25. 8. 2011

Christian Bale je na roztrhání

Christian Bale je známý svou posedlostí uznáním, cenami a oblíbeností. Je to jeden z těch "staromódních" herců s tendencí seřvat kameramana za to, že ho natáčí z úhlu, z nějž mu to méně sekne. Jeho cílevědomost se nese ruku v ruce s docela slušným výběrem rolí - největší štěstí měl Chris ale na Nolana. Jenže bude mu ti stačit?


Oscara si Bale konečně vybojoval. Sice ne toho, kterého chce (vedlejší role není nic moc), ale přece. Že umí hrát, má tedy černé na bílém. Začne se teď zajímat o světskou slávu? Jeho obsazení do role Batmana byla vlastně první šancí stát se opravdu slavným. Přesto má ale za sebou již dva velmi úspěšné netopýří filmy bez toho, aby na nás koukal z plakátů a triček. Ano, jeho jméno má zvuk mezi filmovými fandy, "obyčejní" lidé ho ale stále berou dosti okrajově. Batman začíná byl ještě vnímán jako "normální komiks" a v Temném rytíři je Bale upozaděn daleko za Ledgera. Jeho ostatní role (v nichž většinou předvádí mnohem víc) jsou pak většinou mimo naprostý mainstream. V očích veřejnosti je tedy Bale stále jen "ten, co hraje Batmana - jméno nevim". Na image je tedy potřeba zapracovat. A že si Bale může vybírat, o tom nepochybujme.
Zařekl se sice, že do natočení posledního Batmana nic nepodepíše, motá se okolo něj několik zajímavých projektů.

První je nový Oldboy od Spikea Leeho, což by mohla být supercool podívaná, nebo taky drsná psychologická sonda (u Leeho a potenciálu předlohy nikdy nevíme).

Clint Eastwood by si pro Christiana jistě našel místečko ve svém A Star Is Born, v tom případě by sekundoval Beyonce.

Michael Mann, který už má s Balem zkušenosti, by ho klidně nabral do Gold.

Scott Cooper zase pokukuje po obsazení Out of the Furnace.

A v neposlední řadě se Darren Aronofsky netají tím, že by Balea rád nabral na svou chystanou Noemovu archu, což má být pořádně epická podívaná.

Podle toho, kterou z této štědré nabídky si Bale vybere, teprve poznáme, jestli více baží po dalších plešounech, nebo chce konečně prorazit mezi obecnějším diváctvem. Jsou to všechno zajímavé projekty, většinou opět zavánějící spíš bojem o ceny, což se tak trochu dalo čekat. Ostatně k Baleovi se snaha vyhrávat hodí víc než vnucování se fanynkám.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!