12. 2. 2011

Letec 2 aneb Nolan chce taky Oscara

Christopheru Nolanovi chybí k dokonalosti už jen to, aby měnil vodu ve víno, protože celuloid mění ve zlato velmi úspěšně už dost dlouho. Do konce roku 2012 připravuje snímek s názvem The Dark Knight Rises, který vám možná není úplně neznámý, ale pak hodlá netopýřího muže opustit. Do čeho se pustí potom? Do něčeho, co nikdo nečeká a jen těžko se věří tomu, že se nejedná o nějakou kachnu. Přišlo by mi ale škoda to nezmínit.


Plánuje totiž životopis excentrického milionáře Howarda Hughese. Tedy toho milionáře, o němž byl natočen rozporuplně přijatý, rozhodně ale uznávaný snímek Letec Martina Scorseseho. Nepůjde samozřejmě o remake snímku z roku 2004, ale tak trochu o jeho pokračování. Scorsese svého hrdinu opustil relativně brzy, v těch "normálnějších" letech jeho života. Asi se nechtěl pouštět do zobrazování Hughese v jeho legendárním maniakálním stáří, kdy se odmítal dávat ostříhat a fyzický kontakt s ním měli umožněni jen příslušníci Mormonské církve. Celé své impérium tedy Hughes řídil přes síť telefonů.
Nolanovi naopak imponuje právě tato část boháčova života a podle knihy Citizen Hughes by ji rád přivedl k životu. Začít prý chce natáčet na konci roku 2012, kdy pro něj bude Batman minulostí. Co vás napadne jako první? Že se chlapci nejspíš zachtělo Oscara, který je pro něj letos opět docela uzavřenou záležitostí. Životopis je přeci jen větší sázkou na jistotu a jen těžko mu můžeme touhu po plešounovi vyčítat.
Rok a půl je ale dlouhá doba, takže ještě nic není jisté. Ale bylo by to jistě zajímavé.

PS: Opravdu skvělé by bylo, kdyby v roli Hughese pokračoval DiCaprio. Efekt by byl dokonalý. Bohužel je ale Leo přeci jen trochu mladý... no uvidíme.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!