1. 9. 2010

Kick-Ass 2 bude. Ale co Vaughn?

Kick-Ass 2 chtějí zhruba všichni, kdo první díl viděli. Bohužel to ale stále nebyl dostatek lidí na to, aby se jednalo o naprostou jistotu. Jednička díky nízkému rozpočtu sice vydělala, její tržby ale nepřekročily sto milionů. Co z toho, že dodnes trůní mezi nejlepšími filmy IMDb? Naštěstí si Matthew Vaughn z finančního neúspěchu nic nedělal a slíbil dvojku, ať se děje cokoliv.


Závěrečné slovo ale patřilo mimo jiné Marku Millarovi, autorovi komiksu, který ještě dvojku nevydal. Nebyl si sice úplně jistý, ale po tržbách DVD a Blu-Ray, které finanční neúspěch značně utlumily (je zajímavé, že o tržbách z DVD se skoro nemluví, ačkoli pro nepřístupné filmy, jakým Kick-Ass je, mohou být rozhodující) svolil.
Stále je tu ale jedna zásadní komplikace. Tou je sám Matthew Vaughn, který v tuto chvíli, ani v následujících asi dvou letech, nemá šanci režírovat (má co dělat s X-Meny, k jejichž režii se mezitím upsal). Je tu tedy dost silná šance, že se svého vydřeného projektu bude muset vzdát. Pokud se otěží chopí sám Millar, jenž má o režírování čehokoli zájem už nějakou dobu, mohlo by to dopadnout všelijak (pamatujme na Millerova Spirita). A pokud bude režírovat někdo úplně jiný, může to dopadnout zrovna tak tvrdě. Přestože tedy Kick-Ass 2 slíbili už prakticky všichni, kdo jen trochu mohli, žádná výhra to prozatím není. V tom asi nejlepším případě budeme čekat minimálně dva roky na začátek natáčení, v tom horším musíme risknout nováčky.

Každopádně s původním plánem, jež se zdál nepravděpodobný už při jeho oznámení, můžeme pomalu přestat počítat.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!