22. 8. 2011

Velké plány Pixaru

Pixar ztratil Auty 2 pověst nechybujícího studia zrovna během oslav své pětadvacetileté existence, ale za jedno zaškobrtnutí ho samozřejmě nebudeme hned posílat do pekel. Je to stále studio, které nám dalo Úžasňáky, Ratatouille a Toy Story. Jeho plány jsou stále plné potenciálu a nadějí, i když už samozřejmě ne tak důvěryhodných a přesvědčivých. Na co se studio chystá v tuto chvíli? Není toho málo!


Největší očekávání vzbuzuje zřejmě snímek Brave, jejž zahraniční novináři, kteří již měli možnost vidět rozpracované materiály, přirovnávají k Robinu Hoodovi v nejlepší formě. Můžeme se prý těšit na epický film, který ale zároveň neodporuje pravidlům Pixaru točit pro celou rodinu. Právě to mě mrzí nejvíc, protože Brave mohl být první dospělý snímek studia, ale bohužel i zde bude muset být dost atrakcí pro nejmenší. Snad to Pixar přesto opět utáhne.

Poté je na řadě prequel Příšerek s.r.o.. Snímek má rozhodně zásadně větší potenciál než druhá Auta, takže se hned nechytejme za hlavu. Podtitul "University" naznačuje, kam se děj přesune - do školního (přesněji univerzitního) prostředí, kde budou nám známé hlavní postavy bojovat o titul profesionálního strašáka. Hlasovou účast již potvrdila hlavní jména z jedničky, Billy Crystal, John Goodman a Steve Buscemi, nově přibudou Dave Foley, Julia Sweeny, Joel Murray a Peter Sohn, z nichž někteří už dabovali v předchozích pixarovkách.

Sudio má dále v plánu natočit film o dinosaurech, který zatím nemá jméno. Bude se zřejmě soustředit na nejmenší, takže něco ve stylu Hledá se Nemo.
Příběh se má odehrávat v alternativním vesmíru, kde obří asteroid dinosaury nezmasakroval (to by asi malé děti neocenily), takže se pradávní ještěři měli šanci vyvíjet. Uvidíme, jestli Pixar trumfne polozapomenutého, kdysi revolučního Dinosaura.

Další bezejmenný projekt je ještě o něco bizarnější. Režisér Vzhůru do oblak a spolurežisér Příšerek s.r.o. Pete Docter má v plánu natočit dobrodružství, které nás vtáhne do mysli. kdo ví, co to znamená? Zřejmě nějaká dětská verze Inception. Uvidíme, až tam budem.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!