6. 4. 2006

První mezinárodní úspěch Účastníků zájezdu

Nová česká filmová komedie podle bestselleru Michala Viewegha Účastníci zájezdu, režiséra Jiřího Vejdělka, zaznamenala již před domácí premiérou, která se koná 20.4. 2006, první mezinárodní úspěch.
Film Účastníci zájezdu byl přijat do mezinárodní soutěže Tribeca Film Festivalu, který proběhne od 25. dubna do 7. května 2006 v New Yorku.
Tribeca Film Festival vznikl roku 2002 a k jeho zakládajícím členům patří také herec Robert De Niro. Vznik festivalu byl přímou odpovědí na události z 11. září a jeho prvotním smyslem bylo přispět k ozdravění kulturní, společenské a ekonomické situace na Manhattanu. Během několika ročníků své existence festival získal na věhlasu i významu. Spojení s tragickými událostmi 11. září dokazuje i to, že letošní ročník zahájí slavnostně snímek United 93, režiséra Paul Greengrasse, příběh jednoho z letadel unesených při teroristických útocích.
Letošní, 5. ročník Tribeca Film Festivalu slibuje uvedení 250 titulů. Součástí programu budou diskusní panely, jichž by se měli zúčastnit osobnosti jako Steven Soderbergh nebo Harold Ramis.
Do mezinárodní soutěže 5. ročníku festivalu bylo přijato 17 filmů, z toho 4 budou mít zde světovou premiéru. Kromě Účastníků to bude například snímek Chocking Man od uznávaného režiséra hudebních klipů Steva Barrona nebo film The TV Set Jakea Kasdana. Soupeři našeho snímku budou filmy z USA, Velké


Británie, Francie, Egypta Chorvatska, Španělska a řady dalších zemí. “Přijetí filmu do soutěže Tribeca festivalu považujeme za zásadní úspěch. Účastníci zájezdu, kteří navazují na ty nejlepší tradice české veselohry, se tak ještě před svou českou premiérou dostali do první ligy na mezinárodní úrovni. Je to fajn, ale mnohem větší radost máme z toho, že film se podle výsledků testovacích projekci mimořádně líbí českým filmovým divákům A na ty jsme mysleli především,” říkají producenti Rudolf Bierman a Tomáš Hoffman, kteří film společně s režisérem Jiřím Vejdělkem doprovodí do New Yorku.

Veronika
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!