28. 1. 2013

Starou novou trilogii v kině neuvidíme. Proč?

Nové nové díly Star Wars přicházejí, to víme. Nejspíš ne hned v roce 2015, jak bylo v plánu, ale je to jisté. Jenže co bude s těmi starými novými díly? Měly přijít do kin ošetřeny 3D technologií. Tedy pokud na sebe jednička vydělá. Jak to teda dopadlo?


Možná se ukázalo, že začít nejméně oblíbeným dílem není nejlepší nápad a 40 celosvětových milionů považovali producenti za relativní zklamání, o propadák však nešlo.

Bylo rozhodnuto, že Klony útočí ani Pomsta Sihů se ve 3D do kina nepodívají. Jistí fanoušci vtipkují, že si v Disney uvědomují, že pokud chtějí diváky přesvědčit o kvalitě dalších dílů, musejí jim primárně přestat připomínat, jak špatné bylo předchozí navázání na kultovní starou trilogii.

Je to vůbec možné? Jakkoli my, hateři nové trilogie, prskáme, co můžeme, papírově zůstává minulý návrat do světa Star Wars velkým úspěchem.

Těžko říct, co se tedy děje. Dvojka a obzvláště trojka by jistě měly větší návštěvnost než ultra nenáviděná jednička, opět platí, že papírově by studio nemohlo prodělat. Už jen kvůli slibu a započaté práci by se dalo čekat, že ji Lucasfilm dokončí i pod novým majitelem. Jenže ne.

Snažím se najít racionálnější důvod než "nechceme vám ty hrůzy připomínat", když si uvědomuji, že o "hrůzách" stále mluví jen hlasitá menšina. Jenže mě ani nikoho ze zámořských komentátorů nic jiného nenapadá. Ostatně víme, že sám Lucas negativním reakcím zcela propadl a nenávist haterů nové trilogie ho donutila uzavřít se před světem a později ukončit kariéru...
Vztah fenoménu Star Wars a jeho fanoušků by zkrátka vydal na vydatnou studii.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!