26. 12. 2010

Skončí Soderbergh s filmařinou?

Držitel Oscara Steven Soderbergh platí za nezávislého filmaře, který jde nerad s davem. Když potřeboval nutně vydělat peníze, sčuchnul se jednou za čas s Georgem Clooneym a natočili Dannyho Parťáky, jinak se ale držel mimo komerci a svými filmy se snažil vody maličko čeřit. Poslední dobou ne vždy úspěšně (Che prošel kolem bez povšimnutí), přesto jsme ho svým způsobem máme rádi. Teď to vypadá, že chce dát kariéře sbohem.


Matt Damon, jenž s ním v tuto chvíli zase jednou natáčí - snímek Contagion - to alespoň tvrdí. Vždy docela čilý režisér už má prý své práce nad hlavu. Důchodem vyhrožoval už párkrát, teď to prý ale myslí smrtelně vážně. "Je tak trochu vyčerpaný vším, co ho zajímá... Už nechce vyprávět příběhy..." Podle Damona chce Soderbergh opustit režii, dokud je ještě relativně mladý, aby mohl začít novou kariéru - kariéru malíře. Obrazová stránka filmu je ostatně prý to jediné, co ještě Stevena zajímá. Dále Matt dodal, že se můžeme počítat s ještě možná i dvěma filmy (jeden z nich je The Man From U.N.C.L.E. s Georgem Clooneym), ale potom se možná na další Stevenovu práci budeme muset zajet podívat do galerie.
Jestli Damon pouze dedukuje, nebo mu to v pauze během natáčení prozradil sám režisér, to nevíme, takže to berme s rezervou... Stejně tak je možné, že si to slavný režisér, jenž je i přes slabší období považován za dnešní elitu, nakonec jednoduše rozmyslí. Nebo myslíte, že důchodcovská čapka by pro něj byla to nejlepší?

PS: Že by teď Steven točil nějaký rockový muzikál, jak bylo v plánu, je nepravděpodobné.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!