2. 6. 2011

Piráti z Karibiku 5 - kandidáti na režiséra UPDATE

Piráty 4 jsme přijali podivně kladně. České recenze se pohybují okolo 50%, někdy dokonce 60% (jako ta naše). Matička Amerika už ale tak štědrá nebyla a na Rotten Tomatoes má Johnny Depp co dělat, aby si udržel podíl kladných recenzí nad třiceti procenty. Stejně obezřetná je Amerika v tržbách, svět ovšem rozhazuje vyloženě nezřízeně.


Situace po trojce se tedy opakuje - kritici šílí, dolary se sypou. Pětka tedy bude, proč také ne? Jen ji nebude velet Rob Marshall, na něhož se sesypalo kritiky vůbec nejvíc. Přitom mu studio režii zbrkle nabídlo už v lednu. Inu, člověk míní, Jerry mění, režisér se hledá nový. Kdo jím bude? Nabídka je slušná: Shawn Levy, Sam Raimi, Chris Weitz a Alfonso Cuaron.

Shawn Levy: Se zapsal hlavně výdělečnou, ale spíše nijakou sérií Noc v muzeu. Remake Růžového pantera nezaujal o moc víc. Na první pohled ho tedy nechceme, i když ještě letos zkusí složit reparát v podobě Ocelové pěsti.

Sam Raimi stále natáčí podivný remake Čaroděje ze země Oz s hvězdným obsazením, kterým se chce dostat ze stínu Spider-Mana. Sam už jednou podlehl studiu a dopadlo to špatně, znovu by se snad stejné chyby nedopustil. Pirátům by mohl prospět už jen svým smyslem pro humor.

Chris Weitz by byl asi nejhorší volbou. Na svém kontě má průměrný Zlatý kompas a hlavně druhé Stmívání, což z něj dělá případný postrach.

Alfonso Cuarón představuje pověstné "nejlepší nakonec". Jeho režie by mohla dostat Piráty z bludného kruhu, jako se mu to povedlo u Harryho Pottera, který pod jeho vedením dosáhl svého vrcholu. Temperamentní Mexičan s nespornými schopnostmi by z Pirátů mohl udělat zatraceně dobrou podívanou.

Tim Burton málem režíroval už čtyřku, po přečtení scénáře ale vzal do zaječích. V případě pětky je prý opět všechno možné a studio se ho jistě pokusí zlanařit. Představovat ho jistě netřeba. Kultovní režisér v poslední době ztrácí grády a můj osobní typ pro něj je, aby dal od Disneyho ruce pryč! Minule už to dopadlo všelijak.

PS: Tento článek je očividně ještě méně objektivní, než je u mě zvykem. Všiml jsem si toho.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!