14. 9. 2011

Colin Firth zase ve válce

Colin Firth má doma Oscara. A s Oscarem přichází zodpovědnost. Z herce je najednou star a nemůže už kývnout na lecco. Navíc se očekává, že bude v hodnotné tvorbě pokračovat. Jistě se z toho jde vymanit - například Natalie Portman dělá vše proto, aby se z ní nestala nudná oscarová herečka (ne moc úspěšně). Colin ale se svojí škatulkou nemá problém, jeho další role je totiž podobného ražení jako koktavý král Jiří.


Snímek The Railway Man se dokonce odehrává v podobné době - během Druhé světové války. Režisér Jonathan Teplitzky využije předlohu Erica Lomaxe, což je ceněný a vlastně i oceněný kousek, takže kvalitní podklad by měl být samozřejmostí.
Děj se odehrává v japonském zajateckém táboře, což jistě nebylo pěkné místo. Mimochodem si můžeme všimnout očividného vyčerpání evropských dějin a přesun na východ. Kdesi v Číně se v tuto chvíli ohání o vousatý Christian Bale coby mnich-hrdina.
Snímek se bude natáčet v únoru, mezi tím se ale setkáme ještě s dalším Firthovým projektem Tinker, Tailor, Soldier, Spy, kde se střetne s Gary Oldmanem. I tento film se odehrává během války, tentokrát té Studené, takže je vidět, že Firth skutečně volí poněkud monotematicky a s rozmyslem. Jediná výjimka je tedy role v třetí Bridget Jones, kterou ale zatím nepotvrdil.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!