29. 10. 2012

James Bond misi splnil, Wachowští ne

Dva dlouho očekávané tituly, Skyfall a Cloud Atlas, měly premiéru ve stejnou dobu, což vzbuzuje představu zajímavého souboje. Bohužel (bohudík?) si ji odbyly na opačných stranách Atlantiku, kdy ta druhá si musí na konkurenta ještě chvíli počkat. Do zelí si tedy zatím nelezou. Přesto se dá lecco vyvozovat.


James Bond uzmul za víkend z nějakých třiadvaceti zemí 77,7 milionů dolarů, z toho 33 získal jen v Anglii. Padlo několik rekordů a zdá se pravděpodobné, že vzhledem k reakcím prakticky výhradně mezi spokojenými a nadšenými nebudou tržby z Ameriky jiné. Zkrátka náběh na frontální úspěch a nejvýdělečnější díl série. Není divu, že další díly už se chystají.

Oproti tomu ultimativní film s ambicemi až někde u Griffithovy Intolerance sourozenců Wachowských Cloud Atlas, který otevíral v USA, uzmul pouhých 9 milionů a ani nestanul v čele žebříčku tohoto víkendu. (Tam skončilo rovněž očekávané a snad až přechválené Affleckovo Argo, pro které vzhledem k nesrovnatelně nižšímu rozpočtu představuje 12 milionů hezký výkon.) Wachowští zažívají druhého Speed Racera a podle vlažného přijetí kritiky se zdá, že tentokrát právem. Vzpamatují se z téhle rány? A zaslouží si to?

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!