19. 1. 2012

George Lucas plánuje důchod

George Lucase půlka světa miluje a půlka ho nenávidí. Někteří ho milují a nenávidí zároveň. Dal světu Star Wars a zčásti Indiana Jonese, za což mu diváci leželi u nohou, aby se k němu za novější díly těch samých sérií otočili zády. George si to nejspíš uvědomuje, protože v rozhovoru pro NY Times uvedl, že ve svých 65ti letech plánuje důchod.


Dokončí ještě Red Tails, svůj prý vysněný projekt o černošských letcích, na němž se podílí jako (velmi aktivní) producent, pomůže Spielbergovi s pátým Indiana Jonesem, ale to už bude všechno. Dál se od aktivní filmařiny vzdálí.
Příběh George Lucase je v podstatě velmi smutný. Jako mladý filmař bojoval proti producentům a studiím (THX 1138, Americké graffiti), ale nakonec ho pohltilo jeho vlastní dílo - Star Wars - až se sám velkým producentským studiem stal. Vybudoval si pověst megalomana bažícího po penězích a člověka vytrženého z reality. Nebyl už schopen natočit jakýkoliv jiný film, a když vyslyšel přání fanoušků a natočil novou trilogii, získal si sice nové diváky (mezi teenagery a dětmi), ale ty staré popudil proti sobě na nejvyšší možné úrovni (dopisy vyhrožující smrtí mohl po premiéře každé epizody přehrabovat vidlemi).
Nyní říká, že do světa filmů (natož Star Wars) se už nikdy nevrátí - proč taky, když sklidil posměch a urážky - a stáhne se do soukromí. Vydrží mu to? A mrzí vás to, nebo jste rádi, že další Star Wars nebudou?

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!