27. 4. 2011

Arnold se vrátí jako rychlý a zběsilý Terminátor 5

Tak jo. Klid. Jen nepřehánějme. I když si neumím představit lepší důvod k přehánění. Arnold se totiž vrátí - navíc ve své nejikoničtější roli. Terminátor 5 se chystá a s ním i vlna obav, důvěry a nadějí. Vznik pětky byl nejistý, protože Salvation, ačkoli nešlo o příšerný film, víc lidí urazilo, než potěšilo - a peněz se taky moc neurodilo. Když ale Arnold řekl "Ajm bek", producenti (jmenovitě Robert Cort) přestali váhat prakticky okamžitě.


Cameron se sice ke svému dítěti nechce ani přiblížit, stejně je na tom ale McG, což je (při vší trvající úctě k němu) jen dobře. Režie se ujme Justin Lin známý především těmi lepšími díly Rychle a zběsile (prý vydařená pětka se chystá). Série má sice slabší scénáře, ale režie je dostatečně "cool" na to, aby to jakž-takž vyvážila - až Terminátor bude ale pro Lina projektem, na kterém si může udělat jméno.
Jeden, nebo možná dokonce dva filmy už jsou při všem tom internetovém nadšení brány jako samozřejmost. Arnold očividně vsadil na jistotu, což je vlastně rozumný tah. Velikost jeho role a ignorace Salvation jsou zatím neznámé, stejně jako vše ostatní. Vlastně ani nevíme, které studio si práva film natočit (za nějakých 40 milionů doláčů) koupí (zájem je ale ze všech stran - jde jen o to, kdo dá víc).
Ano, nebudou to cameronovské kulty. Vlastně, ruku na srdce, krom jistého nostalgického nadšení, chceme ten film vůbec? Už Mostow dokázal, že když se Jima nesnažíte dorovnat a víte, jak se kultu takového rozměru postavit čelem, může to fungovat. Snad si to uvědomí i Lin.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!