7. 8. 2010

Mortensen se opět vydá na cestu

Oscarově nominovaní Viggo Mortensen a Amy Adams budou údajně hrát ve filmové adaptaci Kerouacova klasického beatnického románu Na cestě, kterou produkuje Francis Ford Coppola. Neověřené zprávy mluví o tom, že si Mortensen zahraje Bejka Lee a Amy Adams bude hrát Jane - jeho emočně labilní narkomanskou ženu.


Mortensen nedávno ukončil film Davida Cronenberga "A Dangerous Method", ve kterém si zahrál známého psychiatra Sigmunda Freudea. V připravovaném filmu se dále objeví Kristen Stewart, Sam Riley, Garrett Hedlund a Kirsten Dunst.

Známou zajímavostí románu na Cestě je, že ho autor psal na roli papíru, aby nemusel měnit stránky v psacím stroji a přerušovat tak tok svých myšlenek. Zároveň psal bez jakéhokoli členění textu na odstavce a interpunkčních znamének. Kerouac do románu zanesl autobiografické vzpomínky na cestování Spojenými státy a veškeré postavy mají reálný původ. Náročnou látku se pokusí převést na plátno brazilský tvůrce Walter Salles. Natáčení probíhá v Mexiku, Kanadě, Louisianě. Premiéra: rok 2011.





nicneznam
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!