1. 11. 2012

Nové Star Wars - Co se zatím ví?

Dobře. Pomalu rozdýcháváme ten šok a je potřeba podívat se na to, co mnozí prohlašují za "zprávu roku", s již trochu chladnější hlavou. Ano, Disney koupil za 4 miliardy Lucasfilm. Ano, bude další trilogie Star Wars. Ano, většina z těch peněz jde na charitu. Má Lucas černé svědomí? A o čem vlastně nové díly budou?


Řešit režiséra a scenáristu samozřejmě zatím nemá smysl a nikdo se o to ještě nepokouší. Fanoušky teď zajímá vliv George Lucase, který prý nemá odejít za zapadajícím sluncem, ale zůstat alespoň jako konzultant. Jestli bude mít nějakou "moc", zatím není jasné - spíš ale bude za hodného strýčka, co rozdává rady.

O ději víme, že se bude odehrávat po Epizodě VI, možná dokonce velmi brzo po ní. Znamená to, že můžeme očekávat návrat postav a hlavně jejich představitelů?

Mark Hamill ani Carrie Fisher nikdy žádnou další pořádnou roli nezískali a zůstali ve stínu svých kultovních postav, takže bych se o jejich vůli k návratu nebál - nemají důvod tak neučinit. S Harrisonem Fordem by to asi bylo složitější. Neměl Sola nikdy zvlášť rád a několikrát se nechal slyšet, že ve Star Wars hrál jen kvůli penězům.

Jde ale ještě o to, jestli o starou partu vůbec bude produkce stát. Je možné, že děj se bude odehrávat jen pár let po Staré trilogii. Což by herce automaticky diskvalifikovalo, protože šedesátník Hamill třicátníka prostě "nedá". On sám říká, že jeho i Fisher o nové Nové trilogii už před nějakou dobou Lucas spravil a proběhla nějaká "konzultace". Což ovšem nic neznamená.

Děj je dál zahalen tajemstvím. Podle všeho bude příběh zcela původní a nebude adaptovat žádnou knihu ani povídku doposud publikovanou, což naštvalo hlavně příznivce Thrawn Trilogy, knižní série odehrávající se právě v době, kam se nyní filmaři chtějí vydat.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!