22. 10. 2012

Glum natočí vlastní film

Andy Serkis je první a zřejmě jediný člověk, který si vybudoval plnohodnotnou hereckou kariéru výhradně na performance capture animaci. Ano, hrál například i v Dokonalém triku, ale pamatujeme si ho převážně díky roli Gluma v Pánovi prstenů, King Konga či Caesara ve Zrození planety opic. Jenže Andyho ambice míří dál.


Na placu Hobita krom zopakování Gluma zvládl i režii druhého filmařského štábu, což je jistě víc než jen dostatečný trénink pro plánovaný režijní debut.

Tím bude zřejmě jeho vlastní produkční společností zpracovaná Farma zvířat. Kultovní kniha George Orwella, alegoricky komentující vzestup bolševiků v Rusku, patří mezi stěžejní díla světové satiry. Tomu se skutečně říká výzva, protože co vypadá dobře na papíře, může plátnu poněkud nesedět. Mluvící prasata a koně... no uvidíme.

Film bude samozřejmě založený na performance capture, jinak by to ani nebyl Andy. Zkoušky a testy, jestli je to vůbec proveditelné, už probíhají. A budoucí debutant se ohledně nich tváří velmi spokojeně.

Další zajímavostí je, že si Serkis na place Hobita oblíbil tolik diskutované 48 fps, tedy dvojnásobný počet políček filmu za vteřinu, které prý představuje mnohem větší rozdíl, než bychom zprvu tušili. CGI postavám prý dodává mnohem hmotnější dojem a trikům na rozdíl od zvěstí pomáhá. Mizí tím sice "romantický vzhled celuloidového filmu", ale takový je holt pokrok. A o pokroku v kinematografii Andy něco ví, v podstatě ho ztělesňuje.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!