12. 6. 2013

Terminátor 5 stále ve hře

Dovolím si teď mluvit nejen za sebe, ale i za vás, když říkám, že dalšího Terminátora nikdo nechceme. Na minulého jsme nechodili do kina, dávali jsme mu nízká hodnocení...

hlavní obrázek

Dovolím si teď mluvit nejen za sebe, ale i za vás, když říkám, že dalšího Terminátora nikdo nechceme. Na minulého jsme nechodili do kina, dávali jsme mu nízká hodnocení... Přesto se o pokračování mluví jako o projektu, který chce každý a musí vzniknout, ať se stane cokoliv.


O pětce se vážně uvažovalo už společně se čtyřkou, ale tenkrát byla v plánu celá nová trilogie. Po neúspěchu McGho souboje s druhými Transformery se sice ještě chvíli předhazovalo dodržení původní strategie, nakonec si však producenti uvědomili, že budou rádi, když se jim podaří zrealizovat pětku.
Dokonce už se k režii upsal i režisér Justin Lin proslavený sérií Rychle a zběsile, který ale po roce otálení celkem logicky hrozí, že zvolí raději další automobilové honičky než nejisté sci-fi. Sice nadále prohlašuje, že je ochotný si najít čas, ale těžko říct, jak s ním budou probíhat jednání, když zcela jistě bude lákán k režii i některého z dalších dvouhodinových tunění motorů.

Arnold je stále v plánu, ale nějak si to nedokážu představit...

Značce terminátor nepomáhá fakt, že ji vlastní dvě okrajová studia Annapurna Pictures a Skydance Productions, jež tak musí složitě shánět finance i distributory. V tuto chvíli oživili preprodukci a vyjednávají s Paramontem, jestli mohou počítat s jeho záštitou.

Nejzajímavější zvrat nás čeká v roce 2019, kdy se práva vrátí k Jamesi Cameronovi, který chtěl svému kultovnímu dítěti dopřát důchod už po druhém dílu. Pokud se pětka nestihne do té doby, dost možná se nestihne už nikdy. A zatímco to bude všem vadit, si všichni oddechneme.

UPDATE: S postupem dnů se T5 jeví stále pravděpodobněji a jistěji. Bylo dokonce oznámeno, že natáčení začne v lednu 2014.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!