12. 12. 2010

Jaký je Blomkampův plán na obhájení Hollywoodského křesla?

Realizace nového sci-fi filmu Neilla Blomkampa s názvem Elysium se nezadržitelně blíží a podle nejnovějších zpráv se nadějné vyjednávání ohledně obsazení stáčí na Matta Damona, který by si zahrál po boku režisérova oblíbence Sharlta Copleyho. Ten se objevil už v režisérově krátkometrážním filmu Alive in Joburg, v Districtu 9 a nově také v A-teamu.


O co půjde Blomkampovi tentorkát? Opět půje o sociálně politické téma a opět bude mít co dočinění s něčím mimozemským. Nyní to ale nebudou mimozemšťané na naší planetě, ale celý film se bude na cizí planetě odehrávat. Režisér o svém filmu říká toto: "...Mám jeden vědecko-fantastický nápad, do kterého jsem se naprosto zamiloval a jsem si na 99% jistý, že se z něj stane můj další film. Je to naprosto originální, můj vlastní příběh. Bude se to odehrávat na cizí planetě, ale bude to senzační. Je to násilné, velmi násilné a velmi unikátní doufejme. Uvidíme...

Je to sci-fi a má to mnoho sociálně-politických nápadů, které mě zajímají. Tyto nápady jsou zabalené dovnitř něčeho, čemu se říká hollywoodský akční film. Odehrává se to ve 150ti leté budoucnosti. Rozhoduji se ve výběru dvou skutečných měst, které budou ve filmu zastupovat sami sebe. Tato města neleží v jižní africe.

Je to absolutně odlišný druh sci-fi, dost odlišný od Districtu 9, ale směsicí žánrů a vyzněním si mohou být velmi podobné"


Uvidíme, jestli se Blomkampovo sebevědomí a nadšení ze svých nápadů odrazí v samotném filmu. District 9 byl příjemný rozjezd, teď musíme doufat, že přijde vhodný nástupce a další světlý bod do světa sci-fi. O čem přesně by film měl být je těžké soudit, s velkou pravděpodobností půjde ale o konflikt mezi dvěma městy, které se nakonec budou muset v nehostinném prostředí spojit, aby přežily. Napadá vás něco vhodnějšího? Možností je skutečně mnoho a vyplnit takový námět originální náplní nemusí být snadné. Co byste říkali na takový vesmírný souboj Prahy a Brna, našich věčných městských rivalů?

nicneznam
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!