17. 2. 2011

Scorsese a DiCaprio do toho znova praští UPDATE

Bude to již popáté a tentokrát to odnese Wall Street, které je vděčným tématem snad pro všechny, pro filmaře obzvlášť. Rychlé výdělky, pády, drogy, podvody. Jestli bude Martin Scorsese odkazovat právě na finanční krizi a nějakým způsobem kritizovat nepřehledný finanční systém, tematicky se přiblíží zainteresovanějšímu Oliveru Stoneovi. Spíše než u rozsáhlého zmapování sektoru ale zůstane u jednotlivce a jeho schopností obratně využívat skulinky. Což letmé znalce jeho tvorby nepřekvapí.


Film bude natáčen podle pamětí Jordana Belforta a bude obsahovat jeho dramatický vzestup a pád. Belfort byl za své machinace odsouzen na dva roky do vězení a jeho dvě knihy popisující Vlka z Wall Streetu se staly best-sellery. Bez povšimnutí nezůstane ani jeho bouřlivý životní styl a drogová závislost. Zkrátka to vypadá, že se Scorsese moc nemění. Leonardo DiCaprio si tak potvrdí statut nejvytěžovanějšího herce přijímajícího a hrajícího jednu potenciální oscarovou roli za druhou a Scorsese nám opět ukáže svou staroškolskou filmařinu se soundtrackem od Stoneů. Snad k tomu pořídí i nějakou přidanou hodnotu. Skutečný Belfort se na spolupráci se Scorsesem a DiCpariem dívá s největším nadšením.

Později dnes byla tato zpráva vyvrácena, nebo alespoň upřesněna. Dalším režijním počinem Martina Scorseseho bude mnohem spíše Silence. Pokud tedy snímek o Wall Stret vznikne, a pokud ho bude režírovat Scorsese (režisérův mluvčí zmínil Scorseseho pouze jako "spojeného" se snímkem), nebude to nikdy brzo, podle samotného Scorseseho by ho totiž neplánoval v nejbližších letech ani začít produkovat, jeho prioritou je jeho prý od roku 2006 připravované Silence. Doplnil xxmartinxx.

nicneznam
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!