15. 9. 2010

Čeká nás velký návrat gangsterek?

Gangsterky jsou žánr, který má už zřejmě svá nejlepší léta za sebou. Doby kdy Coppola, De Palma a Scorsese chrlili skvosty, ke kterým dodnes vzhlížíme, se jen těžko kdy vrátí. To ale neznamená, že si je nemůžeme alespoň připomenout. Loni se o to pokusil Michael Mann s rozporuplně přijatými Veřejnými nepřáteli. A do budoucnosti se můžeme těšit na pár dalších kousků, které zní minimálně nadějně.


V první řadě je to chystaná gangsterka Martina Scorseseho, kde by se mohli octnout De Niro, Pacino a Pesci. Netřeba dodat, že takový film by, nehledě na to, o čem by měl vlastně pojednávat, mohl být potencionálním splněným snem všech příznivců této herecké a režijní sestavy. Projekt pojmenovaný I Heard You Paint Houses má napsat ostřílený Steven Zaillian. Bude pojednávat o známém gangsterovi Franku "The Irishman" Sheeranovi. Pokud vše vyjde jak má (a že prakticky všichni jmenovaní si momentálně procházejí svým slabším obdobím), máme se nač těšit.


A slavný Irishman není jediným gangsterem, jenž se má vrátit na plátna. Al Capone fascinoval už v době svého života a jeho smrt na tom změnila jen málo. Naopak. Není proto divu, že se mu filmaři nejednou věnovali. A přestože moc chicagského mafiána zřejmě nedosahovala té, kterou se chlubí jeho legenda, o zajímavou postavu se určitě jedná. Proto asi nepřekvapí, že se s ním zřejmě zase jednou setkáme. A to hned několikrát. V seriálu HBO, ale i ve filmu. Scénář filmu o jeho vzestupu by měl mít na svědomí Walon Green. A vzhledem k tomu, že příběh Itala s jizvou přes půlku tváře má už silnou konkurenci, měli by se filmaři raději snažit.


Ani znovuzrozený Mickey Rourke nechce zůstat stranou. Říká se, že se ujme role další legendy podsvětí - Richarda "The Ice Man" Kuklinskiho. Rourke tvrdí, že tato role bude jeho Zuřícím býkem. O tom, že story o vrahovi nějakých dvou set lidí se bez zuřivosti neobejde, jistě nikdo nepochybujeme. Nemůžeme navíc očekávat klasickou gangsterku, kde budou mafiáni "ti hodní" jednoduše proto, že vykreslit tohoto maniakálního vraha jako člověka s morálkou, se rovná pokusu o natočení filmu s hodným Hitlerem.

Chystá se toho teda na nás hodně. (I když samozřejmě není jisté, že všechny jmenované filmy vzniknou.) Zřejmě, když návrat testosteronových osmdesátek krachnul, se nám Hollywood snaží zavděčit comebackem tentokrát gangsterek.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!