9. 6. 2011

Pár zbytečných dvojek: Salt, Fighter a Vlkodlak

Pokračování úspěšných hitů jsou pochopitelná věc, navíc rozhodně není pravdivá pověst, že dvojka je vždy horší. Máme Vetřelce, druhého Kmotra, Terminátora a X-Meny. Dvojky většinou dávají smysl jak z pohledu produkce, tak diváků. Všichni dostanou, co chtějí. A to je přece smysl mainstreamu, no ne? Jsou ale případy, kdy můžeme jen stěží pátrat po tom, kdo se zrovna praštil do čeho, že tohle odsouhlasil.


Má vzniknout Salt 2. Salt vydělalo 300 milionů vůči 100 milionovému rozpočtu (tedy zhruba stovka v plusu), což není špatné, ale střídmé přijetí diváků (IMDb 6,5) i kritiků (RT 62%) jen těžko nabízí možnost zopakování úspěchu. Kurt Wimmer nicméně píše scénář a Angie nemá nic proti - někdo tu kojeneckou výživu platit musí.

Pokud jste doufali, že když se o Fighterovi 2 přestalo mluvit, zapomene se na něj a budeme tiše předstírat, že takový nesmysl nikdo nikdy nevyřkl, jste na omylu. Relativně úspěšný skoro oscarový Fighter je podle všech hlavních aktérů jako kandidát na dvojku stále ve hře.

Třetí špatný nápad se týká roztěkaného (produkčně, ale i dějově) Vlkodlaka, kterého se studio "nějak" pokusí znovu přivést k životu. Spekuluje se o restartu, pokud ne přímoo pokračování. Nevím, co si o tom myslíte vy, mně ale přijde oživování této značky v době, kdy jsou vlkodlaci okoukaní i jako vedlejší postavy, jako vaření z vody.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!