avatar uživatele

sira1

Jméno
Jan Scheuer
Věk
33 let
Bydliště
Lanškroun
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Drive
Drive
70 %

Gosling a poker face!

Vizuální stránka filmu je chvílemi moc povedená. V těch chvílích mi to trochu připomínalo Collateral. Jinak je to takový "normální" ukázka životního osudu muže, kterému zkříží cestu hromada smůly (mimo jiné), přestože se snažil konat dobro. Díky nemluvnému hlavnímu hrdinovi je to takové roztáhnuté, ale naštěstí asi jen na 90 minut. Nechápu to velké haló okolo filmu, tolik mě to neoslnilo, ale je poctivý film. A je netradiční v mnoha směrech.

5. srpna 2012
plakát filmu
Projekt X
Project X
80 %

Tak akorát aby to bylo maso!

K tomuto filmu by člověk měl přistoupit s tím, že akceptuje jeho pravidla hry. Dostane přesně to, co o tomto filmu slyšel a proto není dobré očekávat intelektuální zábavu nebo zkrátka cokoliv více než monstrózní pařbu. Pozvolný rozjezd, roztřesená "amatérská" kamera a pak už se můžete uvolnit a pozorovat, jak se dnešní mládež dokáže pobavit. Sice to nezní jako velká zábava, ale mě to oslovilo. Tři hlavní hrdinové (ačkoliv nejsou žádní hezouni) jsou typičtí lůzři a jejich eskapády jsou pro diváka prostě poutavé a přejete si vidět, jak to s nimi dopadne. Po celou dobu sledování párty, budete cítit nad hlavou Damoklův meč v podobě vystřízlivění! A pokud uvažujete, že byste doma uspořádali něco většího... nezapomeňte mě pozvat <(")

25. července 2012
plakát filmu
(K)lamač srdcí
L'arnacoeur
90 %

Mon amour!

Duris se stal po tomto filmu mým oblíbeným hercem. Francouzštinu mám velmi rád. Romantický žánr mi mnoho neříká, ale takhle dobrý poměr romantiky a humoru v jednom bych snesl ještě mnohokrát. Hrozí pár brutálních výbuchů smíchu. Dokonce jsem měl dojem, že i konec se snažil jít cestou nejmenšího klišé, ale už si nepamatuji proč. Klamač mě zkrátka dostal <(")

25. července 2012
plakát filmu
22 výstřelů
L'immortel
80 %

Monte Cristo

Variace na příběh od A. Dumase. Aspoň tak mi to trochu připadalo. Forma si mě ale získala. Kamera a střih jsou velmi hbité, občas bohužel na úkor kvality a člověku se spíš motá hlava, ale to jen v některých scénách. Jinak celkem brutální scéna atentátu na začátku mě nechala na chvíli v transu. Odveta. Konec. Bavil jsem se <(")

3. března 2012
plakát filmu
Max Payne
Max Payne
50 %

I released finger from the triger!

Tento film jsem viděl už podruhé. Tentokrát jsem si ho pustil, jelikož jsem nedávno dohrál hru, a vychutnal jsem si ho o něco více. Přesto se nejedná o nic výjimečného. Některé scény jsou efektní, ale nenabudilo to patřičnou a potřebnou atmosféru. První dvě třetiny filmu se hlavně mluví a "vyšetřuje"... Hru mi to připomínalo hlavně v tom, že to navozuje pocit stejné tupé lineárnosti (což u her nevadí tolik!) Střílí se málo. Max jede málo na drogách. Za finále, kde se střílí hodně a zároveň Max jede hodně na drogách, přidávám 15%. Dívat se na to dá, ale nečekat žádný zázrak <(")

13. listopadu 2011
plakát filmu
Šéfové na zabití
Horrible Bosses
100 %

Čekali na mě před kinem!

Super pecka! Dlouho jsem neviděl tak parádní komedii, u které bych se nahlas prosmál celým filmem. Perfektní charaktery v hlavní partě a naprosto neskuteční šéfové na zabití jsou nejsilnějším trumfem filmu. Některé dějové zvraty mě překvapily, ale všechny do jednoho mě bavily. A to opravdu hodně <(")

21. října 2011
plakát filmu
Dívka, která si hrála s ohněm
Flickan som lekte med elden
50 %

Slabý plamínek...

Oproti prvnímu dílu trilogie docela zklamání. Perfektní vypointovaná struktura příběhu se vytratila pryč. Divák neznalý knihy nemá na první podívání mnoho šancí pochopit oč běží, o kom je řeč atd. Bohužel knihu neznám, ale i podle ostatních reakcích můžu soudit, že se jedná o typický případ nepovedeného převedení knihy na plátno z důvodu komprese příběhu. Opravdu nezbylo mnoho prostoru na budování atmosféry, charakterů postav atd. Všechno se sbíhá neuvěřitelně rychlým tempem, že jsem neměl čas si ani uvědomit, co to sleduji natož si to vychutnat. Nemastné, neslané. <(")

16. září 2011
plakát filmu
Muži, kteří nenávidí ženy
Män som hatar kvinnor
100 %

Novinář a žena s kroužkem v nose!

Knihu jsem nečetl a film byl výborný. Je to film, který je zkrátka dobře postavený. Všechny části skvěle fungují a tvoří to bezvadný celek. Příběh se pomalu rozvíjí, odkrývají se nové skutečnosti a gradace na závěr byla přesně podle mého gusta. Netušil jsem, že mě to takhle ohromí, očekávání velké nebylo. Americká verze to bude mít sakra těžké (Craigovi stejně věřím!), ale rozhodně si ji nenechám ujít. <(")

15. září 2011
plakát filmu
Win Win
Win Win
70 %

Ať to k*a stojí, co to stojí!

Stejně jako v předchozích filmech tohoto režiséra je nám servírován příběh o obyčejných lidech. Opět se díky nějakému vrtochu osudu setkají rozdílné charaktery a snaží se spolu najít krok na cestě životem. Tentokrát jsem nebyl upoután k židli a neshltnul to na jeden nádech, přesto se podařilo vykouzlit hezký film, který neurazí, pobaví a donutí trochu přemýšlet. <(")

14. září 2011
plakát filmu
Nezvaný host
The Visitor
70 %

Nemám hodně práce. Předstírám!

Stejně jako autor předchozího názoru souhlasím, že tento film nedosahuje stejných kvalit jako předcházející počin tohoto režiséra (Přednosta). Nicméně je zde opět prezentován příběh obyčejných lidí v obyčejném světě a děje se to takovým zvláštním lehkým a nenáročným stylem, že mě to vážně baví. Sice mě to nedojalo a hlavní hrdinové si nezískali mé plné sympatie, ale získal si mě režisér jako věrného diváka. <(")

13. září 2011
plakát filmu
Benny a Joon
Benny & Joon
60 %

I would walk 500 miles...

Neřekl bych, že to je čistokrevná romantická komedie. Spíš romantický film s J. Deppem v nejlepší formě! Komediální prvek dodává hlavně on v každém svém výstupu. Během filmu jsou i nudnější pasáže. Vlastně krom soundtracku a Deppa mě v něm nic dalšího neoslovilo a tak ho přejdu relativně neutrálními 60%. <(")

13. září 2011
plakát filmu
Skyline
Skyline
20 %

Trochu jiní mozkomoři...

U tohoto filmu můžu pochválit trikovou stránku, která mě asi jako jediná bavila. Nebo nenudila. Příběh nepřináší nic originálního a to, že se hlavní hrdinové zdržují asi tři čtvrtiny filmu v jednom bytě by mohlo být zábavné, kdyby nebyl scénář tak prostý. Modlil jsem se, aby aspoň konec něčím potěšil. A stalo se... byl to konec... <(")

12. září 2011
plakát filmu
Přednosta
Station Agent, The
90 %

Train chasing

Vlaky mi nikdy nepřišly zajímavé. Nechápu co na nic hlavní hrdina vidí, ale film je úplně o něčem jiném, než o posedlosti kolejemi. Malý, velký, tlustý, starý, rozvedený... všichni máme své problémy! Hlavní tři hrdinové se potkají, seznámí a prožijí spolu část svého života. Je to o tom, jak nebýt sám a překonat své problémy. Film nasadí nenásilné tempo a doveze vás až do cílové stanice. Bavil mě tak, že jsem měl chuť koupit si jízdenku ještě o stanici dál. A přitom jeho kouzlo nedokážu slovy popsat <(")

12. září 2011
plakát filmu
Habermannův mlýn
Habermannův mlýn
60 %

Takže ty jsi Němec...

Film zobrazující neveselou kapitolu dějin. Útočí na emoce diváka hlavně skrz osudy Habermanna. Krom toho, že mi nebyla jasná motivace některých postav, tak na mě film nezapůsobil ani emotivně a nezanechalo to ve mně žádný silný dojem. Ale jsem docela rád, že vznikají i takovéto filmy. <(")

11. září 2011
plakát filmu
Obhájce
Lincoln Lawyer, The
80 %

NTGUILTY

Filmy z právnického prostředí nejsou zrovna lákavé. Hlavní postava je ikonický právník, který v tom umí chodit, zná kličky a nedrží se vždy striktně pravidel čisté férové hry. Zkrátka, jak jsem řekl... umí v tom chodit. Příběh mě pobavil a překvapil několika zvraty a odhaleními. Úplný závěr filmu nabídl nenásilné zarámování, které mi sedlo. Přestože hrdina filmu představuje to, co na právnících nemáme rádi, měl moje sympatie! A pokud neumřel jezdí ve svém Lincolnu dodnes... <(")

11. září 2011
plakát filmu
Batman - Gothamský rytíř
Batman: Gotham Knight
60 %

Work through pain!

K tomuto filmu jsem se dostal, protože jsem někde vyčetl, že má sloužit k podobnému účelu jako Animatrix u Matrixu (čili k doplnění příběhu + něco navíc). Nakonec jsem ten dojem neměl,takže možná to nemá s filmovou (budoucí) trilogií nic společného, ale možná jsem jen nepozorný divák. Některé příběhy, je jich celkem šest, byly dokonalé jiné ne. Celek bych hodnotil lépe, kdyby tam bylo více viditelnější propojení na filmy. <(")

7. září 2011
plakát filmu
Hanebný pancharti
Inglourious Basterds
80 %

Basterds!

Quentinův styl vyprávění mám rád. Dialogy v jeho filmech jsou vždycky dokonalé. Film má nadhled, vtip, sem tam krev a je absurdní! Zkrátka jako jeho režisér je svérázný. Takže já dostal, co jsem očekával, pobavil jsem se a těším se na další jeho projekt. <(")

6. září 2011
plakát filmu
Princ z Persie: Písky času
Prince of Persia: The Sands of Time
30 %

Herní princ forever!

Předesílám, že zbožňuju herní trilogii, která je inspirací pro tento film. Sama herní trilogie by fungovala výborně jako trilogie filmová, má strhující příběh a neuvěřitelné dokonalou pointu na závěru! Bohužel film si jde svou cestou, která možná potěší nezasvěcené. Výsledek: nesnáším film... <(")

6. září 2011
plakát filmu
X-Men: První třída
X-Men: First Class
70 %

X-co?

Mně x-meni nikdy nepřirostli k srdci. Původní trilogii jsem sice viděl, ale zůstal jsem nepoznamenán do budoucna. Film to byl parádní, ale pořád mi tohle mutantí téma úplně nesedí. Opět to ve mně nic nezanechalo, takže lepší průměr. <(")

6. září 2011
plakát filmu
Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna
Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
60 %

Captain...!

Nebýt J. Deppa, tak už o tenhle film, po znechucení z posledních dvou dílů, ani nezavadím. Šel jsem do toho s jasným očekávání, že to bude klasický popcornový útok na diváka. Toho se mi dostalo. Zastesklo se mi při pozorování různých Jackových eskapád a útěků... v té jedničce to prostě mělo kouzlo! Bohužel to nese, takže se "znásilňování" Sparrowa asi ještě dočkáme. <(") Nostalgických 60%

6. září 2011
plakát filmu
Princ a Pruďas
Your Highness
100 %

Magic... motherfu*ker!

Jednoznačně nejlepší (i největší) fantasy úlet jaký jsem kdy viděl. Bavilo mě sledovat známé herce ve ztřeštěných rolích a bavil mě i film jako celek. Vtípky na mě nikdy nepůsobily trapně ani lacině, zkrátka jsem se oddal atmosféře filmu. A přesně to je potřeba pro maximální zážitek z tohoto filmu. Člověk musí vědět do čeho jde, protože na někoho to může být přeci jenom silné kafe. Ale pokud máte chuť na film, na kterém se všichni tvůrci vyřádili a dá se na to hezky koukat, tohle je správná volba! <(")

6. září 2011
plakát filmu
Muži v naději
Muži v naději
70 %

Další z povedených českých komedií. Nevyhnu se srovnání s "Ženami v pokušení" - tento film mi přišel lepší, možná proto, že hlavním hrdinou je muž a řeší se tam problémy z mužského pohledu. Naštěstí je film relativně nestranný a na konci mi přišlo, že zápas pohlaví dopadl nerozhodně... takže by z něho neměly mít strach ani ženy! :) Dokonce se ve filmu podařilo vytvořit několik vážných chvilek, které fungují a Polívka byl úžasný. Nevynechat. <(")

31. srpna 2011
plakát filmu
Arthur
Arthur
70 %

Russel Brand

Názor na tento film píšu s asi měsíčním odstupem a nejsem překvapen. A jak jsem očekával nedokážu si vybavit téměř žádný moment filmu, krom hlavní zápletky. Přesně tak na mě ten film působil. Ničím nevyčníval, ale pobavil mě a nenudil(!). No dobře... herecká osobitost titulního hrdiny se projevila i zde, ale to se mi velmi líbilo! Pokud je víc takových a ještě jste neviděli "Kopačky" a "Dostaň ho tam!" doplnit! :)

30. srpna 2011
plakát filmu
Správci osudu
The Adjustment Bureau
50 %

Nedopečení správci

Dva dojmy: za prvé, jak píše o pár řádků níže "gdfox", taky mě během filmu dostihly fatalistické myšlenky a vzpomínal jsem na různá náhodná "osudová setkání", která jsem zažil. Druhý dojem není tak pozitivní, měl jsem na konci pocit, že mi film po PŘÍBĚHOVÉ stránce nabídl pouze polovinu. To mi vadilo, ale po všech ostatních stránkách fajn. Ale už ho znovu nikdy neuvidím <(")

30. srpna 2011
plakát filmu
Zdrojový kód
Source Code
90 %

Tak jde čas...

Fajn. Cestování časem mám rád. Film napínavý do konce a nepustí vás. Herci jsou supr. Rozuzlení zajímavé a trošku překvapivé. Závěrečná scéna mě donutila přemýšlet, jak to teda do sebe zapadá. A pořád přemýšlím... a tak to mám rád <(")

30. srpna 2011