25. 6. 2006

Češi… bojte se!

V letošním roce, který nese pořadové číslo již „2006.“, pro nás tvůrci hororů připravili skoro stejné množství filmů tohoto žánru jako obvykle. To znamená, že kinosály letos nebudou nijak extra přeplněny strachem a hnusem, tak jako v hororovém městečku Silent hill, ale nebude jich tam ani nějak málo. Řekl bych, že 1-3 horory měsíčně je velmi průměrné a klasické každoroční číslo. Můžete se těšit na kvalitní i nekvalitní „zombie´s“ horory, zajímavé sci-fi horory, ale i hororové parodie jako například Scary movie 4, na které se můžete již teď do kin vypravit, protože tento film měl u nás premiéru již 8. června. V následujícím plánu premiér hororových filmů na zbytek roku si můžete vybrat právě ten svůj oblíbený temný film, na který budete ihned po premiéře rychle pospíchat…

Červen:

6.6. Satan přichází - Remake klasického hororu o příchodu antikrista.
8.6. Scary Movie 4 - Již čtvrtý díl divácky úspěšných hororových parodií, tentokrát parodující filmy: Válka světů, Nenávist, Saw 2, ale i takové trháky jako například Vesnice nebo Million Dollar Baby.Nezvratný osud 3 - foto
29.6. Silent Hill - Velmi očekávaná filmová adaptace kultovní hororové hry.
29.6. Nezvratný osud 3 – Již třetí díl brutální „vyvražďovačky“ s jasně daným scénářem. Tentokrát se děj přesune na horskou dráhu.

Červenec:

V parném létě nás nechávají tvůrci hororů odpočívat a žádnou premiéru pro nás tento měsíc nepřichystali.

Srpen:

Nová rasa - foto
10.8. Nová rasa – Zajímavý akční sci-fi horor, kde se střídá scéna za scénou a mutanti ničí svět. To se však nelíbí Mille Jovovichové, která tvrdě zasáhne.
24.8. Stay Alive – Další slasher o jedné americké vražedné videohře, která právě míří do obchodů. Ale hodně nepovedený.

Září:

Pulse - foto14.9. Žena ve vodě - Nejnovější film Manoje Nighta Shyamalana, který se zapsal do historie kultovním snímkem s názvem Šestý smysl.
21.9. Grind House - Hororová spolupráce Roberta Rodrigueze a Quentina Tarantina. Můžete se těšit jak na klasickou „vyvražďovačku“, tak i na zombie´s část filmu.
28.9. Pulse - Americký remake klasického japonského hororu od K. Kurosawy, v režii Jima Sonzera.

Říjen:

Snakes on a Plane - foto
12.10. V tom domě straší! - Animovaný hororový snímek, ve kterém budou muset hlavní hrdinové bojovat o holý život a který navíc produkují dva velice významní muži „Hollywoodu“ Steven Spielberg a Robert Zemeckis.
12.10. Snakes on a Plane - Hadi v letadle... Název hovoří opravdu za vše. Tento film rozhodně patří k nejočekávanějším „béčkům“ roku.

Listopad:

Wicker Man - foto9.11 Saw 3 – Již třetí pokračování filmů o lidském utrpení, v režii Darrena Lynna Bousmana, který natočil i velice úspěšný druhý díl série.
9.11. The Reaping – Horor o víře v křesťanství, v režii Stephena Hopkinse a v hlavní roli s Hilary Swankovou.
16.11. Wicker Man - Remake legendárního hororu z roku 1973 s Nicolasem Cagem v hlavní roli.

Prosinec:

Krvavá hostina - plakát
7.12. Covenant - Horror v režii Rennyho Harlina, v hlavní roli se Stevenem Straitem.
7.12. Sunshine – Další sci-fi thriller/horor od režiséra filmu 28 Dní poté a Trainspottingu Dannyho Boyla.
21.12. Krvavá hostina – Horor napovídající o ději filmu už jenom svým zajímavým názvem, který navíc produkují Ben Affleck, Matt Damon a Wes Craven.

Podle mě se máme na co těšit. Je tu od každého stylu hororu trochu. Tak se těšte a rychle pospíchejte do vašeho nejbližšího kina, protože je čeho se bát…

gventa
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!