23. 4. 2011

Iron Man 3 - podivné rošády okolo scénáře 2

Když jsme se dozvěděli o tom, že Shane Black bude režírovat Iron Mana 3, bylo to opravdu skvělé. Tedy až do té doby, než vyšlo najevo, že nebude psát scénář a Marvel přitáhl jakéhosi Drew Pearce. Teď se situace trochu mění, zprávy upřesňují, tak se na to pojďme podívat pořádně. Nakonec to zřejmě tak špatně nedopadlo.


Je pravda, že Pearce píše scénář - stejně tak ale není pravda, že by ho Black nepsal. Ano, prostě ho budou psát oba, jak dnes ostatně není neobvyklé.
Nabízí se otázka, proč Marvel nesvěří celý scénář slavnému scénáristovi. A odpověď je zřejmě dost jednoduchá. Marvel je už nějakou dobu ve vlastnictví Disney - tady můžeme vidět následky.
Hlavouni se jednoduše bojí, že Black, jenž má na svědomí povětšinou eRkové podívané, se nechá unést a Iron Man 3 si nevybojuje nálepku PG-13. Uvázali mu tedy na nohu kámen v podobě Pearce, který ho má usměrnit, když by padalo moc hlav a fucků.
Je to samozřejmě jen teorie - mně se zdá ale docela logická. Black by měl na svědomí scénář i režii, což je prostě příliš mnoho volnosti a "moci". Pořád můžeme být ale relativně rádi, protože lepší půlka Blackova scénáře, než žádný.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!