avatar uživatele

sira1

Jméno
Jan Scheuer
Věk
33 let
Bydliště
Lanškroun
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Srdečné pozdravy z Ruska
From Russia with Love
90 %

JAMES BOND

Teremce Young ví, jak točit Bondovky, což jsem zjistil už u Dr. No. Pozdravy z Ruska nejsou o nic horší, akorát na konci ve vlaku už to chvílema trochu vázne. Jinak Sean je jako obvykle stoprocentní :-)

30. března 2006
plakát filmu
Goldfinger
Goldfinger
100 %

JAMES BOND

Tyhle starý bondovky prostě zbožňuju. Zápletka a samotná postava záporáka Goldfingera, byly naprosto úžasné. Bond girl jsou taky čím dál hezčí. Prostě výborný krok kupředu....

30. března 2006
plakát filmu
Dnes neumírej
Die Another Day
90 %

Dobrý...

Tak tenhle film mě nadchnul asi nejvíce z Brosnanových bondovek. Hned od titulků, při nichž byli záběry na jeho mučení a hrála titulní píseň (bezvadná podívaná), jsem věděl, že si tento díl oblíbím. Co se týče reálnosti, opět si o ní můžem nechat zdát. A neviditelné auto, to jsem překousl taky, vždyť ono není neviditelné, jen vysílá obraz okolí na svůj povrch a když se podíváte na ostatní Bondovi "serepetičky", tak se vlastně není čemu divit.

20. března 2006
plakát filmu
Madagaskar
Madagascar
50 %

Lemuři to jistí...

Od tohoto filmu jsem očekával něco jako nového Shreka, ale to jsem hodně přecenil. Na to, že to mělo bejt vtipný, tak u části než se dostanou na ostrov jsem se děsně nudil, potom to zlepšili lemuři svými hláškamy, ale to je tak všechno. Hodně mě to zklamalo.

18. března 2006
plakát filmu
Fantastická čtyřka
Fantastic Four
40 %

Znova a znova....

Tento druh filmů už tu byl požehnaně mnohokrát a je naprosto okoukaný. Tak proč točit stále další? Nejspíš proto, že se na ně stále někdo dívá, ale mně film nepřinesl žádný nový zážitek.

17. března 2006
plakát filmu
Vesnice
Village, The
90 %

TROCHU JINÝ HOROR

Tento film není takový normální horor. Ale přesto dokáže navodit ten známý pocit mrazení v zádech a to i přes to že vlastně víte, že tam žádné zrůdy nejsou. Konec by si zasloužil jedničku několikrát podtrženou.

14. března 2006
plakát filmu
Dr. No
Dr. No
100 %

Stará dobrá bondovka

Toto je zatím jediná starší bondovka, kterou jsem vyděl a byla naprosto úžasná. Na rozdíl od novějších bondovek s Brosnanem, kde po Bondovi pálí komanda vojáků, ale žádná kulka nezasáhne, je v této Bondovce o poznání méně akce a rozhodně jí to neubírá, je prostě taková reálná. Sean C. ztvárnil Bonda nejlépe jak mohl a je zajímavé sledovat ja k poprvé v historii říká frázi: "Bond. James Bond!"

14. března 2006
plakát filmu
Zlaté oko
Goldeneye
70 %

Starý dobrý bondovky...

Pierce Brosnan je bezpochyby dobrým nástupcem Seana Coneryho. Ale tyhle nové bondovky přeplněné akcí ztrácí kouzlo, které měly bondovky staré. Přesto je to slušná podívaná.

14. března 2006
plakát filmu
Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň
The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardr
90 %

Pán prstenů je naprosto úžasnej a když jsem zjistil, že letopisy Narnie = Nový pán prstenů; nemohl jsem odolat. Kniha sama o sobě mi moc dobrá nepřišla, ale film byl několikanásobně lepší, ale Pánu prstenů se nikdy nevyrovná, protože ten má o hodně promyšlenější svět. Těším se na další zfilmované díly.

10. února 2006
plakát filmu
Mission: Impossible 2
Mission: Impossible 2
100 %

Film který překonává jedničku méně spleteným příběhem a větší dávkou akce. Myslím že John Woo rozhodně nebyl špatná volba.

4. února 2006

Herecké výkony dvou hlavních herců jsou naprosto ohromující akorát mě zklamal příběh očekával jsem něco zvláštního abylo to jako vždycky takový suchý a okoukaný.

25. ledna 2006
plakát filmu
Rukojmí
Hostage
80 %

Skvělý film, Bruce Willis svou roli vyjednavače zahrál výborně. Ze začátku se mi to hodně líbilo jen škoda konce, kdy jsem nabyl dojmu, že se film ubírá k hororu. Což mi zkazilo konečný dojem.

7. ledna 2006
plakát filmu
Lovci myšlenek
Mindhunters
100 %

SUPER!!

Hodinu a tři čtvrtě jsem byl v tranzu přilepenej u monitoru a hltal jsem každý slovo. Hned od začátku mě film upoutal a odmítal byť jen na chviličku v nastoleném tempu polevit. Sice se na něj už asi nepodívám protože znám vraha a tím to ztráci kouzlo ale zaslouží si 100%.

4. ledna 2006
plakát filmu
Trója
Troy
100 %

TRÓJA

Nádherně zpracovaný Homérův epos. Podle mě naprosto nejlepší výkon podal Eric Bana v roli trojského pronce Hektora, při bojových scénách s Achilleem (Brad Pitt) jsem popadal dech. Akorát film ve mě zanechal dojem, že válka netrvala několik let, ale pouze pár týdnů :-)

28. prosince 2005
plakát filmu
Poslední samuraj
The Last Samurai
90 %

Film s báječnou atmosférou. Lidi odmítající se podrobit moderní době. Báječné herercké výkony. A velkolepé dojímavé finále na bitevním poli. Co víc si přát? Snad jen jediná věc na vytknutí: Jak může cizinec být poctěn "hodností" samuraje? Myslím že to je dosti nerealistické.

23. prosince 2005
plakát filmu
Harry Potter a Ohnivý pohár
Harry Potter and the Goblet of Fire
50 %

Harry Potter. Jméno které změnilo život jedné spisovatelce i spoustě čtenářů. I já patřím mezi "zasažené" a Harryho Pottera jsem přečetl snad už 5krát. Na film jsem se moc těšil a sledoval jsem všechny trailery (ze kterých film vypadal úžasně ostatně jako vždy). Bohužel po pár minutách v kině jsem nabyl dojmu, že to není film, ale scény napojené na sebe a já si mám mezery mezi nimi sám doplnit. Kdybych neznal knihu nevím jestli bych vše pochopil. Samozřejmě je jasné že do 2h 30min se celý děj nedá vtěsnat, ale mě to zkazilo celý zážitek. Herecké výkony u mladých ale dosáhli obrovského pokroku.

23. prosince 2005

Tarantino = UMĚLEC. Tohle byl první film který jsem od Quentina viděl a od ostatních filmů se odlišoval jeho osobitým Tarantinovským stylem, který jsem potom našel i v Kill Bill 1/2. Když naběhli zavěrečné titulky přál jsem si aby ještě pokračoval a to se u nestává u káždého filmu. Hodně se mi líbilo experimentování s časem. Byl to nový zážitek a rozhodně suprový.

23. prosince 2005
plakát filmu
Collateral
Collateral
100 %

Tento film mě upoutal svou dynamičností, nevázne a nenechal mě ani na chvíli popmyslet na něco jiného. Jamie Foxx v roli taxikaře naprosto září. Není pro to jiné vyjádření - úžasný zažitek.

22. prosince 2005