23. 7. 2012

Jumanji znovu

Jumanji je jedním z filmů mého dětství. Proto mu odpouštím lecco. Však to znáte, jistě máte taky takové tituly. Co si ale budeme nalhávat, žádná úchvatná, nenapodobitelná podívaná to nebyla. Proto nemá smysl být rozmrzelý z toho, že se chystá reboot. Vlastně to může být docela fajn.


Sony teď sbírá prašule z jiného rebootu, Spider-Mana, a zvažuje, co bude další. Jumanji se prozatím jeví jako jasná volba. Fantasy o jedné kouzelné hře, která vás šokuje roztodivnými překvapeními, se do dnešní trikově přeplácané doby hodí jako ulitá.

Pokud by slova o převedení příběhu do dnešní doby znamenala módní ztemnění, třeba až (jemně) hororové prvky, tak by to mohlo být skvělé. Pokud to naopak znamená naskočit na vlnu Nocí v muzeu, popřípadě soňáckých Šmoulů, tak už situace tak růžově nevypadá.

Doufejme tedy, že pokud dostane Jumanji zelenou, vyfasuje pořádný štáb, slušný rozpočet a rozumné producenty. Může to stát za to!

PS: Víte o tom, že Zathura měla být původně sequelem Jumanji, ale nakonec tvůrce nebavilo tvořit spojitosti a hledat role pro staré hrdiny, tak ji pojali jako samostatný film? Přesto je na výsledku inspirace jistě poznat.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!