3. 1. 2013

Vítězové roku 2012? Studio Sony a Agent 007

Loni se do kina chodilo, což o to. V Americe zaznamenali nárůst příjmů a 5,6 % oproti loňsku a všichni nabrali na optimismu po tom, co se celý rok plakalo nad několika nepovedenými projekty. Hned tři filmy utržily nad miliardu dolarů celosvětově - Avengers, Temný rytíř povstal a nově Skyfall. Které Studio se však radovalo nejvíc?


Trochu překvapivě to bylo Sony Pictures se ziskem 4,4 miliardy dolarů.
Pomohl mu především již zmíněný Bond. Z jeho miliardy je každý nadšený. Zajímavé však je, že když se podíváte na vývoj tržeb 007, zjistíte, že se ještě nestalo, že by nějaký díl v Americe vydělal méně než ten předchozí. Ano, série 007 si doposud udržuje výhradně vzestupnou tendenci, což s třiadvaceti zářezy a padesáti lety zaslouží jedině obdiv (nekažme si to inflací). Povede se zvýšit částku i Bondovi 24? Vzhledem k tomu, že úspěch Skyfallu je opravdu značný (skok o víc než sto milionů oproti Quantu), půjde o napínavý zápas.
Dále úspěch Sony zajistil Spider-Man, který překročil na tržbách celosvětových 750 milionů. A nakonec ani ti Muži v černím 3 s 650 miliony nebyly k zahození.

Jak si vedla další studia?

Warneři skončili těsně druzí - 4,25 miliardy. Pomohl jim hlavně Batman.
Foxové mají hezké 3,7 miliardy.
Disney, držitel Marvelu i Pixaru, si připsal 3,6 miliardy.
Universal trhnul osobní rekord a připsal si 3,13 miliardy.
Paramont si vystačil s 2,4 miliardami.

Nutno dodat, že tyto peníze značí cenu prodaných vstupenek - po odečtení nákladů se vlastně může pořadí jakkoli proházet. Přesto však i tato čísla mají výpovědní hodnotu o tom, jak které studio dokázalo nalákat diváky.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!