22. 11. 2011

Scorsese a krvavý Sněhulák

Martin Scorsese momentálně čeká na na přijetí svého experimentu Hugo. Vánoční fantasy, jež se do jeho repertoáru moc nehodí, je podle prvních zvěstí sice ne moc zábavný film, ale 3D využívá dost možná nejlépe, jak se to komu doposud podařilo (čtěte lépe než Jamesi Cameronovi, protože nikdo jiný zatím 3D nějak zásadněji nevyužil). Pokud je to pravda, splnil se vlastně Scorseseho primární cíl a nyní se může vrhnout na něco, co se k němu hodí víc.


The Snowman norského spisovatele Jo Nestba připomíná Martyho krimi-thrillery, které od něj máme stejně nejraději. A právě adaptace tohohle kousku má být oproti všem předchozím slibům jeho dalším projektem.
Připomeňme, že Scorsese skáče z projektu do projektu podobně rychle jako Leonardo DiCaprio, takže můžeme jen doufat, že tentokrát sliby i splní. Je každopádně nemožné, aby natočil vše, co by si přál a co oznámil.

Scénář Matthew Michaela Carnahana vypráví stejně jako kniha o norském sériovém vrahovi, co po sobě zanechává značku sněhuláka. Zní to skutečně lákavě a Scorsese by mohl zlým jazykům vyvrátit, že už "na stará kolena stárne".
Zároveň se tím oficiálně dostává do kurzu Jo Nesbo, jehož Lovci hlav brázdí kina právě teď. Hollywoodská adaptace mu jistě neuškodí, zvlášť pokud Fincherovým Dračím tetováním trochu povolí filmařská morálka, v což všichni doufáme.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!