24. 2. 2011

Greengrass se do Kinga pustí v červnu

O tom, že Paul Greengrass chystá oživení Martina Luthera Kinga, jen aby ho ve filmu Memphis mohl zabít a tím rozdmýchat vody, už od nás víte. Z možnosti se ale stává fakt, protože filmu se chopilo studio Universal, jmenovitě producent Scott Rudin, jenž stojí za The Social Network a True Grit. Je odhodlán projekt, okolo kterého bylo nějakou dobu ticho jako po pěšině, uvést k životu.


Preproduke by se měla rozjet už v červnu a Greengrass stále slibuje skandální podívanou, kde se trochu zakonspiračí a trochu strhne modla (alkohol, neideální manželství). Proto si Paul nevybral Dreamworks a nezávislé studio Selma, které se také nabízeli - ovšem pod podmínkou že půjde o rodině přístupný film, což jistě nepřipadá v úvahu.
V tuto chvíli je tedy nepravděpodobné, že by se Greengrass vrátil k Bourneovi, v což mnozí doufali a někteří to dokonce tvrdili.
Je ale možné, že nakonec tomu budeme rádi, protože měkkým oslavným životopisům už odzvonilo (snad to pochopí i Phyllida Lloyd a její Iron Lady) a je na čase tento "žánr" posunout někam dál. Zvládne to Greengrass?

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!