávání a za to si vyslouží 80%.

8. září 2009
plakát filmu
Terminator Salvation
Terminator Salvation
50 %

Moc jsem od toho neočekávala a to se taky vyplnilo. Nejvíc mi vadil ten "kýbl" nelogičností. Bylo jich opravdu tolik, že to občas hooodně bilo do očí, zvláště ke konci filmu. Co se týče vizuální stránky, nemůžu se zbavit pocitu, že tento film vykrádá spoustu jiných filmů a nejen filmů. Nápadně to chvílemi připomíná Šíleného Maxe, chvílemi Matrix, Transformers, prostředí je jako vystřižené z grafiky Falloutu 3... Opravdu jsem nečekala nic originálního, ale troška kreativní invence by neuškodila. Takhle z toho mám pocit šílené zplácaniny, kde příběh chvílemi přechází do velmi trapných situací (hlavně konec) a opět jsou zde efekty a akce na úkor inteligentního příběhu. Nemůžu ale tento film zkritizovat úplně, protože jako oddechovka to celkem ušlo a docela jsem se nasmála, znovu to ale vážně vidět nechci:) Celkem se ale děsím dalších dvou pokračování...

6. června 2009
plakát filmu
Strach(y) ze tmy
Peur(s) du noir
80 %

Od tohoto filmu jsem moc nečekala, ale hned úvodní animovaná sekvence se psi byla naprosto skvělá, ačkoli byly příběhy naprosto odlišné (některé animace byly horší, jiné naprosto skvělé) a mohlo by se zdát že některým příběhům chybí vysvětlení, tak si myslím že jako celek to zafungovalo opravdu dobře. Nepatřím mezi lidi, kteří si při sledování hororů preventivně zakrývají oči, přesto ve mě snímek zanechal dost tísnivé pocity. Je to určitě film s podmanivou atmosférou, která ve vás ještě dlouhou chvíli po dokoukání zůstane.

4. května 2009
plakát filmu
Kostka
Cube
90 %

Pravidlo, že míň znamená někdy víc bylo v případě tohoto filmu skvěle uplatněno. Nebýt toho jednotvárného prostředí, nikdy by nemohlo vzniknout něco tak výjimečného. Co na tom, že herecké výkony sem tam lehce pokulhávaly. Námět byl však originální, interiéty působily dostatečně stísněně, aby si člověk navodil tu správnou náladu. Je to trochu béčko, ale co z toho. Film jsem si vychutnala od začátku až do konce, zapůsobil, nabídl námět k zamyšlení, který na konci nebyl trapně objasněn, jak se to v některých filmech děje. Prostě super a řadím Kostku mezi své oblíbené filmy.

15. března 2009
plakát filmu
Podivuhodný případ Benjamina Buttona
The Curious Case of Benjamin Button
50 %

Upřímě řečeno mě tento film dokonale zklamal. Už když jsem slyšela námět, o čem že ten film vlastně je - to samo o sobě mi přišlo dost uhozené - nedokázala jsem si představit dobrý film s tímto dost bizarním námětem. Proto jsem byla k tomuto filmu od počátku nedůvěřivá. Ale říkala jsem si, že ty nominace na Oscara nebudou jen tak a že to prostě kvalitní být musí... Výsledek na mě však působil naprosto utahaným dojmem od první chvíle a s postupem času se to nezlepšovalo, ba dokonce zhoršovalo. Herecké výkony rozhodně nebyly špatné, zpracování profesionální, ale to samo o sobě dobrý film neudělají. Tvůrci filmu si jistě dali velkou práci s vytvořením autentického mládnoucího/stárnoucího vzhledu, občas to na mě však působilo spíš lehce směšně. Možná jsem nebyla v dobrém rozpoložení, ale tento film mě neoslovil snad v naprosto ničem a nemůžu se zbavit dojmu, že je nad míru přeceňovaný.

14. března 2009
plakát filmu
Milk
Milk
60 %

Po zhlédnutí tohoto snímku se nemůžu zbavit pocitu, že něco takového jsem viděla už mockrát. Filmů popisujících život slavných osobností se v poslední době vyrojilo poměrně hodně. Přestože tentokrát byla zvolena postava se skutečně zajímavými názory a osudy tak mi přišlo, že se v podstatě dvě hodiny nic zásadního nedělo a jisté schéma se neustále opakovalo - úspěch - neúspěch - demonstrace - erotický motiv... Filmu by neuškodilo, kdyby byl alespoň o 30 min kratší. Přes poměrně kvalitní zpracování v něm však nenacházím v podstatě nic, co by ho nějakým způsobem vyzvedalo z trochu lepšího průměru.

14. března 2009
plakát filmu
Wrestler
The Wrestler
90 %

Tento film byl pro mě příjemným překvapením. Už téma samo o sobě je dost zajímavé a nabízí poměrně velký potenciál. Z počátku jsem měla trochu obavu, aby film nezabředl do permanentního ukázování wrestlingových zápasů, ale tyto obavy se naštěstí nenaplnily. Herecké výkony můžu ohodnotit jako excelentní :-D Příběh je pak dostatečně silný, aby dokázal diváka vtáhnout a dokonce i dojmout. Opravdu se jedná o kvalitní a zajímavý film.

14. března 2009
plakát filmu
Něco z Alenky
Něco z Alenky
90 %

Švankmajerova estetika se rozhodně nezapře. Toto ztvárnění Alenky, které je více než sněním regulerní noční můrou bych rozhodně dětem před spaním nepustila. Pro fanoušky všemožných šíleností je však tento film dokonalou katarzí. Dočkáme se tradičních jazyků, flákot masa, pohybujících se kuchyňských a jiných předmětů a smršťe vjemů, které jsou od začátku do konce ztělesněním pravé absurdity. Pro příznivce příběhů o Alence je vidění tohoto filmu naprostá nutnost:)

14. března 2009
plakát filmu
Paříži, miluji Tě
Paris, je t'aime
60 %

Rozhodně zajímavý film, originální nápad, jako celek mě však příliš neoslovil. Některé příběhy byly vydařenější, jiné méně, některé prosvištěly okolo tak rychle, že jsem je ani nestačila postřehnout. Znát možní lépe Paříž, mohl by si člověk spojit místa s příběhem a vzbudí to v něm větší emoce. Mě však přijde, že mi buď hodně skrytých odkazů uniklo, nebo nevím... Oceňuji originalitu. Celkový dojem působí stejně nekonzistentně, jako jednotlivé příběhy u kterých bych ocenila, aby byl některý někdy dokončen...

14. března 2009
plakát filmu
Kostka 0
Cube Zero
40 %

Existují filmy, které by nikdy neměly mít pokračování... A teď k věci: proboha co měl znamenat ten hlavní padouch??? Bez něj by byl snad tento film vcelku snesitelný, takhle jsem ale od jeho prvního objevení na scéně měla pocit, že ten film okamžitě vypnu nebo si vyškubu všechny vlasy. Další věc, že opakované "vtípky" prostě už nebývají vtipné (viz úvodní scéna).

Kostka 1 je jedním z mých nejoblíbenějších filmů. Kostka 2 byla bohužel naprostý překombinovaný propadák, tak jsem si dělala naděje, že snad Kostka 0 bude alespoň za něco stát a zachrání reputaci původního dílu. Opět se dostavilo zklamání. Je až s podivem, jak naprosto skvělý film může být degradován svým vlastním pokračováním... I přes ty všechny výtky však musím kostku 0 hodnotit o poznání lépe než Hyperkrychli. A k mému hodnocení nejspíš přispěl i fakt, že nadabovaná verze filmu je opravdu děsná.

14. března 2009
plakát filmu
Rolling Stones
Shine a Light
30 %

Čekala jsem dokumentární hudební film, místo toho jsem se unudila u dvouhodinového záznamu z koncertu, který byl naživo jistě skvělý. Tento snímek mi přišel jako chabá náhražka pro fanoušky kapely, kteří si nemohli dovolit lístek na koncert. Prospělo by, kdyby všechny písničky nutně nemusely zaznít celé, kdyby se víc prostoru dostalo úryvkům z minulosti kapely, kterých se tam dalo najít zoufale málo, byla bych nadšenější. 30% dávám za kameru (ta byla dobrá a všechno zachraňovala...ale kamera není všechno). Docela škoda - čekala jsem, že se o kapele dozvím něco nového...

15. září 2008
plakát filmu
Vrána
Crow, The
80 %

Ačkoli se film v některých okamžicích značně odchyluje od své předlohy, rozhodně se nedá říci, že by to bylo jen na škodu. Oproti originálnímu komixu přidává několik inovárotských nápadů, které nejsou nikterak špatné. Od komiksového filmu nemůžeme čekat žádný příliš složitý děj, ale tohle naprosto zachraňuje skvělá atmosféra a vizuální stránka, která je zcela jedinečná a není divu, že se jí zcela jistě nechaly některé novější filmy inspirovat. Taky nesmím zapomenout vyzdvihnout skvělou hudbu. Na tento film se vždy ráda kouknu znovu a znovu, mám-li chuť na něco temného. Prostě nic intelektuálně náročného, ale pastva pro oči jedinečná.

10. ledna 2008
plakát filmu
Kouř
Kouř
90 %

"Arnoštek je prostě boží...&qu

Zajímavý umělecký počin, atmosféra je pro mě zcela nepopsatelná, ale u žádného jiného filmu jsem nezažila podobně zvláštní pocity jako právě u Kouře. Scény, které právem zkultovněli si budete chtít pouštět stále dokola, ačkoli si nedovedu vysvětlit proč. Celé je to podivně tragikomedické, s hrdiny můžete soucítit, můžete je nesnášet, můžete si myslet, že jsou blázni. Stejně tak jako jsou blázni herci, kteří tohle zvládli tak dokonale ztvárnit. Pro mě zvláštně divný, avšak jedinečný snímek.

10. ledna 2008
plakát filmu
Barbarella
Barbarella
50 %

Na tenhle film asi stojí za to se podívat v ne zcela střízlivém stavu. Proč? Protože jen tehdy oceníte jeho kvality, které spočívají v občasné demenci hlášek (když už je nějaká veselá, tak prostě proto, že je dementní) a vizuálně poutavých úúúžasně barevných bezkonkurenčních vizuálních výjevech. Mezi tím vlastně člověk nemusí dávat pozor, protože z děje mu nic neunikne a kdyby jo, je to vlastně jedno. Děj, který je naprosto o ničem a zcela nudné dialogy se snažili tvůrci zachránit alespoň na poli slušivých oblečků hlavní hrdinky (kterých za dobu filmu stihne prostřídat opravdu hodně a zvláště ten s dlouhým ocáskem je maximálně sexy), které se ovšem "opravdu povedly". Současní módní návrháři by mohli závidět tu kreativitu. I přestože je to blbost, tak se u toho chvílemi člověk slušně baví, jelikož některé výjevy jsou ve filmech opravdu běžně nevídané (slepý anděl s "péřovýma trenkama" po pupek, chlupatá mužná hruď, panenky se zvláštním talentem prokousnout punčocháče na těch nejvhodnějších místech, vodní dýmka neslýchané chuti...a je toho daleko víc.). Přes ty všechny výtky si myslím, že si Barbarella nezaslouží býti zcela zavržena...už jen pro tu "jedinečnou" vizuální stránku.

29. prosince 2007
plakát filmu
Vetřelci
Aliens
100 %

Tohle je zatím bezkonkurenčně jeden z mých nej-nejoblíbenějších filmů. O něco u mě v hodnocení přesahuje i nad ,jinak skvělou, jedničku, která byla sice úchvatná, ale tento druhý díl prostě více odsýpá. Možná mám Vetřelce tak ráda proto, že mi je kdysi tatínek pustil coby malému pískleti (ještě než jsem viděla jedničku) a zanechalo to ve mě následky až doposud. Atmosféru Vetřelců u mě máloco překonalo. Je to přesné zobrazení toho, že člověk se nejvíc bojí toho, co nevidí (ačkoli příšer jsme si užili víc, než v předchůdci, ale prostě tak akorát). Vždy mě dokáží dostat scény s detektorem pohybu a vůbec musím konstatovat že je to jeden z mála filmů, který ve mě i po mnohonásobném shlédnutí dokáže vyvolat velmi stísněné pocity. Je to prostě klasika...a oprávněně!

27. prosince 2007
plakát filmu
Halloween
Halloween / Halloween: Retribution
70 %

Tož, od tohoto filmu jsem vskutku nic moc nečekala, a to bylo možná dobře, jelikož ve výsledku jsem byla celkem příjemně překvapená. Začátek byl velmi nadějný, rychlý rozjezd, spousta brutality, výborný představitel mladistvého delikventa (v tričku Kiss a s maskou šaška prostě k sežrání:) ), inu co od hororu očekávat...kamenem úrazu byla podle mě střední část. Na můj vkus příliš mnoho samoúčelného násilí a málo napětí a pár věcí, které mi přišly nelogické (jaktože masového vraha tohoto kalibru převáží skupinka naprosto neschopných policistů? apod). V závěrečné části se to trochu spravilo a kromě onoho samoúčelného kuchání lidských těl na počkání přibyla i trochu napětí. (Leč "skandální odhalení" ohledně rodiných vztahů bylo od počátku zcela průhledné, bohužel.) Takže bych to celkově ohodnotila jako jeden z kvalitnějších hororů, který je však spíše než na příjemném mrazení v zádech založen na naturalistickém zobrazení smrti. V závěru bych ocenila hudbu, která se opravdu povedla a ještě malé plus za obsazení herců, kteří se do svých rolí dokonale hodili (hlavně rodinka na začátku - prostě idylka k pohledání). Ale stále mám nostalgickou vzpomínku na původní starý Haloween a tomu se to nevyrovnalo.

11. prosince 2007
plakát filmu
Koyaanisqatsi
Koyaanisqatsi
70 %

Tohle je film, který - pakliže jej toužíte vidět- je zcela nezbytné si vychutnat v kině. Teprve tak si může člověk užívat nádherné zábery a hudbu, která je krásná a přesto nevtíravá. Nesmíte od tohoto filmu nic moc čekat...původně jsem se bála, že tento hodinu a půl dlouhý videoklip prostě nemůžu přežít, nakonec jsem byla celkem uspokojená...sice ne nadšená, ale i to je víc než jsem od tohoto snímku čekala.

3. prosince 2007
plakát filmu
Resident Evil: Zánik
Resident Evil: Extinction
80 %

Film nebyl skoro ničím originální, ale o to mu nejspíš asi nešlo:) člověku se může zdát že sleduje tak trochu šílenou kombinaci mad Maxe, Matrixu, úsvitu mrtvých, Ptáků a bůhví čeho ještě.To však rozhodně neznamená, že Resident Evil 3 je špatný, naopak. Není originální, nepřináší nic nového, ale za to nabízí spoustu akce, zábavy a chvílemi i napětí. To vše podtrhuje skvělá hudba. Po vizuální stránce je tento film velmi působivý a postapokalyptická atmosféra má něco do sebe. Co z toho, že se sem tam objeví nějaká nelogičnost? Hlavně že se na to pěkně kouká. Film mě také mile překvapil, že speciálními efekdy nebylo zbůhdarma plýtváno a byly opravdu jen tam, kde měly svůj smysl. Téměř žádné samoúčelné etrikové estrády. Je to prostě zábava, nic víc, nic míň. Ale dobrá zábava! Trojka si mi dokonce líbila o chlup víc, než jednička. (Jen jeden dodatek na závěr - doufám že příští díl se nebude jmenovat "klony útočí" :) )

25. listopadu 2007
plakát filmu
Beowulf
Beowulf
70 %

Na tenhle film jsem šla, aniž bych se o něj předem aspoň trochu zajímala, takže fakt, že postavy vznikaly pomocí animace mě zprvu celkem zaskočil, ale když jsem toto překvapení překnala, začalo se mi to dost líbit. Přestože ve mě film neprobudil žádné příliš hluboké pocity, musím přiznat, že filmové zpracování Beowulfa mi nepřišlo vůbec špatné. Zpracování přineslo přesně to, co by se od takového filmu dalo očekávat, tedy akce, do detailu propracované příšery a sem tam zábavná hláška. Kromě zpracování Beowulf asi zas tak ničím mezi ostatními filmy nevyniká, což ale zase tak nevadí, v kině se nudit rozhodně nebudete.

25. listopadu 2007
plakát filmu
Taxidermia
Taxidermia
70 %

Už jste dnes zvraceli?

Tento film s sebou přináší něco naprosto nepopsatelného, ujetou směs abrurdity, obscénosti, nechutnosti a bůhví čeho ještě. O tom jak ohodnotit tento film jsem dlouza přemýšlela, neboť něco takového jsem již opravdu dlouho neviděla. První část plná perverzních představ a činů byla...prostě jedním slovem úchylná, druhá část pro změnu lehce nechutná a třetí prostě absurdní. Nemůžu říct, že by se mi Taxidermie nelíbila, u filmu jsem se bavila, přestože některé scény byly možná zbytečně rozvláčné. Coi mi však dost chybělo, tak nějaká postava, s jejímž osudem bych se mohla ztotožnit, což mi vadilo asi nejvíc. Co dodat? Prostě originální film a pokud nejste slabé povahy, zajděte si na to, minimálně budete mít na nějakou dobu o čem přemýšlet...

25. listopadu 2007
plakát filmu
Toxický mstitel
Toxic Avenger, The
60 %

Bezesporu dost brakovitý film, ovšem co je na něm velmi pozitivní je fakt, že jsem se u filmu ani na chvíli nenudila. Film je dost šílená směska od hororu, komedie, romantického filmu, nechybí scény s vojáky a tanky, radioaktivní příšera, slepá kráska, utržené končetiny, vyhřezlé vnitřnosti, dům na smetišti, baletní úbor, zlotřilí padouchové, spousta mopů, sexy scény v posilovně... (ehm ehm:-D). Občas si člověk říká co se to vlastně děje a jak někdo něco tak šíleného mohl natočit. Ovšem nic proti, ale opravdu se u toho budete bavit. Béčko s velkým B, ale pokud chcete vypnout mozek je tohle naprosto ideální.

11. listopadu 2007
plakát filmu
Dětská hra
Child's Play
90 %

Ze svého raného mládí si pamatuju na něj jako na totální psycho. Teď, když jsem ho viděla s odstupem času musím říct, že pro mě stále neztratil mnoho z mých původních dojmů. Sice některé scény, které mi dříve připadaly nad míru děsivé se mi nyní jeví spíše jako ujetě absurdní (ale v kladném slova smyslu). Co se však musí nechat, tak design panenky je opravdu naprosto dokonalý, takovou hračku bych dítěti nekoupila asi ani za trest. Už jenom představa mluvící panenky s psychopatickým výrazem ve mě vyvolává husí kůži, takže tento film u mě splnil svůj smysl:)

11. listopadu 2007
plakát filmu
Denní hlídka
Dnevnoj dozor
40 %

Tu knížku prostě miluju, ale když jsem se teď vrátila z kina, nemůžu potlačit dost drsné zklamání. I Hlídka propadla dnešnímu trendu, že hlavní je nacpat do filmu co nejvíce efektů (pravda, některé stály za to a nebyly ani extra okoukané), ale ten zbytek... Zbytečně dlouhé, zbytečně přeplácané, zbytečně zmatené a zbytečně příšerný happyend. Nechápu jak může tento film oslovit předlohou nedotčeného diváka. Já přestože knihou dotčena do značné míry jsem se v jednotlivých úsecích ztrácela a děj tak proklouzával mezi mozkovými závity, že mi v hlavě nakonec zbyl jenom přeplácaný mišmaš a nic víc (a nejsem si vůbec jista, zda tak radikální odklon od předlohy byl k dobru). Chvílemi to zachraňují některé výborné detaily, pár povedených scén u kterých se člověk dost zasměje a dobře vybraní představitelé rolí. Dále se mi líbila ta ruská poetika (a všudypřítomný bordel:-) ), která se naštěstí zcela nevytratila a tím vyřazuje Denní hlídku ze záplavy ostatních současných (amerikoidních) filmů. Ale podtrženo a sečteno, opravdu velké zklamání.

8. září 2007

Pohodový, krásný a přesto docela smutný film. Tim Burton ničím nepřekvapil, drží se svého standartu v oblasti animovaných filmů, ale snad i tím se divákovi zavděčí. Trochu se nabízí srovnání s "Nightmare before Christmas", u mě však v tomto duelu vítězí Mrtvá nevěsta, přestože lehká absurdita, nevtíravá vtipnost a značná dávka temné atmosféry jsou oběma filmům společné. Hledáte-li uvolnění a možná i trošku roztomilého dojetí, "Mrtvá nevěsta" může být tou správnou volbou.

8. září 2007
plakát filmu
Piráti z Karibiku: Na konci světa
Pirates of the Caribbean: At Worlds End
20 %

Tenhle film byl asi největší propadák, co jsem za posledního půl roku viděla. Připadalo mi, jako by tvůrci tvořili tento film systémem hromadného brainstormingu s tím, že ve výsledku do něj zakomponovali všechny ujeté šílenosti, které je napadly a protože na to měli dost peněz vytvořili přesycený roztok akce, efektů a hlavně tak dosáhli naprostého zmatku. Staré přísloví, že méně znamená více by měli tvůrci opsat na papír nejmíň 150x, aby si z toho vzali ponaučení. Je škoda, že film, který si prvním dílem krásne nakročil, skončil jako naprostá pakárna, na kterou jsem se vydržela dívat jen s krajním sebepřemáháním. Kam se poděl vtip? Herecký výkon Keiry Knightley byl naprosto tragický a ve své roli působila neskutečně afektovaně (aspoň to tak na mě působilo) a Johny Depp nedostal skoro žádný prostor. Ach jo. Kdyby měl ten film děj a tvůrci si odpustili tak 60 minut efektů, třeba by to nebylo špatné. Ale pozdě. Jediné, co stojí za vyzdvižení jsou kvalitní kostýmy, což je bohužel k vytvoření kvalitního filmu zoufale málo. A proboha, hlavně už ŽÁDNÉ DALŠÍ DÍLY!!!

16. srpna 2007