22. 8. 2010

Co se děje ve vesmíru X-Menů?

I když s Deadpoolem to vypadá zle, nic to nemění na faktu, že svět X-Menů nám zůstává otevřen. Uvidíme jak prequel First Class, tak druhého Wolverina. Oba tyto filmy jsou fanoušky značně očekávané, provázené ještě značnější dávkou nedůvěry, ale i nadějí. Jak to kolem nich vypadá v současnosti?


O druhém Wolverinovi byly hned z počátku jasné jen tři věci. 1) Bude. 2) Hlavní roli ztvární Hugh Jackman. 3) Režírovat nebude Gavin Hood. A co se týče faktů stále jsme na těchto třech bodech, nicméně zvěsti už se po internetu šíří nezadržitelně. Okolo režie padlo jméno Matta Reevese, jež nás zatím obohatil hororem Cloverfield a brzy se nás pokusí získat remakem hororu Ať vejde ten pravý - Let me in. Nemusela by to být špatná volba, protože atmosféra je právě to, na čem si X-Meni vždy zakládali a co první Origin postrádal. A kdo jiný by to měl změnit než režisér hororů? Uvidíme...

To First Class je v rukou takřka zaručených. Matthew Vaughn, jež má na svědomí oblíbený Hvězdný prach a aktuálně ještě oblíbenější Kick-Ass, nabízí relativní záruku kvality. Navíc film zaštiťuje Bryan Singer, který i poskytl zajímavé informace, jež předložil server Cinema Blend.
(Mírné spoilery.)
1) Film se bude odehrávat v šedesátých letech za Kennedyho.
2) Bude popisovat první setkání Xaviera a Magnetta (ztvárněni McAvoyem a Fassbenderem).
3) McAvoy nebude po celý film na vozíčku, ale dospěje tam.
4) Film se příliš nebude držet komiksu First Class.
5) Technologie bude připomínat klasického Jamese Bonda a kostýmy budou komiksověnší, než jsme zvyklí.
6) Ve filmu nebude Kyklop ani Jean Grey, ale jen Kyklopův bratr (ztvárněný Lucasem Tillem).
7) Film bude značně mezinárodnější.

A nakonec se pro zajímavost podívejme na grafy mapující hodnocení diváky (IMDb) a kritiky (Rotten Tomatoes) dosavadních dílů série, jež dokazuje, že jakkoli série (dle kritiků) ztrácí na kvalitě, diváci ji přeci jen vždy podrží.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!