19. 7. 2006

Noví Piráti bojují !!!

Jeden z nejočekávanějších snímku tohoto roku - Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže láme všechny rekordy.

Dobrodružný snímek, v němž opět září hvězdná trojice Johnny Depp, Keira Knightley a Orlando Bloom, vydělala za deset dní jenom ve Spojených státech a Kanadě 258 milionů dolarů, což znamená tamní letošní rekord. Piráti by klidně mohli vyrovnat dosavadní rekordy Titaniku, jehož americké tržby činily 600 milionů a celosvětové téměř 1,8 miliardy dolarů.

Ať už to bude jakkoliv, tvůrce jistě těší, že noví Piráti překonali

nejvýnosnější filmový start, který patřil do této doby Spider-manovi z roku 2002. Truhla mrtvého muže vydělala za první tři dny, tedy pátek, sobotu a neděli, úctyhodných 132 milionů dolarů. V Americe bezpochyby vypukla velká „piratománie“, protože 7.7. vydělal např. film 55,5 milionů dolarů, což je největší výdělek za jeden den v historii filmu.

Tvůrci si slibovali od nového dílu velké zisky, ale tohle prý nečekali. „Jsou to ohromující čísla,“ komentoval úspěch šéf distribuce Disney Chuck Viane. Naproti tomu v tomto období asi největší konkurent, komiksová legenda Superman se vrací, zůstal pozadu. Od konce června v Americe vydělal "pouhých" 163 milionů dolarů, celosvětově zatím 240 milionů. A to i přes účast režiséra prvních dvou X-menů Bryana Singera a pochvalné kritiky. Snímek měl být lákadlem i kvůli ohromujícímu rozpočtu, který podle některých odhadů mohl dosáhnout téměř 300 milionů a oživení Marlona Branda, který v roce 2004 zemřel.

Jestli opravdu Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže budou stát za to, se můžeme přesvědčit 3. srpna, kdy je naplánována česká premiéra. Třetí pokračování se chystá v polovině příštího roku.

Martin
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!