7. 4. 2013

Ebertův životopis dál v produkci

Nejznámější filmový kritik Roger Ebert strávil poslední roky života bojem s velmi zákeřnou rakovinou. Než tento týden zemřel, ztratil například schopnost mluvit bez pomoci příslušného přístroje. Přesto se snažil pomáhat tvůrcům dokumentu o svém životě, jehož dokončení teď bude tím vyhlíženější.


Režiséra Steva Jamese zpráva o smrti svého oblíbeného kritika jistě zasáhla, stejně jako celý štáb, který již nějakou dobu pracuje na poctě Ebertovi.
Film založený na jeho pamětech Life Itself je dál v produkci a James je podle svých slov přesvědčen nyní ještě víc než dřív, že ho musí dokončit.

Ačkoliv to šlo s Ebertovým zdravím z kopce, pomáhal prý dokumentaristům, jak jen mohl. Poskytl docela dost rozhovorů, přestože to pro něj s jeho neschopností mluvit (operativně mu musela být odstraněna dolní čelist) jistě nebylo snadné.

Dokument zatím nemá být oficiálně nasazen v kinech, vznikal jako televizní projekt. Aktuální smutné události by to ale nejspíš měly změnit a očekává se, že životní příběh prvního filmového recenzenta oceněného Pulitzerovou cenou či hvězdou na hollywoodském chodníku slávy nakonec plátna navštíví. Jestli by mu dal Ebert palec nahoru, nebo dolů, se už nedozvíme.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!