8. 11. 2011

Kdy bude Waldo?

Kde je Waldo? V Česku stále poměrně nerozšířená (ale dostupná - pod názvem Kde je Valda?, nejpůvodněji se zase hrdina jmenuje Wally) hříčka kreslíře Martina Handforda vám jistě není neznámá, pokud trochu znáte angloamerickou kulturu. Princip tkví v nalezení dané postavičky, Walda, ve změti desítek i stovek jiných. Někdy je to věc sekund, jindy byste se museli zbláznit, aby se vám podařilo ho najít. A tenhle obrýlený sympaťák by mohl dostat vlastní film.


Není to moc překvapivé. Dnes už může mít adaptaci lecco, například Bitevní loděnemůže nic zastavit, takže přestaňme předstírat rozhořčení. Proč taky? Z tohohle námětu může vzniknout lecco zajímavého.
Werner Herzog například již před lety věnoval Waldovi pár minut, které nabízejí originální pojetí a unikátní podívanou. Herzog se ale režie samozřejmě neujme, protože MGM si představuje zábavnou rodinnou podívanou.
Studio, které ještě minulý rok stálo před krachem, už má očividně zase čas vymýšlet hovadiny, takže nějak převzalo práva od Universalu a rádo by rozjelo preprodukci. Jak si film o veselých obrázcích, ale pořád jenom obrázcích představuje, to raději ani nezkoušejme odhadnout. Budeme tu mít nového Indiana Jonese? Vždyť cestování je jediný prvek, který Walda a jeho pár známých očividně sceluje. Každopádně bych se ještě na výsledek moc netěšil - tohle vypadá na hodně výhledový projekt.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!