12. 8. 2011

Opičí invaze zřejmě nekončí

Pro většinu lidí neznámý Rupert Wyatt, režisér prequelu Planety opic, má důvod slavit. Z jeho filmu se stává při nízkých nákladech finanční úspěch a reakce diváků a kritiků jsou velmi pozitivní. Těžko říct, jestli lidi láká dávno upadlá značka, která má ale stále své neměnné kouzlo díky svému námětu, nebo hlavní úlohu sehrály především trailery, které s každou novou verzí prohlubovaly emocionální rozměr a dávaly tušit, že tato podívaná asi nebude jen dalším hloupým blockbusterem.


Rupert Wyatt má každopádně jasno - The Rise Of The Planet Of The Apes by měl mít pokračování. A nějaké ty první obecnější nápady si nenechává jen pro sebe. Říká toto: "Mohlo by se pokračovat osm let od doby, kdy jsme příběh opustili. Další generace opic, která vzešla z hlavních hrdinů, možná půjde do konfliktu s lidmi a ukáže skutečný strach. Úplně stejným způsobem, jako mladí lidští vojáci jdoucí do války, vyprávějíc zároveň svůj příběh. Mohli bychom ukázat, jak opice zabírají města, vypořádávají se s lidským prostředím a vyvíjí se v něm. Špioni pracující proti lidem, kteří žijí v podzemí a vycházejí jen v plynových maskách a ochranných oblecích, aby se vyhnuli nebezpečnému viru. A to by bylo možná tím, co lidi odlidští".
Zbývá tedy jen čekat, kdy studio Fox oznámí pokračování a asi nelze doufat v nic jiného, než že další díl dostane do rukou opět Wyatt a že případný přestřelený rozpočet nezpůsobí, že režisér bude v první řadě investovat do akčních scén a vizuální stránky, aby pak úplně zapomněl na to ostatní. Což je neduh většiny úspěšných pokračování nové doby. A nejen jich.

nicneznam
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!