11. 1. 2012

Festival íránských filmů

Pokud nemáte ponětí, jaké filmy se točí v Íránu, využijte možnost, kterou vám nabízí pražské Kino Světozor, a seznamte se s tamější kinematografií prostřednictvím Festivalu íránského filmu. Ve dnech 11.-15. ledna 2012 bude probíhat jeho první ročník. Projekce všech filmů budou probíhat v již zmiňovaném Světozoru.


Během festivalu proběhne 17 projekcí, jež jsou členěné ve třech sekcích. Kromě hraných filmů budete moci zhlédnout také ukázky z íránské dokumentární tvorby a krátkometrážní snímky. Přehlídka by vám určitě neměla uniknout, protože ačkoli se íránská kinematografie zdá být dosti nenápadná, vzbuzuje zájem po celém světě. Posledním důkazem je zahajovací film festivalu Rozchod Nadera a Simin, který na festivalu v Berlíně získal několik cen, včetně těch pro herce, herečku a také hlavní cenu - Zlatého medvěda. Momentálně je nominovám na Zlatý glóbus a pravděpodobně ho zahlédneme i 24. ledna v nominacích na Oscara.

Veškeré informace o festivalu získáte na oficiálních stránkách nebo na Facebooku. Program s možností rezervace najdete na stránkách Světozoru. Lupeny jsou k mání za stovku.

2mig1
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!