9. 8. 2010

Rekordní Kajínek. Nejúspěšnější start českého filmu vůbec.

Film Kajínek, který se inspiroval skutečným případem Jiřího Kajínka a který vzbudil řadu diskuzí, zaznamenal při svém uvedení do kin rekordní zájem diváků a stal se nejúspěšnějším českým filmem vůbec.



Během premiérového víkendu, tedy během prvních čtyř dnů promítání filmu v českých kinech, zhlédlo ambiciózní thriller neuvěřitelných 119 182 návštěvníků kin. To ho řadí na první místo mezi českými filmy v novodobé historii filmového průmyslu.
Pro srovnání: megahit Bathory shlédlo před dvěma lety o prvním víkendu téměř 80 000 lidí, dosavadní filmové rekordmany oscarových režisérů Jana Svěráka či Jiřího Menzela Vratné lahve respektive Obsluhoval jsem anglického krále vidělo v prvních dnech přes 105 000 respektive přes 103 000 návštěvníků kin. Jiný hit letošního roku Ženy v pokušení přilákal o svém premiérovém víkendu do kin přes 93 000 lidí.

„Filmu jsme věnovali šest let života a teď o víkendu jsem byl najednou strašně nervózní, jestli lidi do kina přijdou, jestli je film bude zajímat. Jsme šťastní, že ho chce vidět tolik lidí. Je to pro nás pocta ... a samozřejmě i uspokojení, to nemá smysl skrývat,“ říká nadšený a šťastný režisér filmu Petr Jákl.

Výsledky prvního víkendu, které se po vzoru Hollywoodu často udávají jako měřítko úspěchu a které předznamenávají celkový počet diváků, zaznamenávají počet diváků od čtvrtka do neděle.

Zdroj: Tisková zpráva HCE

Veronika
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!