7. 4. 2011

Ať se jmenuje jakkoli, Planeta opic nikoho nezajímá

Další z nekonečné řady remaků, tentokrát ten Planety opic, se pomalu blíží. Slavný film z konce šedesátých let se zdá možná vycucaný až na dno, ostatně měl několik pokračování a velmi neúspěšný remake od Tima Burtona, to ale studiu nezabrání v pokusu o reinkarnaci. Už jsem moc zvyklý na to, aby mě to nějak vadilo a zůstávám už jen zvědavý, jak to dopadne. Problém je, že většina lidí není ani to.


Tento snímek totiž nikoho ani v nejmenším nezajímá. Jistě se to trochu zlepší, až se naplno rozjede reklamní kampaň, ale zdá se, že až teď Foxům došlo, že jejich film vlastně vůbec nikdo nevyhlíží. Ostatně se není čemu divit - tenhle projekt si s sebou nese břemeno odmítnutí už od oznámení o jeho vzniku.

Naskytuje se nám otázka, proč takový film vůbec vzniká. Takový Barbar Conan, jenž je také na cestě, má přeci jen naději, že obchodní značku promění, ale je zrovna tohle případ Planety opic? Na to zřejmě spoléhají producenti, již snímek zřejmě právě přejmenovali z plánovaného Rise Of The Apes, jenž se mi docela zamlouval, protože naznačoval, že se snímek vydá vlastní cestou, na velmi krkolomné "Rise Of The Planet Of The Apes", což sice v překladu zní docela snesitelně - Vzestup Planety opic - jenže to zrovna hlavouny moc neomlouvá, protože v originálu to zní příšerně.
Očividně se snaží nám za každou cenu připomenout, jakou klasiku mají v zádech. Snad se vytasí i s něčím víc.

Nutno dodat, že snímek v režii Ruperta Wyatta má dobré obsazení (skoro oscarový James Franco, Tom Felton, Andy Serkis), jinak jde ale o sázku na nejistotu. I vzhledem k tomu, že minulý pokus o návrat na planetu opic měl krom ještě lepšího obsazení i nadějného režiséra, přesto to nevyšlo. Za nějaký půl rok uvidíme, jak to dopadlo.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!