3. 4. 2011

Iron Man 3 - podivné rošády okolo scénáře

Marvel právě udělal něco velmi podivného... Možná, že ze všech rozhodnutí, co za dlouhou dobu udělal, je zrovna tohle to nejpodivnější. Tak se mi nechtělo věřit, že je to pravda, že jsem raději čekal, jestli tuto zprávu někdo nevyvrátí jako apríl - to se ale nestalo. Položte sami sobě otázku - co byste očekávali, když je na režii Iron Mana 3 najat kultovní scénárista? Třeba... že i napíše scénář? No... chyba.


Že Shane Black napíše scénář, se bralo jako samozřejmost - dokonce ven prosakovaly první detaily. Nakonec je ale vše jinak a přímé autorství bylo svěřeno někomu jménem Drew Pearce, jehož dosavadní kariéra se dá doposud popsat ve zkratce jako "neexistující".
Nemusíme propadnout panice, Shane Black zřejmě nezkušenému kolegovi bude dýchat na záda, zřejmě dokonce bude platit většina střípků, které pronikly ven, přesto se ale tohle rozhodnutí zdá skutečně bizarní a v mnoha fanoušcích evokuje propadák ve všech ohledech Cop Out, kde Kevin Smith poprvé točil podle cizího scénáře a dopadlo to... jak to dopadlo.
Těžko říct, co vedlo Marvel k tomuhle kroku - a snad do dopadne dobře. Stejně jako Pearceovi nemáme důvod věřit, není zatím důvod se vyloženě bát.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!