8. 10. 2011

V Sony už plánují film o Stevu Jobsovi

Všichni jsme to věděli a už je to tady! Rychlost producentů ale svou neúprosností stále umí překvapit. Steve Jobs, známý to šéf Apple a pro nás, filmové diváky, stejně tak zásadně muž stojící za rozmachem studia Pixar, ještě neměl ani pohřeb, ale v Sony už plánují životopisný film o něm. Takhle rychlou reakci jsme zažili naposledy u This Is It.


Non-fiction kniha Waltera Isaacsona, která ještě nevyšla (a jistě ji teď čeká pár nových kapitol, které zakončí to, co se zprvu zdálo jako otevřený příběh), již prodala práva na svou filmovou podobu.
V Sony se tak opět ukazují jako vůbec největší experimentátoři s biografickými filmy za poslední dobu. Byli to přece právě oni, kdo vloni překvapil The Social Networkem - tedy filmem s hrdinou, jehož předobraz ještě nedosáhl třicítky.
Někomu se zdá podivné, že se Jobsova osudu chopí zrovna lidé ze Sony, kteří s ním nikdy neměli mnoho co do činění, ale tady se na podobné otázky nehraje - studio bylo zkrátka rychlejší než konkurence.
My můžeme nyní čekat, kdo se chopí režie či hlavní role (jsem jediný, kdo si myslí, že tahle role patří Edu Harrisovi?). Jobsův život v sobě jistě má nemalý potenciál, navíc by nemuselo jít o klasický životopis stavějící modlu. Na jakékoliv závěry je ale skutečně příliš brzo.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!