28. 2. 2012

Hanks a Streepová v souboji o tančící chůvu

Během vrcholu cenové sezóny jsme se ke klasickým zprávám zrovna nedostali. Nicméně to nevypadá, že by nám uteklo něco zásadního, tak prostě pokračujeme... Dostáváme se ke snímku, který může být naprosto nezajímavý, nebo taky naopak velmi povedený.


Mary Poppins je kultovní muzikál studia Disney o chůvě, která umí zpívat, tančit a kouzlit. Jako mnoho západních kultů, ani Mary se k nám, do dálné východní Evropy, neprobila, ale možná jste ji ve střípcích zaregistrovali. Na každý pád věřte, že například v Americe je známá jako u nás Krkonošské pohádky. A to je hodně.

Režisér a scenárista nedávné Blind Side John Lee Hancock by chtěl natočit film o tom, jak se natáčela. Zřejmě něco jako aktuální Můj týden s Marilyn? Ani ne! Saving Mr. Banks by mělo být hlavně o tom, jak P. L. Travers, spisovatelka a autorka předlohy, snímek vždy nenáviděla a jaké spory mezi ní a režisérem vznikaly. Pokud by to tedy nebyla klasická pocta Hollywoodu, ale naopak jeho kritika, nebo pořádná bitva o vlastní názor, mohlo by to být zajímavé. Tom Hanks a Meryl Streep v čele také nezní jako špatná volba.
Každopádně scénář Kelly Marce, o který teď studio jedná, byl uveden na seznamu nejzajímavějších nerealizovaných scénářů.

Je toho ale Hancock schopen? Blind Side byla lecco, jen ne konfliktní a ostrá. A asi mluvím za všechny, že po té přepoctované oscarové show by nové Sunset Blvd. zpravilo tu nasládlou pachuť... Rovněž Disney jako studio nebudí důvěru - dovolili by kritizovat vlastní kult?

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!