26. 9. 2011

Génius průměrnosti Columbus chystá další taškařice

Chris Columbus má neuvěřitelné štěstí. Nemá větší talent, vizi a neumí být realistický ani přesvědčivý, uklidil se ale na pozici, kde se podobné nedostatky často vnímají jako samozřejmost nebo dokonce záměr. Stal se z něj režisér pohádek (v Americe se tomu pohádky neříká). Vymyslel Gremliny i americký kult Rošťáci, kteří jsou pro malé Američany samozřejmí jako pro nás Večerníček, a natočil Sám doma podle posledního slušného Hugseova scénáře i první dva díly Harryho Pottera.


Potter ho ale jakoby proklel a jeho Percy Jackson se najednou nelíbí, ačkoliv se nijak neliší od jeho předchozí tvorby. Peníze to ale tak-nějak vydělalo, proto je stále v oficiálním plánu pokračování.
To ale Chrisovi nestačí - navíc je zapsaný jen jako producent (režírovat má Thor Freudenthal). Motá se tedy okolo dalších projektů.
Prvním je životopisné dobrodružství Ripley's Believe It or Not! s Jimem Carreym v hlavní roli na rok 2013, druhým remake Hello Ghost, o kterém zatím nic nevíme, na rok 2014.
Nově přibírá The Secret Life of Road Crews. Scénář skončil u Craiga Mazina, který ho nyní přepisuje po Kevinu Lundovi a TJ Scottovi. Vypadá na další produkt, ze kterého se dá něco vytřískat, ale také se na něm dá nabít nos. Vlastně ani nevíme, jestli bude příběh o skupince lidí, kteří brání Zemi proti "podzemním padouchům", brán jako další fantasy, nebo přímo horor. U podobného námětu je možné všechno. Pokud se projektu skutečně chopí Columbus, je asi rozhodnuto ve prospěch dětského publika. Pro nás, starší, škoda, ale na druhou stranu - mezi mladšími diváky Columbus své fanoušky stále má, tak si třeba někdo přijde na své.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!