31. 10. 2010

Stále zmatený čtvrtý Bourne

Čtvrtý bourneovský titul má vzniknout už roky. Prakticky od premiéry třetího dílu. Jak to tak ale bývá, ty nejočekávanější a nejslibovanější projekty vznikají nejdéle. V posledních několika týdnech ovšem agent se ztrátou paměti jako by ožil. Začaly se rojit různé informace, z nichž značná část si navzájem dokonce protiřečí. Co v tuto chvíli víme?


Za obecně platné se donedávna považovalo tvrzení, že čtyřku bude režírovat Tony Gilroy a ve filmu se vlastně vůbec neobjeví postava Jamese Bournea. Snímek s názvem The Bourne Legacy (všímáte si, jak se jednou za čas objeví slovo, jež je natolik cool, že se začne cpát všude?) by byl jakýmsi přechodem mezi Bourne trilogií a případnými sequely.

Teď se ale na veřejnost přicházejí teorie přesně opačného rázu. Matt Damon ještě donedávna prohlašoval, že se do role nevrátí a je pro něj navždy minulostí, protože Paul Greengrass nemá zájem o režii. Jak správně tušíte, Greengrassovi nedávno uniklo, že by pro něj režie nebyla zas tak nepředstavitelná. A hned spustily tuny zvěstí a nejasných narážek Damona a Greengrasse, které existenci dalšího Bournea s Bornem nevylučují.

Pravděpodobnější je první varianta - Gilroy je jako režisér zapsán i na IMDb.

Můžeme si být tedy jistí, že čtvrtý díl bude. Netušíme, o co v něm půjde, kdo bude hlavním hrdinou ani kdo bude stát za kamerou, ale víme, že tenhle oslík se minimálně ještě jednou zatřese. Jistě to nemusí být na škodu.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!