10. 9. 2011

Jason Reitman a Brolinův útok na Kate Winslet

Jason Reitman režíroval tři velmi dobré filmy, jež byly možná maličko postiženy hypem (obzvláště Juno), to jim ale na kvalitě neubírá. Na každý pád jde o režiséra, kterého se teď vyplatí sledovat, protože pravděpodobnost, že se od něj jednoho dne dočkáme opravdové pecky, je docela velká. Bude to případ snímku Labor Day?


Dost možná: Už jen díky zajímavému obsazení. Hlavní role se ujme Josh Brolin, jehož hvězda nadále stoupá (nedávno se začal motat i kolem Oldboye), a Kate Winslet, která si již doma po právu leští jednoho Oscara.
Děj knihy Joyce Maynard zní trochu opotřebovaně, pojednává ostatně o svobodné matce, která se musí vypořádat s uprchlým vězněm, ovšem podezřívat Reitmana ze zbytečné práce nejsem ochoten, dokud k tomu nebudu mít skutečně pádný důvod.
S tímto námětem jde udělat naprosto vše od komedie po drásavý thriller. Děj knihy je prý pojat jako coming of age příběh, což vlastně Reitmana nijak nesvazuje a rozpětí žánrů v podstatě zůstává. Můžeme ale zřejmě očekávat o něco temnější Juno.
Reitman se do práce může pustit téměř ihned, protože jeho snímek Young Adult, který jde v USA do kin v prosinci, je prakticky hotový. Jak podle něj, tak podle plánované novinky můžeme pomalu odhadovat, kterým směrem doposud pestrý Reitman svou kariéru povede.
Nadějný režisér je v tuto chvíli v nevýhodné pozici filmaře, který ještě neudělal chybu. Případné zaškobrtnutí, na které má jistě svým způsobem právo, by tedy bolelo o to víc. Věřme, že ho jeho schopnosti a výborné herecké obsazení nezklamou.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!